به گزارش صد آنلاین، میل به شکر بسیار رایج است، زیرا انسانها با تمایل ذاتی به شیرینی متولد میشوند. کربوهیدراتهای ساده، مانند شکر، نواحی مغز را تحریک میکنند و اندورفین ("هورمونهای حس خوب") ترشح میکنند که مقاومت در برابر غذاهایی مانند کیک تولد یا کوکیهارا ناممکن میکند. اما در حالی که کمی زیادهروی گاهی خوب است، مصرف بیشازحد شکر افزوده میتواند به سلامتی شما آسیب برساند.
یک فرد بالغ آمریکایی به طور متوسط هر روز حدود 17 قاشق چایخوری (68 گرم) شکر افزوده مصرف میکند؛ تقریباً سه برابر مقدار توصیهشده توسط انجمن قلب آمریکا. این مقدار برای زنان 6 قاشق چایخوری (25 گرم) و برای مردان 9 قاشق چایخوری (36 گرم) در روز است. رژیمهای غذایی سرشار از شکر افزوده با مشکلاتی همچون چاقی، دیابت، بیماریهای قلبی، التهاب سیستمیک و سایر مشکلات سلامتی مرتبط هستند. مطالعهای که در Nutrition Research and Practice منتشر شده، نشان میدهد که افرادی که شکر افزوده بیشتری مصرف میکنند، بیشتر در معرض پیامدهای منفی سلامتی و حتی افزایش خطر مرگ قرار دارند.
نکته مهم: غذاهای طبیعی شیرین مانند میوه چنین خطراتی را به همراه ندارند.
اگر میخواهید میل خود به شکر را کنترل کنید و همزمان از سلامتی خود حمایت کنید، غذاهای حاوی مواد مغذی میتوانند راهکار مناسبی باشند. گزینههای زیر نه تنها به مدیریت هوس قند کمک میکنند، بلکه انرژی موردنیاز بدن شما را نیز تأمین میکنند. در اینجا 10 خوراکی پیشنهاد شده است که میتوانند میل به شکر را کاهش دهند:
یک میانوعده یا بار انرژی سرشار از پروتئین میتواند مانند یک خوراکی لذتبخش باشد و به کنترل میل شما به شکر کمک کند. به دنبال گزینههایی باشید که کمتر از 8 گرم شکر افزوده و بیش از 200 کالری داشته باشند. بارهای پروتئینی کمشکر انتخابی عالی هستند.
میوه خشک جایگزینی عالی برای خوراکیهای شیرین و بدون ارزش غذایی است. این میوهها ویتامینها، مواد معدنی و فیبر را در قالبی غلیظتر ارائه میدهند. اما باید مراقب اندازه وعده مصرفی خود باشید، زیرا کالری میوه خشک بالاست. به عنوان مثال، پنج تا شش زردآلو خشک حدود 110 کالری دارد، در حالی که سه زردآلو تازه تنها 60 کالری دارند.
گاهی تنها چیزی که برای مهار میل به شکر نیاز دارید، یک آدامس بدون قند است. تحقیقات نشان میدهند که آدامس میتواند به کاهش استرس، بهبود خلقوخو و افزایش تمرکز کمک کند و در نتیجه هوس قند را کاهش دهد.
شکلات تلخ راهی فوقالعاده برای مبارزه با میل به خوراکیهای شیرین و شکلاتی است. شکلات با درصد بالای کاکائو (حداقل 70%) حاوی آنتیاکسیدانهایی است که به بهبود فشار خون، کلسترول و سلامت قلب کمک میکنند. البته باید در حد اعتدال مصرف شود.
نانهای سریع مانند نان موز، کدوحلوایی یا کدو سبز میتوانند جایگزین سالمتری برای محصولات پختهشده پرشکر باشند. این نانها با استفاده از شیرینی طبیعی میوهها و سبزیجات تهیه میشوند و شکر افزوده کمتری دارند. اگر خودتان نان میپزید، میتوانید از مخلوط استویا و شکر برای کاهش بیشتر قند استفاده کنید.
میوههای تازه به طور طبیعی شیرین هستند و میتوانند هوس شما به قند را برطرف کنند. انواع توتها، سیب، مرکبات و انگور از جمله میوههایی هستند که قند طبیعی دارند. فیبر موجود در میوه ها همچنین باعث میشود کربوهیدراتها با سرعت کمتری جذب شوند و حس سیری طولانیتری ایجاد شود.
ماست یونانی بدون شکر یا شیرینشده با جایگزینهای کمکالری میتواند گزینهای عالی برای کنترل میل به شیرینی باشد. این ماستها حاوی پروتئین بالا، کلسیم و مواد مغذی مفید دیگری هستند که به کند شدن جذب قند در خون کمک میکنند.
تریل میکس ترکیبی از میوههای خشک، آجیل و شکلات تلخ است. این ترکیب شیرینی کافی برای رفع میل شما به قند دارد و فیبر و پروتئین آجیلها نیز حس سیری ایجاد میکند. با این حال، به دلیل کالری بالا باید میزان مصرف کنترل شود.
پنیر کلبه با میوه انتخابی مغذی و خوشمزه است. این ترکیب با پروتئین بالا و قند افزوده کم، میتواند گزینه مناسبی برای مهار میل به شیرینی باشد. معمولاً این خوراکی کمتر از 150 کالری دارد.
توتفرنگی، کیوی یا موز با پوشش شکلات تلخ گزینهای ایدهآل برای دریافت مقداری شیرینی هستند. این خوراکیها منبع خوبی از فیبر و ترکیبات فعال زیستی هستند که باعث کاهش سرعت جذب قند در خون میشوند. شکلات تلخ نیز به سلامت قلب کمک میکند.
هوس شیرینی مسئلهای طبیعی است، اما کنترل آن برای حفظ سلامتی ضروری است. با انتخاب خوراکیهای مغذی و سالم، میتوانید هم از لذت خوردن شیرینی بهره ببرید و هم بدن خود را از آسیبهای شکر افزوده حفظ کنید./ سلامت نیوز