آخرین اخبار
۱۴ مهر ۱۴۰۳ - ۱۱:۰۰
چطور در هواپیما از گوش‌درد خلاص شویم؟
بازدید:۲۳۴
گوش‌درد در هواپیما، به‌خصوص هنگام فرود، یکی از مشکلات رایج مسافران است.
کد خبر : ۱۱۷۱۵۱

به گزارش صد آنلاین، سفر‌های هوایی همیشه چالش‌های خاص خود را دارند، از بی‌خوابی و خشک شدن پوست گرفته تا گریه نوزادان؛ اما یکی از ناراحتی‌هایی که همیشه مسافران را غافلگیر می‌کند، درد شدید گوش هنگام فرود آمدن هواپیما است. این درد، معروف به «گرفتگی گوش در پرواز»، گاهی اوقات آن‌قدر طاقت‌فرسا است که لذت سفر را به کل از بین می‌برد.


برای حل این مشکل، دکتر «دنیس پو»، متخصص گوش و حلق و بینی در بیمارستان کودکان بوستون و دانشگاه هاروارد، توصیه‌هایی را برای رفع این مشکل ارائه کرده است.

«گرفتگی گوش در پرواز» چیست؟

ابتدا بهتر است با اصطلاحات پزشکی آشنا شویم. پزشکان به درد گوش ناشی از تغییرات فشار، «باروچلنج» می‌گویند. اگر آسیب‌هایی مانند تورم پرده گوش یا جمع شدن مایع در گوش ایجاد شود، به آن «باروترومای» گفته می‌شود. گرفتگی گوش در پرواز هم نوعی باروچلنج است که به‌دلیل دشواری در تنظیم فشار گوش هنگام صعود یا فرود هواپیما رخ می‌دهد.

دکتر پو توضیح می‌دهد که مشکل بیشتر در زمان فرود به وجود می‌آید؛ زیرا دریچه‌ای که گوش‌های ما را به بینی متصل می‌کند، به نام لوله استاش، به‌خاطر فشار منفی در گوش، به‌سختی باز می‌شود. این همان اتفاقی است که برای غواصان هم رخ می‌دهد:

-همیشه پایین آمدن سخت‌تر از بالا رفتن است.

چرا بعضی مواقع درد بیشتر است؟

یکی از دلایل اصلی که گرفتگی گوش در پرواز بیشتر در زمان‌هایی خاص ایجاد می‌شود، گرفتگی بینی و احتقان است. اگر دچار آلرژی، سرماخوردگی یا عفونت‌های دستگاه تنفسی باشید، باز کردن لوله استاش دشوارتر می‌شود. این مشکل به‌ویژه برای کودکان بیشتر رخ می‌دهد؛ زیرا لوله‌های استاش آنها کوچک‌تر و سخت‌تر باز می‌شوند.

چگونه گرفتگی گوش در پرواز را درمان کنیم؟

جویدن آدامس می‌تواند کمک کند، اما این عمل جویدن نیست که موثر است؛ بلکه عمل بلعیدن است که به تهویه گوش‌ها کمک می‌کند. دکتر پو پیشنهاد می‌کند که حدود نیم ساعت قبل از فرود، چند جرعه آب بنوشید تا درد گوش را کاهش دهید.

اگر از آلرژی مزمن رنج می‌برید، بهتر است چند روز قبل از پرواز از اسپری‌های استروئیدی بینی یا آنتی‌هیستامین‌ها استفاده کنید. در صورت داشتن سرماخوردگی، استفاده از اسپری ضداحتقان مانند افترین، حدود نیم ساعت قبل از فرود، مفید است؛ البته دقت کنید که این اسپری‌ها را بیش از سه روز متوالی استفاده نکنید؛ زیرا ممکن است به آنها وابسته شوید.

همچنین استفاده از گوش‌گیر‌های تهویه‌دار می‌تواند کمک‌کننده باشد. این گوش‌گیر‌ها فشار هوا را به‌تدریج کاهش می‌دهند و به شما زمان بیشتری می‌دهند تا گوش‌های‌تان باز شوند.

چه کار‌هایی نباید انجام دهید؟

دکتر پو تاکید می‌کند که اگر نتوانستید گوش‌های‌تان را در هواپیما باز کنید، هرگز تا رسیدن به زمین صبر نکنید. هرچه بیشتر صبر کنید، اختلاف فشار بین گوش و محیط بیشتر می‌شود و این کار باز کردن گوش‌ها را سخت‌تر می‌کند.

همچنین از تلاش بیش از حد برای باز کردن گوش‌های‌تان خودداری کنید. بعضی افراد با شدت زیاد بینی خود را می‌گیرند و هوا را به‌زور وارد گوش‌ها می‌کنند که ممکن است منجر به آسیب دائمی به گوش شود. بهترین روش این است که بینی و دهان خود را بگیرید، به‌آرامی هوا را وارد کنید و سپس یک بلع قوی انجام دهید. این همان تکنیکی است که غواصان حرفه‌ای استفاده می‌کنند.

با تمرین این روش‌ها، می‌توانید از گوش‌درد در هواپیما جلوگیری کرده و سفر راحت‌تری را تجربه کنید.

منبع: کجارو

اشتراک گذاری:
برچسب ها :
ارسال نظر
پربیننده‌ها پربحث‌ها