به گزارش صد آنلاین،به گفته ولادیمیر پوتین، آزمایش موشک فراصوت اورشنیک که در یکم آذر ماه ۱۴۰۳ انجام شد، موفقیت آمیز بود و روسیه توانست به اهداف خود برسد. این کشور همچنین تأکید کرد که به شلیک چنین موشکهایی در آینده ادامه میدهد و از آنجایی که هیچ کشوری مجهز به آن نیست، گزینه خوبی برای پایان دادن به جنگ خواهد بود.
رئیس جمهور روسیه مدعی است که موشک مافوق صوت آنها غیرقابل رهگیری بوده و ذخایر عظیمی از سیستمهایی وجود دارد که آماده استفاده هستند. هم اکنون دستور تولید انبوه اورشنیک به عنوان یک موشک میان برد با حداکثر سرعت ۱۱ ماخ صادر شده و باید دید که آیا ادعاهای پوتین به واقعیت تبدیل میشوند یا خیر.
پوتین همچنین حمله موشکی به دنیپرو در شرق اوکراین را واکنش روسیه به حمله موشکی دوربرد اوکراین با تسلیحات غربی دانست. این سلاح متعارف جدید میان برد که حالا اورشنیک نامیده میشود، در ظاهر تفاوتی با سایر هایپرسونیکهای روسی مثل کینژال و آوانگارد ندارد، اما به بیان رئیس جمهور این کشور، متفاوت است.
روسیه با تمام کشورهایی که به اوکراین تسلیحات جدید میدهند، اعلان جنگ کرده و به همین خاطر است که آلمان برای جنگ جهانی سوم آماده میشود! آنها همچنین اجازه حمله به تأسیسات نظامی کشورهای فوق را مجاز دانستهاند. البته ناتو اعلام کرده که آزمایش موشکی جدید روسیه هیچ تغییری در روند جنگ با اوکراین ایجاد نخواهد کرد و متحدان کییف به حمایت از این کشور ادامه میدهند.
در حال حاضر ولادیمیر پوتین مدعی شده که هیچ سامانه دفاع هوایی قادر به رهگیری موشک بالستیک میان برد اورشنیک نیست؛ اما آیا این ادعا پایه و اساس درستی دارد؟ در ادامه به این پرسش، پاسخ خواهیم داد.
بسیاری از کارشناسان نظامی پس از حمله موشکی روسیه به شهر دنیپرو واقع در شرق اوکراین، ادعا کردند که اورشنیک یک بالستیک قاره پیما یا ICBM است. دیری نپایید که منابع غربی این ادعا را به صراحت تکذیب کرده و گفتند که موشک استفاده شده توسط روسیه، هیچ شباهتی به قاره پیماها ندارد. بیایید یک مرتبه دیگر مشخصات فعلی اورشنیک را مرور کنیم.
براساس ادعای پوتین در تلویزیون روسیه، موشک اورشنیک یک سلاح با حداکثر سرعت ۱۱ ماخ بوده و راهی برای مقابله با آن وجود ندارد. برد این موشک ۲۵۰۰ تا ۳۰۰۰ کیلومتر اعلام شده، اما به اعتقاد برخی از کارشناسان تا ۵۰۰۰ کیلومتر هم میتواند برسد. چنین بردی به Oreshnik اجازه میدهد تا اروپا را هدف حملات موشکی قرار دهد.
از دیگر قابلیتهای این سلاح ترسناک باید به حمل چندین کلاهک مستقل هدایت شونده یا MIRV اشاره کرد. این قابلیت به موشک اجازه میدهد تا چندین کلاهک را در یک کلاهک بزرگتر پنهان کند و قبل از اصابت، آنها را به سمت اهداف مستقل بفرستد. دقت و قدرت تخریب در کلاهکهای MIRV افزایش مییابد و یک فناوری پیشرفته محسوب میشود.
در حال حاضر غرب مجهز به سامانه پدافند پادبالستیک تاد بوده و تنها سامانه دفاع هوایی که احتمالا بتواند این موشک را رهگیری کند، همین است. با این حال میدانیم که موشکهای هایپرسونیک به خاطر سرعت بالا هنگام اصابت به هدف و همچنین قدرت مانورپذیری بالایی که دارند، مدام مسیر خود را اصلاح میکنند و امکان رهگیری آنها در حال حاضر برای اغلب سامانهها غیرممکن است.
موشک اورشنیک مثل هر فراصوت دیگری از جمله هایپرسونیک فتاح ۱، میتواند غیرقابل رهگیری باشد. برای مثال در وعده صادق (۲) دیدیم که سامانههای دفاع هوایی اسرائیل مثل فلاخن داوود یا پیکان، موفق به رهگیری فتاح نشدند. در صورتی که اطلاعات اعلام شده توسط روسیه صحت داشته باشد، باید گفت که پوتین ادعایی خلاف واقع نکرده است.