۲۲ مهر ۱۴۰۳ - ۲۲:۵۸
چرا شستن برنج قبل از پخت ضروری است؟
بازدید:۱۹۶
صد آنلاین | متخصصان بهداشت تغذیه هشدار می‌دهند که نگهداری برنج پخته یا خیس‌شده در دمای اتاق می‌تواند خطرناک باشد.
کد خبر : ۱۱۹۳۳۶

به گزارش صد آنلاین،نگهداری برنج پخته یا خیس‌شده در دمای اتاق یکی از مشکلات رایج در میان بسیاری از خانواده‌هاست که می‌تواند عواقب جدی برای سلامت داشته باشد. باکتری «باسیلوس سرئوس» به راحتی در شرایط مناسب رشد کرده و سمومی تولید می‌کند که می‌تواند به عوارض گوارشی منجر شود.

 

 

از طرف دیگر، با توجه به نگرانی‌های روزافزون درباره وجود ریزپلاستیک‌ها و آرسنیک در مواد غذایی، شستن برنج پیش از مصرف به یک اقدام ضروری تبدیل شده است. اما آیا می‌دانید که این کار ممکن است مواد مغذی مهم را نیز از بین ببرد؟ در این مقاله، به بررسی این موضوعات و ارائه نکات علمی معتبر می‌پردازیم تا به شما کمک کنیم تا تصمیم‌های بهتری در مورد سلامت خود بگیرید.

 


متخصصان بهداشت تغذیه می‌گویند: آنچه بیشتر نگران‌کننده است این است که برنج پخته‌شده یا خیس‌شده، چه مدت در دمای اتاق نگهداری شود چرا که پختن برنج، «هاگ‌ باکتری‌»های بیماری‌زای آن موسوم به «باسیلوس سرئوس» را از بین نمی‌برد.

 


هاگ باکتری، نوعی هاگ است که ساختار آن توسط باکتری‌ها سازماندهی شده‌ است.

 


نگهداری برنج خیس‌شده یا پخته در دمای اتاق می‌تواند هاگ‌های باکتری را فعال کند و باعث شود که شروع به رشد کنند.

 


این باکتری‌ها سمومی تولید می‌کنند که با پختن یا گرم کردن مجدد غیرفعال نمی‌شوند و می‌توانند به بیماری شدید دستگاه گوارش منجر شوند.

 


بنابراین مطمئن شوید که برنج خیس‌کرده یا پخته را برای مدت طولانی در دمای اتاق نگه نمی‌دارید.

 


برخی از دلایل دیگر شستن برنج

به گفته متخصصان، از دلایل دیگر شستن برنج، زدودن گردوغبار، حشرات، سنگ‌های کوچک و تکه‌های پوسته برنج است که در فرایند تولید برنج به جا مانده‌اند.

 


از طرفی در سال‌های اخیر، استفاده گسترده از پلاستیک در زنجیره تامین مواد غذایی به پیدا شدن ریزپلاستیک‌ها در غذاهای ما از جمله برنج منجر شده است. یک مطالعه نشان داد که در فرایند شستن، تا ۲۰ درصد از ریزپلاستیک‌ها از بین می‌روند.

 


احتمال وجود آرسنیک نیز از دلایلی است که بسیاری از افراد ترجیح می‌دهند برنج را پیش از مصرف بشورند. هرچند مطالعات نشان می‌دهد که شستن برنج حدود ۹۰ درصد آرسنیک آن را می‌زداید اما از طرفی مقدار زیادی از سایر مواد مغذی مهم آن از جمله مس، آهن، روی و وانادیوم را نیز از بین می‌برد.

اشتراک گذاری:
برچسب ها :
ارسال نظر
تازه‌ها
پربیننده‌ها پربحث‌ها