به گزارش صد آنلاین، ناخنهای شما نشان دهنده سلامت شماست. در حالت طبیعی فرم، حالت، رنگ و استقامت ناخنها بستگی به عوامل سلامتی مختلف دارد. از همه مهم تر، ناخنها نمایانگر وضعیت تغذیه شما هستند؛ مثلا ناخنهای مشکل دار این هشدار را میدهند که بدن شما مواد غذایی لازم را دریافت نمیکند.
در ناخنهای شکننده، سطح ناخن نازک میشود. این مشکل در اثر تماس زیاد با آب، پاک کننده ها، حلال ها، نمکها و ضربه ها، مواد اسیدی و قلیایی ایجاد میشود.
حالا راههای جلوگیری از شکستن ناخنها را برایتان میگوییم.
ناخن هایتان را مرطوب نگه دارید
برای اینکه ناخنهایی سالم داشته باشید، نیاز به این است که ناخن و پوسته اطراف آن را به صورت مرتب چرب کنید و همیشه کرم مرطوب کننده همراهتان باشد. به طور کلی بهتر است با استفاده از کرمهای مرطوب کننده هر روز به ویژه در هوای سرد و خشک، ناخنها را مرطوب کنید.
دستکش، دوست ناخنهای شما
در صورتی که دست تان با آب زیاد تماس دارد، برای جلوگیری از آسیب رسیدن به ناخن و نرم شدن آنها از دستکش استفاده کنید. هنگام ظرف شستن و بشور و بساب، استفاده از دستکش ضروری است.
آهن به بدن بزنید
اگر آهن کافی دریافت نکنید، ناخن هایتان آن را نشان میدهد. کمبود آهن که در خانمها رایج است سبب شکنندگی ناخنها میشود؛ بنابراین کسانی که این مشکل را دارند باید غذاهای پرآهن مصرف کنند. همچنین منابع حیوانی آهن عبارت است از گوشت گاو، بوقلمون، اردک، مرغ، میگو و تخم مرغ. منابع گیاهی آهن سویا، عدس، لوبیا و سبوس است.
با مصرف ویتامین C میتوانید به جذب آهن حیوانی در بدن کمک کنید؛ البته سعی کنید مواد غذایی غنی از آهن، روی، ویتامین B و گوگرد مصرف کنید، چون مواد غذایی پروتئینی که غنی از اسیدهای آمینه، ویتامین B و گوگرد هستند، سبب سخت و زیبا شدن ناخن هایتان میشوند.
لاک ممنوع
استفاده بیش از حد از لاک سبب خشکی و شکننده شدن ناخنها میشود. لاک موجب میشود که سوراخهای سطح ناخن بسته شوند و ناخن با مشکل کمبود اکسیژن مواجه شود؛ بنابراین نزدن لاک در طولانی مدت همراه با رعایت بقیه اصول گفته شده میتواند باعث بهتر شدن وضعیت ناخن شود.
وقت مناسب ناخن گیری
همیشه بعد از حمام ناخنهای خود را بگیرید، چون آسیب کمتری به آن میرسد. در بقیه مواقع ناخن شکنندگی دارد که به سطح ناخن آسیب میرساند، ولی بعد از حمام، ناخن نرم است و نمیشکند.
آب بنوشید
یک آزمایش ساده برای تشخیص کمبود آب بدنتان این است که سطح ناخن را محکم فشار دهید تا ناخن از صورتی به سفید تغییر رنگ دهد.
سپس ناخن را رها کنید و ببینید در چه زمانی به رنگ اولیه خود برمی گردد. اگر ناخن کمتر از دو ثانیه به رنگ اصلی اش باز نگردد، یعنی بستر ناخن دچار کمبود آب است. در طولانی مدت این کمبود آب باعث شکنندگی ناخن میشود؛ بنابراین برای حفظ سلامتی ناخن هایتان به مقدار کافی آب بنوشید.
پروتئین فراموش نشود
کمبود پروتئین، خود را به صورت یک نوار سفید رنگ در عرض ناخن نشان میدهد. ناخنها بیشتر از پروتئین ساخته شده اند، بنابراین برای اینکه ناخنهایی بلند، قوی و جذاب داشته باشید باید روزانه به مقدار مناسب پروتئین مصرف کنید. کراتین، عنصر اصلی مو و ناخن، از آمینواسیدها به خصوص سیستئین ساخته شده است. با این وجود به این معنا نیست که شما به مکملهای سیستئین نیاز دارید.
خوردن منابع پروتئینی متنوع میتواند به شما این اطمینان را بدهد که برای داشتن ناخنهایی سالم به اندازه کافی آمینو اسید مصرف کرده اید. حال این پروتئین به میزان قابل توجهی در ماهی قزل آلا، ماست و گردو وجود دارد. منابع دیگر پروتئین شامل ماهی، میگو، بوقلمون، مرغ، گوشت، سویا، تخم مرغ، آجیل و لبنیات است.
سه راهکار طب سنتی برای استحکام ناخن
۱- درمانگران طب سنتی هند، از شیره دانههای ذرت شیرین مرهمی میسازند که در مدت زمانی حدود ۲۰ روز سستی و شکنندگی ناخنها را درمان میکند. برای تهیه این مرهم یا کرم گیاهی نیاز به یک فنجان دانه ذرت تازه و نصف فنجان شیر دارید.
پیش از هر چیز دانههای ذرت را با کمک گوشت کوب بکوبید و کاملا له کنید. سپس آن را با شیر آغشته کرده و اجازه دهید به مدت یک ساعت در همین حال بماند تا به خوبی شیره دانههای ذرت با شیر مخلوط شود.
سپس این مخلوط را از یک صافی رد کنید تا آماده استفاده شود. ماساژ ناخنها با این مخلوط و نگه داشتن سرانگشتان درون این مخلوط به مدت ۲۰ دقیقه میتواند علاوه بر تامین ویتامین B مورد نیاز ناخن ها، آهن، گوگرد و کلسیم مورد نیاز آنها را تامین کرده و احتمال شکنندگی ناخنها را به صفر برساند.
۲ – به مقدار مساوی عسل، روغن بادام، زرده تخم مرغ و نمک دریا را مخلوط کنید و ناخنها را به مدت نیم ساعت در آن قرار دهید.
۳ – دو قاشق سوپخوری آب آناناس تازه را با دو قاشق غذاخوری زرده تخم مرغ و نصف قاشق چایخوری سرکه انگور مخلوط کنید و به مدت نیم ساعت ناخنها را در آن قرار دهید.
منبع: سلامتی