آخرین اخبار
۲۶ دی ۱۴۰۳ - ۲۳:۳۰
حکم بازی پاسور با کامپیوتر و موبایل چیست؟
بازدید:۶۶۸
در ابتدا باید به تعریف قمار پرداخت. قمار به بازی‌هایی اطلاق می‌شود که در نتیجه آن، از بازنده پولی دریافت شده و به برنده تحویل داده می‌شود. این عمل حتی اگر با استفاده از موبایل یا کامپیوتر انجام شود، همچنان حرام و ناپسند است.
کد خبر : ۱۳۹۶۲۹

به گزارش صدآنلاین، یکی از مسائل فقهی مهم که هر مسلمانی باید از آن آگاه باشد، "حکم بازی با آلات قمار" است. پاسور به دلیل استفاده گسترده در مجالس قمار و ارتباط آن با بازی‌های قمار، به عنوان آلت قمار شناخته می‌شود. مراجع تقلید در این خصوص نظرات متفاوتی دارند:

 

  1. نظر برخی از مراجع تقلید: بازی با آلت قمار حتی بدون قصد قمار حرام است.
  2. نظر گروهی دیگر از علما: حکم این مسئله بستگی به عرف جامعه دارد؛ به عنوان مثال، آیت‌الله سیستانی معتقدند که اگر در منطقه‌ای پاسور به عنوان آلت قمار شناخته شود، بازی با آن حرام است، اما اگر در آن جامعه پاسور به عنوان ابزار قمار شناخته نشود، بازی با آن جایز است.

 

حکم بازی پاسور با کامپیوتر و موبایل بدون قصد قمار

در این قسمت، نظرات مراجع تقلید مختلف را درباره بازی با پاسور به تفکیک ارائه می‌دهیم:

1. نظر آیت الله خامنه‌ای

آیت‌الله خامنه‌ای معتقدند که:

  • اگر بازی پاسور در کامپیوتر یا موبایل میان دو نفر باشد (به صورت آنلاین)، این عمل حکم بازی با آلات قمار را دارد و جایز نیست.
  • اما اگر طرف مقابل در بازی ربات یا کامپیوتر باشد و هیچ فرد حقیقی دیگری در بازی حضور نداشته باشد، بازی بدون اشکال است.

2. نظر آیت الله سیستانی

آیت‌الله سیستانی تأکید می‌کنند که بازی با پاسور آنلاین یا با افراد دیگر تفاوتی ندارد. مهم این است که پاسور در عرف جامعه به عنوان آلت قمار شناخته شود یا نه. اگر عموم مردم آن را ابزار قمار ندانند، بازی با آن بدون شرط‌بندی جایز است. در غیر این صورت، بازی با آن حرام است.

3. نظر آیت الله مکارم شیرازی

آیت‌الله مکارم شیرازی بیان می‌کنند که اگر پاسور از ابزار قمار بودن خارج شده باشد و مردم آن را به عنوان ابزار قمار نبینند، بازی با آن چه به صورت کامپیوتری و چه حقیقی اشکالی ندارد.

4. نظر آیت الله فاضل لنکرانی

آیت‌الله فاضل لنکرانی نیز بر این باورند که اگر پاسور در عرف جامعه ابزار قمار شناخته نشود، بازی با آن بدون شرط‌بندی مشکلی ندارد.

5. نظر آیت الله بهجت

آیت‌الله بهجت تأکید دارند که بازی با آلات قمار همراه با شرط‌بندی حرام است، اما حتی بدون شرط‌بندی نیز بهتر است که از این کار اجتناب شود.

6. نظر آیت الله تبریزی

آیت‌الله تبریزی بازی با آلت قمار را حرام دانسته و تفاوتی میان بازی با کامپیوتر یا با شخص حقیقی قائل نیستند. هر دوی این نوع بازی‌ها حرام هستند.

7. نظر آیت الله نوری همدانی

آیت‌الله نوری همدانی نیز بر این عقیده هستند که بازی با آلت قمار چه به قصد شرط‌بندی و چه بدون آن، جایز نیست، مگر اینکه نظر مردم به این ابزار تغییر کند و دیگر آن را آلت قمار ندانند.

 

 

در نهایت، حکم بازی با پاسور و ابزار مشابه در فقه اسلامی بستگی به عرف جامعه و نظر مراجع تقلید دارد. اگر این ابزارها در نظر مردم به عنوان آلت قمار شناخته شوند، بازی با آن‌ها چه به صورت آنلاین و چه به صورت واقعی، حرام خواهد بود. بنابراین، توجه به حکم شرعی و عرف جامعه در این زمینه بسیار حائز اهمیت است.

اشتراک گذاری:
ارسال نظر
تازه‌ها
پربیننده‌ها پربحث‌ها