به گزارش صد آنلاین، سردرد مربوط به خواب بیشتر در هنگام خواب شب بروز میکند و حتی باعث میشود بین ساعت۱ تا ۳ نیمهشب از خواب بیدار شوید. ولی این نوع سردرد هنگام چرت زدن در طی روز هم میتواند بروز کند.
نام دیگر این نوع سردرد را سردرد ساعت زنگ دار (alarm clock headache) نیز میگویند.
این نوع سردرد میتواند در یک طرف سر و یا هر دو طرف سر بروز کند. برخی افراد این سردرد را به صورت ضربهای (زدن) احساس میکنند.
این سردرد به طور ناگهانی شروع میشود و میتواند ۱۵ دقیقه تا ۶ ساعت طول بکشد، هر چند که معمولا ۳۰ تا۶۰ دقیقه طول میکشد.
این سردرد در زنان شایعتر از مردان است.
این سردرد با علائمی مثل گرفتگی بینی و یا آبریزش چشمها همراه نیست.
همچنین حالت تهوع، نور گریزی (فوتو فوبیا) و هراس از صدا (فونو فوبیا) معمولا در این سردرد دیده نمیشود (منظور از نور گریزی و هراس از صدا، این است که فرد در مواجهه با نور یا سروصدا سردردش بدتر شده و نمیتواند آنها را تحمل کند، لذا از نور و صدا دوری میکند).
اگر شما دچار این نوع سردرد باشید، بایستی بعد از آرام شدن آن بتوانید بخوابید، هر چند که در طی خواب شبانه بیش از یک بار دچار این سردرد میشوید.
ممکن است در طی یک ماه، ۱۵ بار و یا بیشتر دچار این نوع سردرد شوید.
در طی یک بررسی معلوم شد، چهار نفر این سردرد را با خوابیدن در طی روز هم تجربه کردند.
تشخیص
برای تشخیص قطعی این نوع سردرد بایستی پزشک سایر عواملی را که باعث بروز سردرد در هنگام خواب شب میشوند، را در بیمار رد کند.
بیشتر افراد مبتلا به سردرد خواب، قبل از ابتلای به این نوع سردرد، دچار سایر انواع سردردها مثل میگرن بوده اند.
پزشک باید درباره خواب شما و مسائل آن مثل خروپف کردن یا بیقراری در خواب، اطلاعات کامل داشته باشد. این موضوع باعث میشود سایر علل مسبب سردرد در خواب شب اثبات و یا رد شوند.
عواملی که باعث بروز سردرد خواب شب میشوند عبارتند از: قطع مصرف دارو، آپنه خواب (قطع تنفس در خواب) و التهاب سرخرگ گیجگاهی.
سایر انواع سردرد مثل میگرن، سردرد خوشهای و سردرد یکطرفه حملهای مزمن نیز میتوانند باعث پریدن از خواب شب شوند؛ لذا این علل بایستی توسط پزشک تشخیص داده شده و رد گردند تا مشخص شود که شما دچار سردرد مربوط به خواب هستید.
درمان
رایجترین و بهترین راه درمان سردرد خواب، مصرف داروی کوبونات لیتیم به همراه مصرف کافئین (به شکل نوشیدنی قهوه) است.
برخی افراد نمیتوانند عوارض جانبی داروی لیتیم را تحمل کنند. در این موارد، پزشک به جای لیتیم از داروهای دیگری مثل فلوناریزین و وراپامیل و ایندومتاسین برای بیمار استفاده میکند.
این داروها با تجویز پزشک متخصص، باید موقع خواب مصرف شوند.