آخرین اخبار
۲۵ دی ۱۴۰۳ - ۲۲:۰۶
روش صحیح وضو و غسل جبیره با ناخن‌های کاشته‌شده
بازدید:۱۶۹۹
اگر شما هم از ژلیش و کاشت ناخن استفاده کرده‌اید و در مورد نحوه وضو و غسل واجب دچار تردید شده‌اید، این مطلب را دنبال کنید تا با روش‌های صحیح وضو و غسل جبیره همراه با ناخن‌های کاشته‌شده آشنا شوید.
کد خبر : ۱۳۹۳۶۴

به گزارش صدآنلاین، ژلیش، کاشت و لاک ناخن از رایج‌ترین روش‌ها برای زیباسازی ناخن‌ها هستند. اما این لایه‌ها مانعی برای رسیدن آب به ناخن‌ها ایجاد می‌کنند که باعث بروز مشکلاتی برای انجام وضو و غسل می‌شود. با این حال، برخی مراجع تقلید بر این باورند که در صورت لزوم می‌توان وضو و غسل جبیره را با کاشت ناخن انجام داد.

 

غسل جبیره و روش‌های آن با کاشت ناخن

غسل جبیره به زمانی اطلاق می‌شود که به دلیل وجود مانعی بر روی یکی از اعضای بدن، دسترسی به آب امکان‌پذیر نباشد. این مانع می‌تواند ناشی از بیماری، زخم یا وجود ناخن‌های مصنوعی باشد. در این شرایط، فرد باید دست تر را روی ناخن‌های کاشته‌شده کشیده و مسح کند تا غسل و وضو به درستی انجام شود.

 

شرایط وضو و غسل جبیره برای ناخن‌های کاشته‌شده

اگر امکان برداشتن ناخن‌های مصنوعی وجود نداشته باشد، وضو یا غسل جبیره قابل انجام است، اما اگر ناخن‌های کاشته‌شده قابل برداشتن باشند، وضو و غسل باید به صورت معمولی انجام شود. برخی مراجع تقلید نیز بر این باورند که اگر برداشتن ناخن‌ها موجب سختی یا ضرر می‌شود، وضو و غسل جبیره قابل قبول است.

 

وضو و غسل جبیره برای ناخن‌های پای کاشته‌شده

در مورد ناخن‌های پای کاشته‌شده، مراجع تقلید معتقدند که در صورت استفاده از ژلیش یا لاک روی انگشتان پا، باید تنها یکی از انگشتان بدون پوشش باشد تا مسح بر روی آن انجام گیرد. به همین دلیل، کسانی که ناخن‌های پای خود را ژلیش می‌کنند باید یکی از انگشتان خود را خالی از ژلیش نگه دارند تا بتوانند بر روی آن مسح بکشند.

 

نظرات مراجع تقلید درباره وضو و غسل جبیره با کاشت ناخن

نظر مراجع تقلید در مورد وضو و غسل با کاشت ناخن به طور کلی این است که اگر کاشت ناخن به گونه‌ای باشد که آب به ناخن‌ها نرسد، وضو و غسل باطل است و باید این مانع برداشته شود. در غیر این صورت، انجام وضو و غسل به صورت جبیره مجاز است.

1. آیت‌الله خامنه‌ای:
کاشت ناخن مشکلی ندارد، اما باید در هنگام وضو و غسل مانع برداشته شود. اگر این کار امکان‌پذیر نباشد، باید وضو یا غسل جبیره انجام شود.

2. آیت‌الله مکارم شیرازی:
کاشت ناخن در صورت ضرورت مجاز است، اما اگر آب نتواند به پوست برسد، وضو و غسل باطل است و باید جبیره انجام شود.

3. آیت‌الله سیستانی:
وضو و غسل با کاشت ناخن به دلیل مانع بودن آن صحیح نیست و باید ناخن‌ها برداشته شوند یا وضو و غسل جبیره انجام گیرد.

4. آیت‌الله وحید خراسانی:
کاشت ناخن مانع از رسیدن آب به بدن می‌شود، و در صورت امکان نداشتن برداشتن ناخن‌ها باید علاوه بر وضو و غسل جبیره، تیمم نیز انجام شود.

نتیجه‌گیری

در نهایت، اگر کاشت ناخن باعث جلوگیری از رسیدن آب به ناخن‌ها شود، وضو و غسل به صورت جبیره قابل انجام است. اگر امکان برداشتن ناخن‌ها وجود دارد، باید این کار صورت گیرد تا وضو و غسل به درستی انجام شود. همچنین برخی مراجع معتقدند در صورتی که برداشتن ناخن‌ها سخت یا غیرممکن باشد، وضو و غسل جبیره مجاز است.

نظر شما در مورد این احکام چیست؟ آیا شما نیز تجربه‌ای در این زمینه دارید؟ نظرات خود را با ما در میان بگذارید.

اشتراک گذاری:
ارسال نظر
تازه‌ها
پربیننده‌ها پربحث‌ها