به گزارش صدآنلاین، دکتر صابر جباری فاروجی در برنامهای تلویزیونی گفت: «اگر برای جان انسانها ارزش قائل باشیم، جلوگیری از بارداری و سقط جنین برای ما اهمیت ویژهای پیدا میکند.» او تصریح کرد که دلیل اصلی تأکید بر پیشگیری از سقط جنین عمدی، حفظ حرمت انسان و جان او است و افزود: «ما نمیتوانیم جنین را یک شیء یا لخته خون بدانیم. حق نداریم حیات و جان جنین را سلب کنیم.»
جباری با اشاره به مراحل رشد جنین اظهار داشت: «از همان لحظه تشکیل جنین، یعنی در روزهای ابتدایی بعد از لقاح، جنین درجاتی از حیات دارد و در هفته ششم یا هفتم بارداری میتوان اولین تپش قلب او را با سونوگرافی مشاهده کرد. طبق تعابیر دینی، در چهار ماهگی روح کامل در جنین دمیده میشود.»
او همچنین با اشاره به پیشرفتهای تکنولوژی و هوش مصنوعی که مراحل رشد جنین را قابل مشاهده کردهاند، گفت: «در برخی موارد سقط جنین عمدی باعث تکهتکه شدن جنین میشود که خود موجب درد و واکنشهای جنین میگردد.»
رییس مرکز جوانی جمعیت وزارت بهداشت در ادامه حفظ سلامت جامعه را مهمترین وظیفه این وزارتخانه دانست و گفت: «کارگروه پیشگیری و مقابله با سقط جنین در وزارت بهداشت دو محور عمده دارد: آگاهیرسانی به مادران درباره دفاع از جنینشان و برخورد با افرادی که سقط جنین عمدی را تشویق میکنند.»
جباری همچنین تصریح کرد که برخی افراد تصور میکنند سقط جنین عمدی در کمتر از ۴ ماهگی گناهی کوچک است، در حالی که سقط جنین بهطور کلی حکم قتل دارد و شخص باید توبه کند و دیه پرداخت نماید. وزارت بهداشت بستهای به نام «حفظ حیات جنین» تدوین کرده است که مشاورههایی به مادران باردار مردد ارائه میدهد تا از انجام سقط جنین منصرف شوند.
وی در خصوص علل سقط جنین عمدی در کشور نیز گفت: «سقط جنین عمدی نه به محرومیت اقتصادی، بلکه به نگرش و باورهای ذهنی افراد بستگی دارد. پژوهشها نشان میدهند که ۶۰ درصد علل سقط جنین عمدی در کشور ناشی از این انگارههای ذهنی است.»
جباری همچنین به فعالیت مراکز مردمی «نفس» اشاره کرد و افزود: «این مراکز به ۱۰ هزار مادر مشاوره انصراف از سقط جنین داده و بیش از ۶ هزار فرزند از این مادران به دنیا آمدهاند.»