۳۰ دی ۱۴۰۳ - ۱۶:۰۷
علائم دیسک گردن/ این علائم را داشتید به پزشک مراجعه کنید
بازدید:۲۹۵
صد آنلاین | دیسک گردن، مشکلی شایع در ستون فقرات، با علائمی چون درد گردن، بی‌حسی دست‌ها و ضعف عضلانی همراه است. این مقاله علل، علائم و روش‌های درمانی غیرجراحی و جراحی را بررسی می‌کند. دکتر قاسم اسحاقی با بهره‌گیری از روش‌های نوین و کم‌تهاجمی، به بهبود بیماران و افزایش کیفیت زندگی آنان کمک می‌کند.
کد خبر : ۱۴۰۲۸۴

به گزارش صد آنلاین، دیسک گردن یکی از بیماری‌های شایع در دنیای امروز است که بسیاری از افراد به دلایل مختلف از جمله فرسایش، آسیب‌های فیزیکی، یا زندگی نادرست به آن مبتلا می‌شوند. این مشکل می‌تواند تاثیرات جدی بر کیفیت زندگی افراد بگذارد، زیرا دیسک‌های گردن وظیفه دارند تا مهره‌های گردن را از یکدیگر جدا کنند و به آنها انعطاف‌پذیری بدهند وباعث  حرکات گردن به جهت های مختلف شوند. در صورت آسیب دیدن این دیسک‌ها، ممکن است فرد با درد شدید، بی‌حسی و ضعف عضلانی مواجه شود.

در این مقاله به بررسی علائم دیسک گردن، روش‌های درمانی موجود می پردازیم .  این مقاله توسط   دکتر قاسم اسحاقی، جراح و فوق تخصص دیسک و ستون فقرات ، نوشته شده است . علاوه بر این، به سوالات متداول در خصوص دیسک گردن و درمان‌های آن نیز پاسخ خواهیم داد.

 

دیسک گردن چیست؟

دیسک گردن به اختلالات ایجاد شده در دیسک‌های بین مهره‌ای گردن اطلاق می‌شود. دیسک‌ها ساختارهایی ژلاتینی و انعطاف‌پذیر هستند که بین مهره‌ها قرار می‌گیرند و به آنها اجازه می‌دهند تا به طور آزادانه حرکت کنند. این دیسک‌ها مانند ضربه‌گیر عمل می‌کنند و به جلوگیری از آسیب به مهره‌ها کمک می‌کنند. با گذر زمان، فرسایش طبیعی یا آسیب‌های فیزیکی می‌تواند باعث شود که دیسک‌ها از حالت عادی خود خارج شوند و به اعصاب اطراف فشار بیاورند. این فشار می‌تواند موجب درد شدید، بی‌حسی و مشکلات دیگر شود.

 

علائم دیسک گردن

علائم دیسک گردن معمولاً به صورت تدریجی شروع می‌شوند و در طول زمان ممکن است بدتر شوند. شایع‌ترین علائم دیسک گردن عبارتند از:

  1. درد در ناحیه گردن: این درد معمولاً در ناحیه پشت گردن یا شانه‌ها احساس می‌شود و می‌تواند به صورت مداوم یا متناوب باشد.

  2. درد یا بی‌حسی در دست‌ها: اگر دیسک گردن باعث فشار بر اعصاب شود، این فشار می‌تواند به شانه‌ها، بازوها یا حتی دست‌ها منتقل شود. درد یا بی‌حسی ممکن است در یک یا هر دو دست احساس شود.

  3. ضعف عضلانی: فشار بر اعصاب می‌تواند باعث ضعف در عضلات بازوها یا دست‌ها شود که ممکن است در انجام فعالیت‌های روزانه اختلال ایجاد کند.

  4. سردرد: در برخی موارد، دیسک گردن می‌تواند موجب سردردهایی شود که معمولاً از پشت گردن شروع می‌شوند و به ناحیه پیشانی یا شقیقه‌ها کشیده می‌شوند.

  5. عدم توانایی در حرکت دادن گردن به راحتی: محدودیت حرکتی در گردن یکی از علائم رایج دیگر دیسک گردن است. این محدودیت می‌تواند در اثر درد یا اسپاسم عضلانی به وجود آید.

 

 

آیا دیسک گردن خوب می‌شود؟

سوالی که اغلب افراد از خود می‌پرسند این است که آیا دیسک گردن خوب می‌شود؟ در پاسخ به این سوال باید گفت که درمان دیسک گردن بسته به شدت آسیب و نوع مشکل، متفاوت است. در بسیاری از موارد، دیسک گردن می‌تواند با درمان‌های غیرجراحی مانند فیزیوتراپی، داروهای ضد التهاب، و استراحت بهبود یابد.طول مدت درمان غیر جراحی ۶ هفته است . در صورتی که تا ۶ هفته درد بیمار بهبود  نیابد جراحی توصیه می شود. هنوز جراحی بهترین درمان دیسک گردن است و ۸۰ درصد نتیجه عالی دارد. 

 بنابرین در مواردی که فشار زیادی بر روی اعصاب وارد کند، ممکن است نیاز به جراحی باشد. درمان دیسک گردن معمولاً به صورت تدریجی انجام می‌شود و نیاز به صبر و پیگیری مستمر دارد. درمان‌های غیرجراحی می‌توانند به تسکین درد و بهبود وضعیت کمک کنند، اما برای برخی از بیماران، درمان جراحی ضروری می‌شود.

 

 

نحوه استراحت دیسک گردن

استراحت یکی از مهم‌ترین بخش‌های درمان دیسک گردن است. در مواقعی که درد شدید است، استراحت مناسب می‌تواند فشار را از روی دیسک‌ها بردارد و به روند بهبودی کمک کند. استراحت صحیح برای دیسک گردن به معنای اجتناب از فعالیت‌های سنگین و حرکات ناگهانی است.

استفاده از گردن‌بند (کولار) در مواقع ضروری و پرهیز از خم شدن‌های شدید یا چرخاندن گردن به سرعت نیز می‌تواند به کاهش درد کمک کند. در عین حال، باید از طولانی نشستن در یک وضعیت خاص جلوگیری کرد و به طور منظم از حالت‌های متفاوت استفاده نمود.

 

 

درمان دیسک گردنراهکارهای مختلف

درمان دیسک گردن به دو دسته کلی تقسیم می‌شود: درمان‌های غیر جراحی و درمان‌های جراحی در ادامه، به بررسی هر کدام از این روش‌ها خواهیم پرداخت.

درمان‌های غیرجراحی

  1. فیزیوتراپی: فیزیوتراپی برای درمان دیسک گردن یکی از موثرترین روش‌هاست. این درمان شامل تمرینات تقویتی و کششی است که به تقویت عضلات گردن و کاهش فشار بر دیسک‌ها کمک می‌کند. فیزیوتراپیست‌ها با ارائه تمرینات خاص، به شما کمک می‌کنند که بهبود وضعیت خود را تجربه کنید.

  2. داروهای ضد التهاب و مسکن: داروهای مسکن و ضد التهاب مانند ایبوپروفن و ناپروکسن می‌توانند برای کاهش درد و التهاب مفید باشند. این داروها به طور موقت درد را تسکین می‌دهند و به بیمار کمک می‌کنند تا فعالیت‌های روزانه خود را انجام دهد.

  3. تزریق استروئید: در برخی موارد که درد شدید باشد، پزشک ممکن است تزریق استروئید به ناحیه آسیب‌دیده را تجویز کند. این تزریق‌ها به کاهش التهاب و تسکین درد کمک می‌کنند.

  4. استراحت و اجتناب از فعالیت‌های سنگین: به مدت کوتاه باید از فعالیت‌هایی که باعث فشار بیشتر بر دیسک‌های گردن می‌شود، اجتناب کنید.

اشتراک گذاری:
ارسال نظر
تازه‌ها
پربیننده‌ها پربحث‌ها