به گزارش صد آنلاین، نگهداری از حیوانات یکی از مواردی است که اخیرا در میان بسیاری از خانوادهها مرسوم شده است. به طور کلی باید بدانیم حکم نگهداری حیوانات مانند حکم خواندن نماز در خانهای که سگ دارد یا حکم موی گربه از نظر اسلام چیست.با بخش فرهنگی صد آنلاین همراه ما باشید.
گربه اگر باعث خدشه دار کردن نماز و مسایل عبادی انسان نشود، اشکال ندارد، ولی باید توجه داشت که گربه حیوان حرام گوشت است و ادرار و مدفوع اونجس است.
همچنین تحقیقات نشان داده است کسانی که به تماشا و بازی با حیوانات از جمله گربه می پردازند، به دلیل تماس با مقدار زیادی مواد آلرژی زای موجود در بدن گربه ها، ممکن است دچار حساسیت به بقیه مواد آلرژی زا و مشکلات تنفسی و پوستی شوند.
حکم شرعی موی گربه در خانه
پرسش: موی گربه چه حکمی دارد؟ اینکه میگویند موی گربه نماز ندارد آیا صحیح است؟ چرا؟
حکم موی گربه در خانه از نظر امام خمینی
لباس نمازگزار باید از حیوان حرام گوشت نباشد و اگر مویى ازآن هم همراه نمازگزار باشد نماز او باطل است.
اگر آب دهان یا بینى یا رطوبت دیگرى از حیوان حرام گوشت مانند گربه بربدن یا لباس نمازگزار باشد، چنانچه تر باشد، نماز باطل و اگر خشک شده و عین آن برطرف شده باشد، نماز صحیح است.
حکم موی گربه در خانه از نظر آیت الله خامنه ای
سوال: آیا وجود مو یا آب دهان گربه در لباس نمازگزار باعث بطلان نماز او میشود؟
بله، موجب بطلان نماز است.
سوال: آیا همانگونه که موى حیوان حرام گوشت مانند گربه اگر در لباس نمازگزار باشد نماز او باطل است حکم پر پرندگان حرام گوشت مانند طوى هم همین است؟
در حکم مذکور تفاوتى بین حیوانات حرام گوشت وجود ندارد.
حکم موی گربه در خانه از نظر آیت الله تبریزی
شرط چهارم لباس نمازگزار باید از حیوان حرام گوشت نباشد, و اگر موئى از آن هم همراه نمازگزار باشد، نماز او باطل است .
اگر آب دهان یا بینى یا رطوبت دیگرى از حیوان حرام گوشت مانند گربه بر بدن یـا لـبـاس نمازگزار باشد, چنانچه تر باشد, نمازباطل , و اگر خشک شده و عین آن برطرف شده باشد, نماز صحیح است .
حکم موی گربه در خانه از نظر آیت الله روحانی
شرط چهارم : لباس نمازگزار باید از حیوان حرام گوشت نباشد واگر مویى از آن هم همراه نمازگزار باشد نماز او باطل است
اگر آب دهان یا بینى یا رطوبت دیگرى از حیوان حرام گوشت مانند گربه بر بدن یا لباس نمازگزار باشد ، چنانچه تر باشد نماز باطل واگر خشک شده وعین آن برطرف شده باشد ، نماز صحیح است.
حکم موی گربه در خانه از نظر آیت الله سبحانی
لباس نمازگزار باید از حیوان حرام گوشت نباشد و اگر موئى از آن به بدن و یا به لباس او چسبیده باشد، نماز او اشکال دارد.
اگر آب دهان یا بینى یا رطوبت دیگرى از حیوان حرام گوشت مانند گربه بر بدن یا لباس نمازگزار باشد، چنانچه تَر باشد نماز باطل و اگر خشک شده و عین آن برطرف شده باشد، نماز صحیح است.
حکم موی گربه در خانه از نظر آیت الله سیستانی
شرط چهارم لباس نمازگزار ـ غیر چیزهایى که به تنهایى عورت را نمى پوشاند مثل جوراب ـ باید از اجـزاء درنـدگـان بـلکه بنابر احتیاط لازم از مطلق حیوان حرام گوشت نباشد و هم چنین باید که بدن و لباسش به بول و یا مدفوع یا عرق یا شیر یا موهاى آن حیوان آلوده نباشد , ولى اگر یک موى حیوان مثلا بر لـبـاس او بـاشـد ضرر ندارد و هم چنین است اگر چیزى از آنها را مثلا در قوطى گذاشته و با خود حمل نماید.
اگر آب دهان یا بینی یا رطوبت دیگرى از حیوان حرام گوشت , مانند گربه بر بدن یا لباس نمازگزار باشد , چنانچه تر باشد نماز باطل است, و اگر خشک شده و عین آن برطرف شده باشد , نماز صحیح است .
سوال: تربیت ونگهداری گربه وخرگوش در منزل چه حکمی دارد؟ آیا موی آنها نماز را باطل می کند؟
پاسخ: مانعی ندارد نماز را باطل نمی کند.
حکم موی گربه در خانه از نظر آیت الله شاهرودی
لباس نمازگزار باید از اجزاء حیوان حرام گوشت نباشد، و اگر موئى از آن هم همراه نمازگزار باشد، نماز او باطل است.
اگر آب دهان یا بینى یا رطوبت دیگرى از حیوان حرام گوشت مانند گربه بر بدن یا لباس نمازگزار باشد، چنانچه تر باشد نماز باطل، و اگر خشک شده و عین آن برطرف شده باشد، نماز صحیح است.
حکم موی گربه در خانه از نظر آیت الله بهجت
لباس نماز گزار باید از اجزای حیوان حرام گوشتی که خون جهنده دارد نباشد واگر مویی از آن هم همراه نمازگزار باشد، نماز او بنا بر اظهر واحوط باطل است، واگر خون جهنده ندارد احتیاط در اجتناب است بلکه اجتناب بی وجه نیست اگر چه بشود آن را تذکیه کرد یعنی به دستور شرع آن را ذبح کرد ویا تذکیه آن مشکوک باشد.
اگر آب دهان یا بینی یا رطوبت دیگری از حیوان حرام گوشت مانند گربه بر بدن یا لباس نمازگزار باشد، باید در حال نماز از آن اجتناب کرد.
سوال: اجزاى حرام گوشت ـ مثل موى گربه وغیره ـ در نماز حملش جایز است یانه؟
جواب: اقوى عدم جواز صلات وبطلان است اگر ملصق به جامه مصلّى باشد؛ ولى اگر محمول باشد، جواز خالى از قوّت نیست.
حکم موی گربه در خانه از نظر آیت الله صافی گلپایگانی
لباس نمازگزار باید از حیوان حرام گوشت نباشد و اگر مویى از آن هم همراه او باشد, نمازش باطل است .
اگر آب دهان یا بینى یا رطوبت دیگرى از حیوان حرام گوشت مانندگربه بر بدن یا لباس نمازگزار باشد, چنانچه تر باشد نماز باطل و اگر خشک شده وعین آن بر طرف شده باشد نماز صحیح است .
حکم موی گربه در خانه از نظر آیت الله علوی گرگانی
لباس نمازگزار باید از حیوان حرام گوشت نباشد، و اگر مویی از آن همراه نمازگزار باشد، نماز او باطل است.
اگر آب دهان یا بینی یا رطوبت دیگری از حیوان حرام گوشت مانند گربه بر بدن یا لباس نمازگزار باشد، چنانچه تر باشد نماز باطل و اگر خشک شد وعین آن برطرف شده باشد، نماز صحیح است.
حکم موی گربه در خانه از نظر آیت الله فاضل لنکرانی
لباس نمازگزار باید از حیوان حرام گوشت نباشد و اگر موئى از آن هم همراه نمازگزار باشد نماز او باطل است.
اگر آب دهان یا بینى یا رطوبت دیگرى از حیوان حرام گوشت مانند گربه بر بدن یا لباس نمازگزار باشد، چنانچه تر باشد نماز باطل و اگر خشک شده و عین آن برطرف شده باشد نماز صحیح است.
حکم موی گربه در خانه از نظر آیت الله مظاهری
اگر چیزهایى از حیوان حرام گوشت همراه نمازگزار باشد نظیر موى گربه و مروارید و تکمه صدف و مانند اینها اشکال ندارد.
حکم موی گربه در خانه از نظر آیت الله مکارم شیرازی
بول و مدفوع انسان و هر حیوان حرام گوشت که خون جهنده دارد، یعنى اگر رگ آن را ببرندخون از آن به سرعت جارى مى شود، نجس است، احتیاط واجب آن است از بول حیوان حرام گوشت که خون جهنده ندارد نیز اجتناب کند; ولى فضله حیوانات کوچک ـ مثل پشه مگس و مانند آنها پاک است ـ بنابر این از فضله موش و گربه و حیوانات درنده و مانند آنها باید اجتناب کرد.
لباس نمازگزار باید ازحیوان حرام گوشت نباشد، حتّى اگر مویى ازآن همراه نمازگزار باشد اشکال دارد.
هرگاه آب دهان یا بینى یا رطوبت دیگرى از حیوان حرام گوشت (مانند گربه) در بدن یا لباس نمازگزار باشد مادام که عین آن برطرف نشده نماز با آن اشکال دارد، امّا اگر خشک شود و عین آن برطرف گردد نماز صحیح است.
حکم موی گربه در خانه از نظر آیت الله موسوی اردبیلی
لباس نمازگزار باید از حیوان حرام گوشتى که خون جهنده دارد نباشد و اگر مویى از آن هم همراه نمازگزار باشد، نماز او باطل است و بنابر احتیاط حکم حیوان حرام گوشتى که خون جهنده ندارد نیز همین است.
اگر آب دهان یا بینى یا رطوبت دیگرى از حیوان حرام گوشت ـ مانند گربه ـ بر بدن یا لباس نمازگزار باشد، چنانچه مرطوب باشد، نماز باطل و اگر خشک شده و عین آن برطرف شده باشد، نماز صحیح است.
سؤال: گربهاى از کنار شخصى که در حال نماز است، رد مىیشود و لباس او به مو و بدن گربه برخورد مىکند. آیا نماز او درست است یا باطل؟
پاسخ: مالیده شدن بدن گربه به لباس یا بدن نمازگزار (ولو این که بدن گربه یا بدن و لباس نمازگزار خیس و مرطوب هم باشند)، اشکال ندارد، مگر این که موهاى گربه کنده شده، به بدن یا لباس نمازگزار بچسبد، که در این صورت باید آنها را برطرف نماید و نماز را ادامه دهد والاّ نمازش باطل مىیشود.
حکم موی گربه در خانه از نظر آیت الله خویی
لباس نمازگزار باید از حیوان حرام گوشت نباشد، و اگر موئى از آن همراه نمازگزار باشد، نماز او باطل است.
اگر آب دهان یا بینى یا رطوبت دیگرى از حیوان حرام گوشت، مانند گربه بر بدن یا لباس نمازگزار باشد، چنانچه تر باشد نماز باطل است واگر خشک شده و عین آن بر طرف شده باشد، نماز صحیح است.
نکات نهایی:
اگر منظور از سؤال این است که موی گربه از نظر فقهی چه حکمی دارد؟
باید گفت که در میان حیوانات تنها سگ و خوکی که در خشکی زندگی میکنند، نجس هستند.از این رو، گربۀ زنده و موی آن، پاک است، بله فضولات آن، نجس است و این اختصاصی به گربه ندارد، بلکه فضولات هر حیوانی که حرام گوشت است و خون جهنده داشته باشد، نجس است و گربه هم یکی از آن حیوانات است.
البته گربه ای که مرده، چون از مردار محسوب میشود اجزایی از آن که دارای روح است، نجس است و موی گربه هم چون دارای روح نیست، نجس نیست.
اما نسبت به نماز، باید گفت که لباس نمازگزار نباید از اجزای حیوان حرام گوشت باشد. بدیهی است که گربه از حیوانات حرام گوشت بوده و اکثر مراجع تقلید فرمودهاند: حتی اگر مویى از آن حیوان همراه نمازگزار باشد نماز او باطل است.
البته آیت الله سیستانى در این باره میگویند: هر چند موی حیوان حرام گوشت نباید در بدن و لباس نمازگزار باشد، ولی وجود یک موى حیوان، برای نمازش ضرر ندارد.
اما دربارۀ رطوبت حیوان حرام گوشت همۀ مراجع تقلید فرمودهاند: اگر آب دهان یا بینى یا رطوبت دیگرى از حیوان حرام گوشت؛ مانند گربه بر بدن یا لباس نمازگزار باشد، چنانچه تر باشد نماز باطل و اگر خشک شده و عین آن برطرف شده باشد، نماز صحیح است.
در هر حال این احکام مزبور از فتاوای مشهور شیعه است که برگرفته از روایات معصومین(ع) میباشد:
حکم موی گربه در خانه از نظر معصومین
امام صادق (ع) از پیامبر اکرم (ص) نقل میکند که حضرت فرمودند: «هر حیوانى که حرام گوشت است، نماز خواندن همراه با پشم، مو، پوست، بول، سرگین، شیر، و یا هر جرم دیگرى که از بدن آن حیوان باشد، فاسد و باطل خواهد بود. خداوند نماز او را نمىپذیرد، مگر این که باجامه دیگرى نماز بخواند که از حیوان حلال گوشت برآمده باشد.»
راوی میگوید: در نامهای برای امام جواد (ع) نوشتم: « گاهی بر لباسم پشم یا مویی از حیوان حرام گوشت میافتد..، حضرت در پاسخ نوشتند: نماز خواندن در چنین لباسی جایز نیست». البته هر چند برخی از این روایات دارای سندی ضعیف هستند، ولی فتوای مشهور شیعه، این ضعف سند را جبران مینماید.
اما از نظر بهداشتی و پزشکی، گاهی گفته میشود که گربه یا موی گربه باعث عقیمی یا نازایی خانم ها یا دختران میشود. این مطلبی است که از تخصص ما خارج است و ما آن را به نظر پزشکان واگذار میکنیم.