آخرین اخبار
۲۰ آبان ۱۴۰۳ - ۱۳:۴۳
بازدید:۱۴۹
صد آنلاین | محققان پی بردند تغییرات در میکروبیوم روده ممکن است نشانه ای از شروع آرتریت روماتوئید باشد.
کد خبر : ۱۲۵۶۲۶

دلیل بیماری آرتریت روماتوئید چیست؟

به گزارش صد آنلاین، به نقل از مدیکال نیوز تودی، تا سال ۲۰۲۰، حدود ۱۷.۶ میلیون نفر در سراسر جهان با آرتریت روماتوئید زندگی می‌کردند؛ یک بیماری خود ایمنی که در آن سیستم ایمنی بدن به اشتباه به بافت‌های پوشاننده مفاصل دست و پا حمله می‌کند و باعث التهاب و تورم دردناک در مفاصل می‌شود.


دانشمندان هنوز در مورد علت دقیق آرتریت روماتوئید مطمئن نیستند. با این حال، مطالعات قبلی نشان می‌دهد که ژنتیک، عوامل محیطی، سیگار کشیدن و چاقی ممکن است خطر ابتلاء به این بیماری را در فرد افزایش دهد.

تحقیقات جدید نشان می‌دهد که تغییرات خاصی در میکروبیوم روده ممکن است با ایجاد این بیماری مرتبط باشد.

«کریستوفر رونی»، محقق ارشد در مؤسسه تحقیقات پزشکی لیدز، می‌گوید: «تغییرات خاصی در میکروبیوم روده ممکن است با ایجاد آرتریت روماتوئید مرتبط باشد و به طور بالقوه مسیر جدیدی را برای استراتژی‌های پیشگیری از بیماری بگشاید.»

برای این مطالعه، محققان ۱۲۴ فرد در معرض خطر ابتلاء به آرتریت روماتوئید، هفت نفر که اخیراً تشخیص این بیماری را دریافت کرده بودند، و ۲۲ فرد سالم را انتخاب کردند.

دانشمندان تغییرات میکروبیوم روده همه شرکت کنندگان را برای بیش از ۱۵ ماه پیگیری کردند.

رونی توضیح داد: «علائم موجود در خون بیماران مبتلا به آرتریت روماتوئید نشان می‌دهد که التهاب ممکن است در قسمت‌های خارج از مفاصل، مانند روده، شروع شود.»

وی در ادامه افزود: «تحقیقات قبلی نشان داده بود که افراد مبتلا به آرتریت روماتوئید در مقایسه با افرادی که مبتلا به این بیماری نیستند، میکروبیوم متفاوتی داشتند. بنابراین ما این سوال را پرسیدیم: آیا افرادی که در معرض خطر آرتریت روماتوئید هستند، میکروبیوم متفاوتی نیز دارند و اگر چنین است، این تغییرات چه زمانی رخ می‌دهد؟»

در طول این مطالعه، ۳۰ نفر از ۱۲۴ شرکت کننده در معرض خطر، به آرتریت روماتوئید مبتلا شدند.

از این ۳۰ شرکت‌کننده، محققان متوجه شدند که تنوع میکروبی آن‌ها در مقایسه با گروه کنترل سالم به‌طور قابل‌توجهی کاهش یافت، به‌ویژه در ناحیه‌ای به نام تنوع آلفا، که با سطوح آنتی‌بادی‌های "ضد سیترولینه ضد حلقه‌ای" (ضد CCP) مرتبط است.

محققان دریافتند شرکت‌کنندگانی که سطح آنتی‌بادی ضد CCP پایینی در میکروبیوم روده‌شان داشتند، با گروه کنترل سالم قابل مقایسه بودند.

رونی گفت: «آنتی‌بادی‌های ضد CCP نوعی پروتئین هستند که توسط سیستم ایمنی و معمولاً در پاسخ به التهاب تولید می‌شوند.»

به گفته رونی، «در افرادی که ممکن است به آرتریت روماتوئید مبتلا شوند، این آنتی بادی‌ها می‌توانند مدت‌ها قبل از اینکه علائمی مانند درد یا سفتی مفاصل مشخص شود در خون ظاهر شوند. اساساً، وجود آنتی بادی‌های ضد CCP به عنوان یک سیگنال هشدار اولیه برای آرتریت روماتوئید عمل می‌کند و به پزشکان کمک می‌کند تا افراد در معرض خطر بالاتر ابتلاء به این بیماری را شناسایی کنند.»

رونی ادامه داد: «این یافته مهم است زیرا به ما امکان می‌دهد بیماری را قبل از شروع آن تشخیص دهیم. دانستن اینکه فردی دارای این آنتی بادی‌ها است به متخصصان مراقبت‌های بهداشتی اجازه می‌دهد تا آنها را زیر نظر داشته باشند و استراتژی‌هایی را در نظر بگیرند که ممکن است روند بیماری را کُند کرده یا تغییر دهد، حتی قبل از اینکه به طور کامل پیشرفت کند.»

نویسندگان مطالعه بر این باورند که یافته‌های آنها یک مسیر بالقوه جدید برای راهبردهای پیشگیرانه جدید برای آرتریت روماتوئید ارائه می‌دهد.

مهر
اشتراک گذاری:
ارسال نظر
پربیننده‌ها پربحث‌ها