بازدید:۲۵۸
صد آنلاین | ترکیه پس از گسترش نفوذ منطقهای خود، در بخش رسانهای نیز در حال گسترش فعالیت است. سازمان رادیو و تلویزیون دولتی ترکیه (TRT) ۱۷دسامبر ۲۰۲۴ طی مراسمی با حضور مقامات ارشد ترکیه فعالیت رسمی بخش فارسی خود را آغاز کرد.
به گزارش صد آنلاین، با اعلام خبر راهاندازی شبکه TRT ترکیه به زبان فارسی، کاربران شبکههای اجتماعی در توئیتهایی از اهداف پشت صحنه راهاندازی این کانال و لزوم تدابیر رسانهای در مواجهه با شیطنتهای احتمالی آینده نوشتند. کاربران راهاندازی این شبکه را در تداوم سیاستهای جدید ترکیه در منطقه تحلیل کردند و بیان داشتند راهاندازی این رسانه بار دیگر لزوم سیاستگذاری نو و خلاقانه در عرصه رسانه را بهویژه با توجه به تحولات جدید منطقه عیان کرد. در ادامه بخشهایی از واکنشهای کاربران را مرور کردهایم.
سید علی موسوی:
ترکیه پس از گسترش نفوذ منطقهای خود، در بخش رسانهای نیز در حال گسترش فعالیت است. سازمان رادیو و تلویزیون دولتی ترکیه (TRT) ۱۷دسامبر ۲۰۲۴ طی مراسمی با حضور مقامات ارشد ترکیه فعالیت رسمی بخش فارسی خود را آغاز کرد.
سید نظامالدین موسوی:
ترکیه پس از سرمستی ناشی از فتح سوریه، شبکه TRT فارسی را برای مداخله در ایران راه اندازی میکند. اگر ارادهای برای مقابله جدی با راهبردهای صهیونیستی اردوغان در مسئولان ما وجود داشته باشد، باید همین فردا مقدمات تأسیس سه شبکه تلویزیونی برای علویان، کردها و زازاهای ترکیه فراهم شود.
محمدحسین پیریائی:
شبکه تازه تأسیس TRT به عنوان خروجی تجربه زیسته اینترنشنال، منوتو و صدای امریکا در خدمت ایجاد تفرقههای مذهبی و قومیتی در ایران قرار خواهد گرفت. اینکه اردوغان پس از بن سلمان چقدر طعم شکست را بچشد، مردم ایران تعیین میکنند.
مازیار بالائی:
ترسناکترین خبر چند روز اخیر، خبر تأسیس تلویزیون فارسیزبان شبکه TRT در ترکیه بود. احتمالاً شاهد نوکران و مزدوران جدید تجزیهطلب در این تلویزیون خواهیم بود که با فیلم و سریال شروع کرده و در بزنگاه تحلیل سیاسی را ضمیمه میکنند و هدفشان هم نرمالیزاسیون تجزیه خواهد بود.
آرش ویسی:
هنر ملی ایران قرنها بر تارک تاریخ ترکیه خودنمایی میکند و شبکه الکن TRT حکایت مگس در عرصه سیمرغ است. بازار استانبول با قدمت ۶۰۰ سال از قدیمیترین بازارهای جهان از دوره سلطان عبدالحمید دوم و قرنهاست خط نستعلیق ایرانی زینتبخش سردر این بازار بزرگ تاریخی است.
روحالله سلگی:
اردوغان پس از فتح شام، شبکه فارسی TRT را با هدف عملیات روانی علیه ایرانیان افتتاح کرد. مسئولان ما که خلاقیت حرکت فرهنگی آفندی نداشتند، لااقل پدافندی شبکهای برای «کردها» و «علوی»های ترکیه ایجاد کنند. دهها جوان عضو هیئت علمی دانشگاه میشناسم که برای گرداندن این شبکهها انگیزه دارند.
احسان موحدیان:
کار تلویزیون فارسی اردوغان، روایتسازی جعلی از ایران و ایرانی بودن با هدف پایان دادن به حس تعلق جمعی ما به یک کشور است؛ کاری که با سوریه و افغانستان کردند تا اتباع این کشورها به جای حس تعلق ملی حس تعلق قومی و مذهبی داشته باشند و در برابر تجاوز خارجی بدون مقاومت تسلیم شوند!
مهدی بارنژاد:
راهاندازی شبکه TRT ترکیه را ساده نگیرید. این بخش دیگری از پازل برنامهریزیهای جدید ترکیه در منطقه است. باید با فهم این مهم برای اتفاقات آتی برنامهریزی دقیق داشت. انفعال و خوشخیالی ولو به اندازه ثانیهای میتواند پشیمانیهای بزرگی را به بار بیاورد. هوشیار باشیم.
احمد روستایی:
یک بار دیگر ثابت شد چقدر رسانه در دنیای امروز و به خصوص وضعیت جدید منطقه مهم است. باید بازنگری جدی در مسئولان رسانهای کشور شود و افرادی خلاق و آشنا با کارکردهای جدید و پیچیده رسانه بر این مسندها بنشینند. با رویکردهای دهههای گذشته نمیشود وضعیت پیچیده رسانهای امروز را تدبیر کرد.
منبع : جوان آنلاین