به گزارش صد آنلاین،دیابت یکی از شایعترین بیماریهای غیرواگیر در جهان است و با چالشهای جدی برای بیماران همراه میباشد. بهخصوص در ایران، شیوع دیابت در سال ۱۴۰۰ به ۱۴.۱۵ درصد رسیده و در جمعیت بالای ۲۵ سال، برآورد تعداد کل بیماران دیابتی بیش از ۷ میلیون نفر است. بنابراین، شناخت مواد غذایی مؤثر در مدیریت قند خون از اهمیت بالایی برخوردار است.
۱. دانههای کامل
دانههای کامل مانند برنج قهوهای، کینوا و جوی دو سر منابع خوبی از کربوهیدرات هستند که حاوی فیبر میباشند. این فیبرها باعث میشوند کربوهیدراتها بهطور مؤثرتری جذب شوند و قند خون را به آرامی افزایش دهند. هر یک سوم فنجان از این دانهها (پخته شده) حدود ۱۵ گرم کربوهیدرات دارد.
۲. تخم مرغ
تخممرغ منبع غنی از پروتئین است و میتواند به حفظ وزن در محدوده سالم کمک کند. مصرف تخممرغ موجب کاهش سطح قند خون و کاهش تولید هورمون گرلین، هورمونی مرتبط با احساس گرسنگی میشود.
۳. سیب زمینی شیرین
سیبزمینی شیرین یکی دیگر از منابع مفید کربوهیدرات برای مبتلایان به دیابت است. یک سیبزمینی شیرین متوسط حدود ۴ گرم فیبر و مقادیر زیادی ویتامین C و A دارد که به بهبود حساسیت به انسولین کمک میکند. توجه داشته باشید که یک سیبزمینی شیرین حدود ۲۴ گرم کربوهیدرات دارد.
۴. ماهیهای چرب
ماهیهای چرب مانند قزل آلا و سالمون، غنی از اسیدهای چرب امگا ۳ هستند و میتوانند خطر ابتلا به بیماریهای قلبی در مبتلایان به دیابت نوع ۲ را کاهش دهند. مصرف این ماهیها بهطور منظم همچنین از عوارض مرتبط با دیابت جلوگیری میکند.
۵. سبزیجات تیره رنگ
سبزیجاتی مانند کلم و اسفناج حاوی کمترین میزان کربوهیدرات و کالری هستند. این سبزیجات به دلیل دارا بودن پلیفنولها و ویتامین C، میتوانند خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را کاهش دهند.
۶. آووکادو
آووکادو میوهای غنی از فیبر است و میتواند به کاهش قند خون و جلوگیری از تولید بیش از حد انسولین کمک کند. یک عدد آووکادوی متوسط حاوی حدود ۱۸۰ کالری است، بنابراین باید به مقدار مصرف آن توجه کنید.
۷. لوبیا
لوبیا و عدس حاوی فیبر و پروتئین هستند که به حفظ قند خون در محدوده سالم کمک میکند. مصرف روزانه یک فنجان عدس یا لوبیا میتواند به کاهش سطح هموگلوبین A۱C در مبتلایان به دیابت نوع ۲ کمک کند.
۸. ماست یونانی
ماست یونانی کربوهیدرات کمتری نسبت به ماست معمولی دارد و سرشار از پروتئین است. این ماست میتواند به کاهش قند خون کمک کند. انتخاب نوع ساده و بدون طعم و شکر آن بهترین گزینه برای مبتلایان به دیابت است.
۹. توتها
توتها سرشار از فیبر و آنتیاکسیدان هستند و مصرف آنها میتواند به تثبیت قند خون و کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی کمک کند.
۱۰. آجیل
آجیلها حاوی پروتئین، فیبر، منیزیم و چربیهای سالم هستند که به جلوگیری از مقاومت به انسولین کمک میکنند. توجه به کالری موجود در آجیل و مصرف آنها بهطور متعادل اهمیت دارد.
۱۱. دارچین
دارچین به بهبود حساسیت به انسولین، کاهش قند خون و کاهش جذب کربوهیدراتها کمک میکند. مصرف روزانه نصف قاشق چایخوری دارچین میتواند فواید زیادی به همراه داشته باشد.
با رعایت یک رژیم غذایی مناسب و استفاده از این ۱۱ ماده غذایی، مبتلایان به دیابت میتوانند قند خون خود را بهخوبی کنترل کنند و بهبود کیفیت زندگی خود را تجربه نمایند.