به گزارش صدآنلاین، طبق تحقیقات، ایرانیان باستان به الوهیت خدای میترا و نور و خورشید اعتقاد داشتند. آنها شب اول زمستان را که به شب یلدا معروف است، به عنوان شب تولد الهه میترا میدانستند. در این شب، خورشید حیات دوباره میگرفت و از نو متولد میشد. این باورها باعث شده بود که ایرانیان این شب را با احترام و به عنوان یک جشن بزرگ برگزار کنند.
آیا شب یلدا با نگاه اسلامی صحیح است؟
مراسم شب یلدا از منظر اسلام به طور کلی اگر بدون اعتقاد به الوهیت میترا و خورشید برگزار شود، مشکلی ندارد و میتواند به عنوان فرصتی برای جشن گرفتن طولانیترین شب سال، دید و بازدید و صله رحم برگزار شود. اما اگر مراسم با اعتقاد به الهههای باستانی یا باورهای غیر اسلامی همراه باشد، چنین عملی مردود است و فرد را از دایره اسلام خارج میکند.
نظر آیت الله جوادی آملی در این مورد
آیت الله جوادی آملی در کتاب «مفاتیح الحیاه» به نکتهای مهم اشاره میکنند: «مناسب است مومنان در چنین فرصتهایی با زوایای زندگی و سیره معصومان آشنا شوند تا در جهت رشد و کمال معنوی و علمی پیش بروند.»
نکات قابل توجه
اگرچه برخی به دلایل تاریخی و اعتقادی مخالف برگزاری شب یلدا هستند، چون این جشن به اعتقادات باطل ایرانیان باستان برمیگردد، ولی با توجه به اینکه امروزه شب یلدا بیشتر به عنوان فرصتی برای دور هم جمع شدن خانوادهها و نیکوکاری مثل صله رحم مورد استفاده قرار میگیرد، اسلام مشکلی با این نوع برگزاری ندارد، البته تا زمانی که به باورهای باطل یا اعمال غیر اسلامی نینجامد.