به گزارش سرویس سلامت صدآنلاین، آویشن دارای ترکیبات ضدعفونیکننده، ضدویروسی و ضدقارچی قوی است. همچنین، این گیاه سرشار از آنتیاکسیدانها، به ویژه فلاونوئیدها و ویتامین C میباشد. آویشن خشک بهعنوان یک چاشنی مفید نیز حاوی کلسیم، منگنز و ویتامین K است. این گیاه علاوه بر فواید درمانی، مقدار زیادی آهن دارد که در تولید گلبولهای قرمز خون مؤثر است و ویتامین K در فرآیند انعقاد خون و ساخت استخوانها نقش دارد.
آویشن؛ گیاهی ضدالتهاب و مؤثر در بهبود سرماخوردگی
آویشن بهعنوان یک ضدالتهاب طبیعی شناخته میشود و میتواند در درمان سرماخوردگی، سرفه و آسم بسیار مفید باشد. خاصیت خلطآوری این گیاه به کاهش سرفه و تسکین علائم سرماخوردگی کمک میکند. همچنین، آویشن خاصیت ضدعفونیکننده، ضداسپاسم و دیورتیک دارد و میتواند به درمان مشکلات گوارشی مانند نفخ و هضم سخت نیز کمک کند. این گیاه حتی به تأخیر انداختن بروز بیماریهای مغزی مانند آلزایمر کمک میکند.
طرز تهیه دمنوش آویشن
برای بهبود علائم سرماخوردگی، دمنوش آویشن یکی از بهترین گزینههاست. برای تهیه این دمنوش، ۴ یا ۵ شاخه آویشن را در آب جوش بریزید و اجازه دهید ۱۰ دقیقه دم بکشد. سپس آن را صاف کرده و با عسل و آبلیمو ترکیب کنید. این دمنوش را میتوانید هر روز صبح و شب به مدت ۳ روز مصرف کنید. همچنین، میتوانید برای استفاده از بخور آویشن، چند شاخه آویشن تازه یا خشک را در آب جوش ریخته و بخور آن را استنشاق کنید.
ممنوعیتهای مصرف آویشن
اگرچه مصرف آویشن برای عموم افراد بیخطر است، اما افرادی که به گیاهانی مانند رزماری، مریمگلی، نعناع یا اسطوخودوس حساسیت دارند، باید از مصرف آویشن خودداری کنند. همچنین، افرادی که داروهای ضدانعقاد مصرف میکنند، نباید دمنوش آویشن مصرف کنند. زنان باردار، شیرده و افراد مبتلا به فشار خون بالا نیز باید از مصرف مداوم آویشن پرهیز کنند.