آخرین اخبار
۲۵ آذر ۱۴۰۳ - ۱۴:۴۹
چربی ترانس عامل ۵۰۰ هزار مرگ زودرس سالانه؛ خطرات جدی برای قلب و عروق
بازدید:۵۵
مطالعات نشان می‌دهد که مصرف چربی ترانس عامل ۵۰۰ هزار مرگ زودرس ناشی از بیماری‌های عروق کرونر در سراسر جهان است.
کد خبر : ۱۳۲۹۵۹

به گزارش صدآنلاین، بیماری‌های قلبی و عروقی به‌عنوان علت اصلی مرگ‌ومیر در سطح جهانی شناخته می‌شوند. عوامل مختلفی در بروز این بیماری‌ها مؤثر هستند، از جمله رژیم غذایی نامناسب، عدم تحرک بدنی، مصرف دخانیات و الکل. در میان این عوامل، مصرف زیاد چربی ترانس خطر مرگ ناشی از بیماری‌های قلبی را تا ۲۸ درصد و خطر مرگ به هر دلیلی را تا ۳۴ درصد افزایش می‌دهد.

 

 

چربی ترانس یا اسیدهای چرب ترانس (TFA)، نوعی اسید چرب غیراشباع است که از منابع صنعتی یا طبیعی تولید می‌شود. سالانه بیش از ۲۷۸ هزار مرگ در جهان به‌دلیل مصرف چربی ترانس صنعتی گزارش می‌شود. این نوع چربی‌ها با مسدود کردن شریان‌ها، خطر حملات قلبی و مرگ ناگهانی را به‌شدت افزایش می‌دهند.

 

 

طبق اعلام وزارت بهداشت، چربی ترانس حاصل از فرآیندهای صنعتی به‌طور عمده در مارگارین، روغن‌های نیمه‌جامد، غذاهای سرخ‌شده و محصولات پخته‌شده همچون کراکر، بیسکویت، کیک و دونات یافت می‌شود. غذاهای خیابانی و رستورانی که معمولاً به‌صورت سرخ‌شده یا پخته می‌شوند، نیز اغلب حاوی چربی ترانس صنعتی هستند. همچنین، مقدار کمی از این چربی‌ها به‌طور طبیعی در محصولات حیوانی نظیر گوشت و لبنیات حیوانات نشخوارکننده مانند گاو، گوسفند و بز وجود دارد.

 

 

به گفته کارشناسان، مصرف چربی ترانس صنعتی می‌تواند به‌راحتی با جایگزینی آن با چربی‌های سالم‌تر حذف شود، بدون آنکه هزینه یا طعم غذا تغییر کند.

سازمان جهانی بهداشت (WHO) به بزرگسالان توصیه می‌کند که مصرف چربی ترانس را به کمتر از ۱ درصد از کل انرژی دریافتی روزانه محدود کنند، که برای رژیم غذایی ۲۰۰۰ کالری کمتر از ۲.۲ گرم در روز است.

 

 

برای حفظ سلامت خانواده، پیشنهاد می‌شود که از مصرف روغن‌های نیمه‌جامد و حیوانی پرهیز کرده و هنگام خرید محصولات غذایی، برچسب آن‌ها را بررسی کنید. اگر میزان اسید چرب ترانس برچسب قرمز بود، بهتر است از خرید آن خودداری کنید. همچنین، مصرف غذاهای سرخ‌شده و فست‌فودها را محدود کرده و با صرف وقت برای تهیه غذاهای سالم در خانه، به سلامت خود و خانواده‌تان اهمیت دهید.

اشتراک گذاری:
ارسال نظر
پربیننده‌ها پربحث‌ها