به گزارش صد آنلاین، نان های سنتی ما یکی از نظر تغذیه یکی از بهترین نان های مورد تایید است اما نظر کلی این است که این نان بسیار خوشمزه که به هیچ وجه نمی توانیم از آن دوری کنیم باعث افزایش وزن می شود. اما آیا واقعا اینطور است؟ علت خوردن نان چیست؟ افزایش وزن آیا ممکن است یا این فقط یک باور است؟
ظاهر نانی که امروزه مصرف می کنیم خوشایندتر است، اما یک چیز غیرقابل انکار است: آرد تولید شده در آسیاب های ساده قدیمی می تواند نان مفیدتری باشد. یکی یکی از معایب نان های جدید این است که نان سفید مانند دیگر مظاهر دنیای مدرن نقش بسزایی در چاقی دارد.
یکی یکی از مشکلات ناشی از نان تهیه شده از آرد تصفیه شده، کمبود فیبر است. همانطور که آرد تصفیه می شود، مقدار فیبر موجود در آن کاهش می یابد. فیبر می تواند ترشح قندهای طبیعی در نان را کند کند. علاوه بر این، فیبر موجود در نان سبوسدار، فرآیند گوارش را کند میکند و در نتیجه، مدت بیشتری سیر میمانیم و کمتر غذا میخوریم.
نکته دیگر این است که در تولید آرد صنعتی، گندم به قطعات کوچک تری شکسته می شود و در نتیجه سطح تماس نان با آنزیم های گوارشی بدن ما افزایش می یابد. به همین دلیل نشاسته موجود در نان سریعتر به قند تبدیل می شود. لوزالمعده برای مقابله با این افزایش قند خون سختتر کار میکند و انسولین بیشتری برای کاهش قند خون ترشح میکند.
این افزایش انسولین باعث افزایش ذخیره چربی بدن می شود. پایان این فرآیند منجر به چاقی، دیابت و بیماری های مزمن مرتبط با متابولیسم بدن می شود. این به بیماری هایی اشاره دارد که دنیای مدرن ما با آنها سر و کار دارد. بنابراین توصیه ما این است که تا حد امکان از نان های تهیه شده از آرد تصفیه شده یا آرد سفید دوری کنید تا سالم بمانید و وزن خود را کنترل کنید.
برخی از مردم فکر می کنند برنج شما را چاق می کند. برخی دیگر برخلاف گروه اول فکر می کنند که نان ما را چاق تر از برنج می کند، اما مهم این است که چقدر نان یا برنج مصرف می کنیم. نان و برنج هر دو منبع کربوهیدرات هستند. کربوهیدرات ها یکی آنها منابع انرژی ما هستند. ما به ازای هر گرم کربوهیدرات حدود چهار کالری انرژی دریافت می کنیم. یک تکه نان سفید متوسط حدود ۷۰ کالری دارد.
در ضمن نصف لیوان برنج پخته شده ۱۰۰ کالری به ما انرژی می دهد. از طرفی اگر می خواهید به کالری شماری نان توجه کنید باید به این نکته توجه کنید که در تهیه برخی نان ها از روغن استفاده می شود. این روغن بسته به میزان مصرف در تهیه نان، مقداری کالری نیز دارد.
بنابراین هنگام اظهار نظر در مورد اینکه کدام نان یا برنج چرب تر است باید گفت که این بستگی به این دارد که در تهیه نان از چه موادی استفاده شده و میزان نان یا برنج مصرفی.
در حال حاضر تعداد نسبتا کمی از ما از نان سبوس دار استفاده می کنیم، اما نان سبوس دار نقش مهمی در سلامتی ما دارد. نان سبوس دار با سبوس گندم حاوی پروتئین بیشتر، چربی های سالم تر، ویتامین ها، آنتی اکسیدان ها و فیبر است. نتایج تحقیقات نشان داده است که سطح انسولین ناشتا در افرادی که نان سبوس دار مصرف می کنند کمتر است و همانطور که دیدیم سطح انسولین خون با چاقی مرتبط است.
علاوه بر این، مصرف غلات کامل نقش مهمی در کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 دارد. مصرف منظم غلات کامل سطح LDL و تری گلیسیرید خون را کاهش می دهد و خطر ابتلا به بیماری های قلبی را تا 26 درصد کاهش می دهد. با مصرف غلات کامل، احتمال ابتلا به فشار خون بالا نیز کاهش می یابد. همانطور که مشاهده می شود مصرف نان سبوس دار احتمال چاقی را کاهش می دهد. خواص مثبتی که برای نان سبوس دار فهرست کرده ایم به عوامل متعددی مانند وجود فیبر غذایی، ویتامین E، منیزیم و اسید فولیک مربوط می شود.
فیبر غذایی باعث کاهش قند خون و ترشح انسولین می شود. منیزیم موجود در جوانه گندم نیز ممکن است سطح انسولین را کاهش دهد. علاوه بر این، ویتامین E و اسید فولیک خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش می دهد./ همشهری