آخرین اخبار
۲۴ آبان ۱۴۰۳ - ۰۷:۰۰
بازدید:۷۵۳
صد آنلاین | خود درمانی با هر دارویی برای سلامت بدن مضر است. یکی از این دارو‌ها که اغلب خودسرانه مصرف می‌شوند و عوارض خطرناکی دارند، آنتی بیوتیک‌ها می‌باشند.
کد خبر : ۱۲۶۲۷۳

خوددرمانی با این قرص‌ها عوارض خطرناکی دارد

به گزارش صد آنلاین، همه ما این توصیه را شنیده ایم که هرگز آنتی بیوتیک‌ها را بدون مشاوره و نظر متخصص مربوطه و در مقادیر زیاد مصرف نکنید. مطمئنا مصرف بیش از حد و خودسرانه آنتی بیوتیک‌ها به همراه عوارض بسیاری خواهد بود.

 

در واقع خود درمانی برای بسیاری از افراد مشکلی ندارد، زیرا اعتقاد دارند که مراجعه به پزشک وقت گیر و گران است، اما از این موضوع آگاهی ندارند که خود درمانی عوارض جانبی زیادی دارد و بسیار مضر است. این افراد تمایل دارند قرص‌ها را همانند آب نبات مصرف کنند غافل از اینکه عوارض جدی در پی این مصرف نادرست پنهان است.

 

مواردی، چون دارو‌های مسکن، شربت‌های سرفه، ملین ها، آنتی بیوتیک ها، دارو‌های ضد آلرژی، ویتامین‌ها و حتی آنتی اسید‌ها بدون تجویز پزشک در داروخانه‌ها به فروش می‌رسند و به راحتی می‌توان با آن‌ها خود درمانی را آغاز کرد.

 

بدون شک آنتی بیوتیک‌ها برای مقابله با یک بیماری بسیار مهم هستند، اما اگر بیش از حد آن‌ها را مصرف کنید، ارزیابی نقش آن‌ها در مبارزه با بیماری دشوار است بنابراین باید آن‌ها را به مقدار مناسب مصرف کرد.

 

عوارض جدی و خطرناک مصرف خودسرانه آنتی بیوتیک‌ها

اگر بدون نسخه و خودسرانه آنتی بیوتیک مصرف کنیم چه بلایی سرمان می‌آید؟ پاسخ این است که در برابر آن‌ها مقاوم خواهید شد. این بدان معناست که باکتری‌های مضر و مسئول بیماری از بین نخواهند رفت؛ بنابراین اگر می‌خواهید خوب شوید باید اطمینان حاصل کنید که آنتی بیوتیک‌ها را به مقدار مناسب و طبق تجویز پزشک مصرف می‌کنید.

 

با مصرف خودسرانه آنتی بیوتیک‌ها نه تنها باکتری‌های مضر بلکه باکتری‌های خوب نیز از بین می‌روند. این اتفاق می‌تواند باعث ایجاد عفونت شود و بدن را در معرض خطر زیادی قرار دهد.

 

به همین دلیل قبل از مصرف آن‌ها نیاز به مشورت با یک متخصص پزشکی است. خود درمانی نه تنها صحیح نیست بلکه بسیار خطرناک هم می‌باشد، زیرا نمی‌دانید آنتی بیوتیک‌ها را در چه زمانی و چقدر مصرف نمایید.

این که مردم چرا با آنتی بیوتیک‌ها خوددرمانی می‌کنند به این دلیل است که برخی از مزایای اولیه آنتی بیوتیک‌ها را مشاهده می‌کنند. آن‌ها پس از این که شاهد بهبودی باشند، به فکر مصرف آنتی بیوتیک‌ها در تعداد و دوز بیشتر میفتند.

 

در واقع این افزایش دوز نباید توسط خود بیمار انجام شود بلکه لازمه آن توصیه یک متخصص است تا بر اساس ارزیابی وضعیت سلامتی بیمار، مقدار لازم را توصیه نماید.

 

پزشکان می‌توانند تشخیص دهند که بیماری شما در نتیجه باکتری است یا یک عفونت ویروسی. در حقیقت، آن‌ها آزمایشات زیادی را برای تعیین ماهیت باکتری‌های پشت یک عفونت انجام می‌دهند.

 

بر اساس نتایج این آزمایشات، نوع مناسب آنتی بیوتیک تجویز می‌شود بنابراین بین عفونت تشخیص داده شده و داروی تجویز شده رابطه صحیحی وجود دارد که فقط توسط یک متخصص پزشکی قابل تشخیص و ارزیابی است.

 

تجویز آنتی بیوتیک

افرادی که خود درمانی می‌کنند، در گذراندن دوره تجویز شده توسط پزشک نیز اشتباه می‌کنند. شما نباید مقدار زیاد یا مقدار کمی از آنتی بیوتیک‌ها را مصرف کنید، زیرا هیچ تاثیری بر روی باکتری‌های مضر نخواهد داشت و تنها به بدن تان آسیب می‌رسانید.

ممکن است تصور کنید پس از مصرف چند آنتی بیوتیک بهبود یافته اید، اما نمی‌دانید که با عدم گذراندن دوره تجویز شده به خود آسیب خواهید رساند. باید تعادل خوبی بین دوز‌های زیاد و کم دارو ایجاد شود که تجویز و توصیه پزشک به شما کمک می‌کند تا با عفونت مقابله کرده و تعادل مناسب را برقرار کنید.

نتیجه دیگر عدم مصرف دوز مناسب دارو این است که اگر دفعه بعد مجبور به استفاده از آن برای مقابله با عفونت شدید، دارو اثر نمی‌کند، زیرا مصرف زیاد آنتی بیوتیک‌ها باعث ایجاد مقاومت در برابر عفونت باکتریایی می‌شود و مصرف کم آن باعث ریشه کن شدن عفونت نخواهد شد.

 

به پزشک خود بگویید:

در صورتی که احساس خوبی در مصرف آنتی بیوتیک‌ها ندارید، باید سریعا به پزشک خود اطلاع دهید و از مصرف مجدد خودداری کنید.

از پزشک خود بپرسید:

اگر ارزیابی شما این است که به آنتی بیوتیک نیازی ندارید از پزشک خود سوال کنید که مصرف آن ضروری است یا خیر. در ملاقات با پزشک تان، دلایلی که فکر می‌کنید نیازی به آنتی بیوتیک ندارید را بگویید. از او بخواهید تا بیماری تان را ارزیابی کند.

خود آگاهی داشته باشید:

بسیار مهم است بدانید شرایطی که باعث می‌شود شما انتی بیوتیک مصرف کنید و از آن موقعیت‌ها دوری کنید، چیست.

استراحت کافی داشته باشید:

در صورت ابتلا به بیماری، پزشک به شما توصیه می‌کند که استراحت کافی داشته باشید و کار‌های غیر ضروری را انجام ندهید، زیرا ممکن است بیماری تان تشدید یابد.

تغییراتی در رژیم غذایی خود ایجاد کنید:

برای پیشگیری از مصرف آنتی بیوتیک ها، تغییر در رژیم غذایی را امتحان کنید. غذا‌های خانگی و سالم ممکن است یکی از راه‌های پیشگیری از استفاده از آنتی بیوتیک‌ها باشد.

 
آفتاب‌‌نیوز
اشتراک گذاری:
برچسب ها :
ارسال نظر
پربیننده‌ها پربحث‌ها