به گزارش صدآنلاین، در این مقاله، احکام ناخن گرفتن، آداب صحیح آن، بهترین زمان برای ناخن گرفتن و دفن ناخنها در اسلام بررسی خواهد شد.
در اسلام، ناخن گرفتن گناهی ندارد، اما در برخی مواقع خاص، این عمل دارای ثواب و مستحب است. یکی از زمانهای مناسب برای ناخن گرفتن، روز جمعه است.
برای ناخن گرفتن آداب خاصی وجود دارد که در روایات به آنها اشاره شده است. به طور مثال، نحوه شروع و پایان ناخن گرفتن از دست راست و چپ توصیه شده است.
روز جمعه یکی از بهترین روزها برای ناخن گرفتن است. امام صادق (ع) فرمودهاند که ناخن گرفتن در این روز، موجب دفع بیماریهای مختلف از جمله کوری و خوره میشود.
هر روز از هفته ویژگیهایی خاص برای ناخن گرفتن دارد. به طور خاص، روز شنبه و سهشنبه نیز از جمله روزهایی هستند که در برخی روایات به ناخن گرفتن در این روزها توصیه شده است.
در هنگام ناخن گرفتن، ذکر خاصی وجود دارد که در کتابهای معتبر اسلامی آمده است: «بِسْمِ اللهِ وَبِاللهِ وَعَلى سُنَّةِ مُحَمَّدٍ وآلِ مُحَمَّدٍ».
کندن ناخن با دندان در اسلام ممنوع است. پیامبر (ص) مسلمانان را از این عمل نهی کردهاند و این در روایات معتبر نیز آمده است.
طبق روایات موجود، ناخن گرفتن در شب مکروه نیست. هیچ حدیثی درباره کراهت این عمل در شب وجود ندارد.
در دین اسلام، دفن ناخن در خاک از جمله سنتهای اسلامی است. پیامبر (ص) و ائمه معصومین (علیهمالسلام) به دفن ناخن در خاک تأکید کردهاند.
ناخن گرفتن در روز جمعه طبق روایات اسلامی، نه تنها باعث دفع بیماریهای جسمی میشود بلکه برکات معنوی و درمان دردها را نیز به همراه دارد.
اسلام از مسلمانان خواسته است که مو، ناخن، دندان و دیگر بخشهای بدن خود را در خاک دفن کنند. این عمل به عنوان یک سنت اسلامی در بسیاری از روایات آمده است.
ناخن گرفتن، جزو مسائلی است که در دین اسلام توجه زیادی به آن شده است. انجام این عمل با رعایت آداب و در زمانهای خاص میتواند ثواب و برکات زیادی داشته باشد. همچنین دفن ناخن و رعایت توصیههای دینی در این زمینه به حفظ پاکیزگی و ادب اسلامی کمک میکند.