به گزارش صد آنلاین، پزشکان توصیه میکنند که در صورت مشاهده هر گونه تغییر در ظاهر صورت خود نگران باشید و با پزشک تان تماس بگیرید.
پوست خشک و پوسته پوسته: این یک علامت هشدار دهنده دهیدراتاسیون یا کم آبی بدن است. همچنین ممکن است نشان دهد که یک مشکل جدیتر باشد که عملکرد غدد عرق را تحت تاثیر گذاشته است؛ مانند دیابت یا کم کاری غده تیروئید. نشانههای دیگری از کم کاری تیروئید عبارتند از احساس سرما، افزایش وزن، خستگی. علائم دیگر دیابت نیز از این قرارند: تشنگی شدید، ادرار مکرر و تاری دید.
داشتن موهای اضافی روی صورت: موهای ناخواسته و به ویژه امتداد آنها در زیر آرواره، چانه، و لب بالا میتواند نشانه ابتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک و عدم تعادل هورمونی که در آن هورمونهای مردانه غالب میشوند، باشد.
لکههای زرد روی پلک: به گفته پژوهشگران دانمارکی، وجود این لکهها روی پلک میتواند نشانه افزایش خطر ابتلا به سکته قلبی و دیگر بیماریها باشد. لکههای زرد روی پلک یا گزانتلاسما که عمدتا از کلسترول ایجاد میشود، میتواند نشانهای از دیگر چربیهایی باشد که در بدن ساخته میشوند. مطالعات روی ۱۳ هزار بیمار مبتلا به بیماریهای قلبی نشان داد که ۴ درصد آنها مبتلا به گزانتلاسما بوده و ۷۰ درصد آنها بیشتر احتمال دارد که به سخت شدن شریانها مبتلا شوند.
کیسههای چشم و پف: علاوه بر خستگی، بروز بیماری مزمن سینوسی و یا آلرژی بینی میتواند باعث بروز این مکشل شود؛ بنابراین اگر اغلب بینی شما گرفته، استخوان گونه و زیر ابرو درد دارد و یا چشمانتان قرمز است و خارش دارد، به نظر میرسد باید به یک متخصص آلرژی مراجعه کنید.
عدم تقارن صورت: این علامت میتواند یکی از نشانههای سکته مغزی باشد که نیاز به تماس فوری با اورژانس دارد. بی حسی در یک طرف صورت و مشکل در صحبت کردن از نشانههای دیگر سکته مغزی است که برای جلوگیری از تشخیص اشتباه باید در نظر گرفته شود.
تغییر رنگ چهره: رنگ پریدگی میتواند نشانهای از ابتلا به کم خونی باشد. اما زرد شدن پوست حکایت از ابتلا به بیماریهای کبدی دارد. رنگ مایل به آبی در لبها یا ناخن نیز میتواند نشانه ابتلا به بیماریهای قلبی یا ریوی باشد.
بثورات و لکه ها: برخی از مشکلات گوارشی خود را روی پوست نشان میدهند. لکههای قرمز روی پوست میتواند نشانه ابتلا به بیماری سلیاک باشد که یک اختلال خود ایمنی ناشی از عدم تحمل گلوتن است. راشهای پروانهای شکل در سراسر گونه یا پل بینی نیز میتواند خطر ابتلا به بیماری لوپوس را یادآوری کند که آنهم یک بیماری خود ایمنی است. آلرژی، آکنه، اگزما، و عفونتهای خاص نیز میتواند منجر به بثورات صورت شود.
عقب رفتن چانه: همراه با صفات دیگری مانند گردن ضخیم یا فک کوچک میتواند نشانهای از ابتلا به آپنه خواب باشد که در آن تنفس هنگام خواب برای ده ثانیه یا بیشتر بارها و بارها قطع میشود.
انقباض غیر ارادی چشم: عوامل احتمالی میتواند استرس، بیماری ام اس باشد. انقباض غیر ارادی چشم زمانی رخ میدهد که مردمکهای چشم هر چند ثانیه یک بار گرفته میشوند و تشنج میکنند. بدن افرادی که از استرس حاد رنج میبرند توان جذب ویتامین ب را از دست داده و عضلات شان منقبض میشوند. در موارد حاد، انقباض غیر ارادی چشمها نشان دهنده ابتلا به بیماری ام اس است.
افتادگی پلک ها: میتواند علامت سکته، سرطان ریه و فلج عصبی صورت باشد. بیماریهایی که بر عصب صورت تاثیر میگذارند، سبب ضعیف و فلج شدن بخشی از چهره میشوند. تصور میشود، ویروسی که سبب بروز تبخال میشود با تاثیر بر عصبهای صورت سبب افتادگی و دشواری در باز و بسته کردن پلکها و شل شدن پوست اطراف دهان میشود. افتادگی پلک ها، همچنین، یکی از نشانههای احتمالی بروز سکته و ابتلا به سرطان ریه نیز است.