آخرین اخبار
۱۵ آبان ۱۴۰۳ - ۰۹:۳۲
صفر تا صد تفاوت های همسان سازی بازنشستگان کشوری و تامین اجتماعی
بازدید:۸۵۶
اظهارات وزیر تعاون مبنی بر متناسب‌سازی حقوق بیش از ۷ میلیون بازنشسته، موجی از امیدواری را در میان این قشر ایجاد کرد. 
کد خبر : ۱۲۴۴۹۱

به گزارش صد آنلاین، با وجود اینکه تعداد بازنشستگان کشوری و لشگری در ایران به حدود ۳ میلیون نفر می‌رسد، تخمین زده می‌شد که از مجموع ۷ میلیون بازنشسته، حدود ۱ میلیون نفر دیگر نیز از بیمه تأمین اجتماعی بهره‌مند هستند. این در حالی است که شایعاتی مبنی بر عدم پوشش این گروه بزرگ از بازنشستگان در طرح متناسب‌سازی حقوق وجود دارد، و این سؤال پیش می‌آید که دولت چگونه قصد دارد از معیشت این بازنشستگان که با مشکلات اقتصادی زیادی مواجه‌اند، حمایت کند.

 

 

پرداخت حقوق مهرماه برای بازنشستگان تأمین اجتماعی آغاز شده و آن‌ها از واریز حقوق خود خبر می‌دهند. به گفته نایب رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری، فرآیند پرداخت حقوق بر اساس حروف الفبا در حال انجام است و تاکنون بخش‌های مختلف حقوق به حساب بازنشستگان واریز شده است.
علیرضا حیدری در توضیح قوانین مربوط به متناسب‌سازی حقوق گفت: «در حال حاضر، هدف از همسان‌سازی حقوق بازنشستگان کشوری و لشگری رسیدن به ۹۰ درصد از حقوق شاغل هم‌رده است.» این در حالی است که برای بازنشستگان تأمین اجتماعی، متناسب‌سازی حقوق به نسبت ۸۲ درصد حقوق شاغلین محاسبه می‌شود که باعث می‌شود حقوق آن‌ها به طور نسبی کمتر باشد.

 

 

به عنوان مثال، اگر فردی با حقوق ۱۰۰ هزار تومان بازنشسته شود، این مبلغ به میزان ۹۰ درصد از ۸۲ درصد حقوق هم‌رده خود محاسبه می‌شود، که این فرمول به هیچ وجه به اندازه همسان‌سازی حقوق بازنشستگان دولتی نیست.

 

 

حیدری همچنین تصریح کرد که منابع لازم برای همسان‌سازی و متناسب‌سازی از محل بدهی‌های دولت به سازمان تأمین اجتماعی تأمین می‌شود. وی اضافه کرد: «بر اساس قانون بودجه، تنها بازنشستگان حداقل بگیر مشمول این متناسب‌سازی نخواهند شد و دولت باید عناوینی مثل «کمک معیشتی» را برای آن‌ها تعریف کند.»

 

 

به نظر می‌رسد که تنها راه حل برای بازنشستگان حداقل بگیر، افزایش حقوق از محل منابع جدید باشد، چرا که این گروه از بازنشستگان به شدت تحت فشار معیشتی قرار دارند و نیاز به توجه بیشتری دارند. حیدری تأکید کرد که این موضوع در آینده می‌تواند با توجه به تغییرات قانونی بهبود یابد، اما در حال حاضر هیچ راهکار مشخصی برای رفع مشکلات معیشتی آن‌ها وجود ندارد.

 

 

نتیجه‌گیری: به نظر می‌رسد دولت باید برای حمایت از بازنشستگان حداقل بگیر، اقداماتی انجام دهد و از محل منابع جدید، حقوق آن‌ها را افزایش دهد تا بتوانند از شرایط معیشتی بهتری برخوردار شوند. همچنین، نیاز به مذاکره و مطالبه‌گری از سوی بازنشستگان وجود دارد تا دولت به تعهدات خود عمل کند و طرح‌های اجرایی مشخصی برای بهبود وضعیت آن‌ها ارائه دهد.

اشتراک گذاری:
ارسال نظر
پربیننده‌ها پربحث‌ها