آخرین اخبار
۱۲ آذر ۱۴۰۳ - ۱۷:۴۰
بازدید:۴۵۳
صد آنلاین | افسردگی به عنوان شایع‌ترین اختلال روانپزشکی در بیماران مبتلا به اچ‌آی‌وی شناخته می‌شود. این اختلال می‌تواند از همان مراحل ابتدایی تشخیص بیماری تا مراحل پیشرفته آن رخ دهد و به شدت بر کیفیت زندگی این بیماران تاثیر بگذارد.
کد خبر : ۱۲۹۸۰۸

به گزارش صد آنلاین، افسردگی یکی از شایع‌ترین اختلالات روانپزشکی در بیماران مبتلا به HIV است که در هر مرحله‌ای از بیماری ممکن است بروز کند. دکتر اسرین سیدالشهدایی، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، در حاشیه برگزاری کمپین "من هم تست HIV می‌دهم" به این موضوع اشاره کرد و توضیح داد که افسردگی از همان مراحل ابتدایی تشخیص بیماری می‌تواند آغاز شود و در مراحل انتهایی نیز شدت پیدا کند.

 

وی افزود: در مراحل حاد عفونت HIV، بیماران ممکن است با پدیده‌ای به نام دلیریوم (اختلال در آگاهی از زمان، مکان و هویت) مواجه شوند. با گذشت زمان و پیشرفت بیماری، عفونت‌های فرصت‌طلب و درگیری‌های مغزی به تدریج منجر به افت شناختی می‌شوند که این امر می‌تواند به بروز اختلالات روانپزشکی از جمله افسردگی و اضطراب منجر شود.

دکتر سیدالشهدایی در ادامه به سایر اختلالات روانپزشکی شایع در بیماران مبتلا به HIV اشاره کرد و گفت که علاوه بر افسردگی، اختلالات اضطرابی، اختلال استرس پس از سانحه، اختلالات دو قطبی و وابستگی به مواد نیز از دیگر مشکلات روانپزشکی در این بیماران به شمار می‌روند. این اختلالات اغلب به دلیل ترومای روانی ناشی از تشخیص بیماری ایجاد می‌شوند.

 

این متخصص افزود: «مصرف مواد و الکل به عنوان عوامل اصلی گسترش HIV شناخته می‌شوند و رفتارهای جنسی پرخطر را در پی دارند که خود به افزایش احتمال ابتلا به این ویروس می‌انجامد. همچنین استفاده از سرنگ مشترک در مصرف‌کنندگان مواد، یکی از راه‌های اصلی انتقال HIV است.»

وی در ادامه گفت که افراد با تیپ‌های شخصیتی برون‌گرا، ریسک‌پذیر و هیجان‌طلب بیشتر در معرض رفتارهای پرخطر جنسی و مصرف مواد قرار دارند که احتمال ابتلا به HIV را در آنها افزایش می‌دهد.

 

دکتر سیدالشهدایی بر لزوم ویزیت بیماران مبتلا به HIV توسط روانپزشک و ارائه حمایت‌های روانی تأکید کرد. وی خاطرنشان کرد که درمان‌های روانپزشکی و حمایت‌های روانی در این بیماران بسیار مهم است، زیرا بیماران افسرده به دلیل کاهش خلق و ناامیدی ممکن است از درمان‌های دارویی خود سر باز زنند، که این امر می‌تواند منجر به افزایش بار ویروس در بدن و عواقب جبران‌ناپذیری شود. بنابراین، درمان‌های روانپزشکی می‌تواند به تقویت سیستم ایمنی بدن و کاهش رفتارهای پرخطر کمک کند.

این متخصص افزود: «مشاوره قبل و بعد از تست HIV برای کاهش رفتارهای پرخطر و آگاهی‌رسانی به شریک جنسی بسیار ضروری است. همچنین خانواده‌های بیماران باید تحت درمان قرار گیرند تا از اختلالات روانی و اضطرابی جلوگیری شود.»

دکتر سیدالشهدایی در پایان تأکید کرد که پیشگیری و درمان به موقع، نه تنها به کاهش شیوع ویروس HIV کمک می‌کند، بلکه کیفیت زندگی بیماران و خانواده‌های آنها را نیز بهبود می‌بخشد./ ایسنا

اشتراک گذاری:
ارسال نظر
تازه‌ها
پربیننده‌ها پربحث‌ها