آخرین اخبار
۰۳ مهر ۱۴۰۳ - ۰۶:۵۹
رئیس‌جمهوری اوکراین با هدف جلب حمایت متحدان به آمریکا رفت

زلنسکی با «طرح پیروزی» در نیویورک

زلنسکی با «طرح پیروزی» در نیویورک
بازدید:۱۵۷
صد آنلاین | رئیس‌جمهوری اوکراین، به ایالات متحده سفر کرد تا در این هفته «طرح پیروزی» را به نزدیک‌ترین متحدش ارائه دهد و درعین‌حال از حمایت واشنگتن از کشورش بیشتر اطمینان یابد. ولودیمیر زلنسکی اعلام کرده‌ می‌خواهد «طرح پیروزی» را به جو بایدن، رئیس‌جمهور‌ ایالات متحده و دو جانشین بالقوه‌ او، کامالا هریس و دونالد ترامپ، ارائه دهد. او امروز در مجمع عمومی سازمان ملل سخنرانی خواهد کرد.
کد خبر : ۱۱۴۳۷۰
 

 به گزارش صد آنلاین، رئیس‌جمهوری اوکراین، به ایالات متحده سفر کرد تا در این هفته «طرح پیروزی» را به نزدیک‌ترین متحدش ارائه دهد و درعین‌حال از حمایت واشنگتن از کشورش بیشتر اطمینان یابد. ولودیمیر زلنسکی اعلام کرده‌ می‌خواهد «طرح پیروزی» را به جو بایدن، رئیس‌جمهور‌ ایالات متحده و دو جانشین بالقوه‌ او، کامالا هریس و دونالد ترامپ، ارائه دهد. او امروز در مجمع عمومی سازمان ملل سخنرانی خواهد کرد.

زلنسکی گفت‌ اگر این طرح حمایت غرب را جلب کند، تأثیر گسترده‌ای بر مسکو خواهد داشت؛ از جمله تأثیر روانی که می‌تواند ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور‌ روسیه، را به پایان دیپلماتیک جنگ مجبور کند. رئیس‌جمهور‌ اوکراین روز جمعه به خبرنگاران گفت: «طرح پیروزی، گام‌های سریع و ملموس شرکای راهبردی ما را از هم‌اکنون تا پایان دسامبر پیش‌بینی می‌کند». او افزود‌ این طرح به‌ عنوان «پلی» برای دومین اجلاس صلح که کی‌یف می‌خواهد اواخر سال جاری برگزار و روسیه را به آن دعوت کند، عمل خواهد کرد.

این اظهارات در‌حالی است که دو طرف جنگ اوکراین خواسته‌های بسیار متفاوتی از هم دارند. زلنسکی می‌خواهد اوکراین عضو ناتو و اتحادیه اروپا شود و درعین‌حال روسیه از تمام اراضی اوکراین که تصرف‌ کرده است، عقب‌نشینی کند. او می‌گوید‌ هدف دوم از طریق دیپلماسی دست‌یافتنی است اما در سوی دیگر، پوتین می‌گوید مذاکرات صلح فقط در صورتی آغاز می‌شود که کی‌یف بخش‌هایی از شرق و جنوب اوکراین را به روسیه واگذار کند و طرح عضویت در ناتو را هم کنار بگذارد.

سفر زلنسکی به آمریکا در مقطعی خطرناک برای اوکراین انجام می‌شود. پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست‌جمهوری پنجم نوامبر می‌تواند تجدیدنظر در سیاست واشنگتن در قبال اوکراین را که به‌شدت به حمایت نظامی و مالی آمریکا متکی است، به دنبال داشته باشد. ترامپ در یک مناظره تلویزیونی از پاسخ به اینکه آیا می‌خواهد اوکراین روسیه را شکست دهد یا نه، امتناع کرد و گفت‌ در صورت پیروزی در انتخابات، تلاش خواهد کرد این جنگ را به‌سرعت پایان دهد. کامالا هریس، رقیب دموکرات دونالد ترامپ، او را متهم کرده است که به دنبال تسلیم سریع و بدون قید‌وشرط کی‌یف است. جنگ مسکو و کی‌یف درحالی ادامه دارد که روسیه حملات پهپادی و موشکی را شدت بخشیده، دستور افزایش تعداد سربازان ارتش را صادر کرده، دکترین هسته‌ای روسیه را تغییر داده و به ادعای غرب، از ایران موشک‌های بالستیک گرفته است.

هم‌زمان با سفر زلنسکی به ایالات متحده، جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی آمریکا، گفت‌ جو بایدن مشتاق است درباره «راهبرد جامع زلنسکی برای موفقیت در جنگ با روسیه» گفت‌وگو کند. زلنسکی اعلام کرده‌ برنامه او شامل گام‌هایی مهم است که «همه ‌آنها به تصمیم بایدن بستگی دارد، نه پوتین». گفته می‌شود این گام‌ها عبارت‌اند از تصمیم‌گیری در میدان جنگ از جمله عملیات کورسک، تقویت تسلیحاتی اوکراین و حمایت از اقتصاد این کشور. الکساندر کووالنکو، یک تحلیلگر نظامی اوکراینی، گفت‌ زلنسکی ممکن است برای تضمین‌های بلندمدت کمک تا سال ۲۰۲۵ فشار بیاورد و به دنبال نوعی اعلام تداوم حمایت پس از دوره ریاست‌جمهوری جو بایدن باشد. همچنین احتمال زیادی داده می‌شود که رئیس‌جمهوری اوکراین درخواستش را از بایدن برای صدور مجوز حملات دوربرد به روسیه تکرار کند؛ اقدامی که مسکو اعلام کرده است اعضای ناتو را مستقیما به جنگ می‌کشاند و پاسخی شدید به دنبال خواهد داشت.

اوکراین می‌خواهد به تأسیسات نظامی تا ۳۰۰ کیلومتر در داخل روسیه حمله کند؛ مانند فرودگاه‌هایی که میزبان هلیکوپترهای تهاجمی و هواپیماهای جنگی‌اند که برای شلیک بمب‌های گلاید استفاده می‌شود. روسیه که ۱۸ درصد از خاک اوکراین را اشغال کرده، از اکتبر گذشته عملیات تهاجمی را گسترش داده و در ماه آگوست سریع‌ترین پیشروی‌های ماه‌های اخیر را ثبت کرده است. ارتش پوتین به سمت مرکز حمل‌ونقل پوکروفسک پیش رفته است؛ جایی که تصرف آن می‌تواند لجستیک اوکراین را تضعیف و خطوط جدیدی از حمله را باز کند. در چنین شرایطی، اوکراین امیدوار است اواخر سال جاری طرحی برای صلح در دومین نشست بین‌المللی ارائه دهد. کی‌یف می‌گوید روسیه نیز به درخواست دیگر شرکت‌کنندگان، به این نشست دعوت خواهد شد. در اجلاس پیشین که ماه ژوئن در سوئیس برگزار شد، مسکو غایب بود و چین نیز حضور نیافت. زلنسکی می‌گوید ابتکار نشست بین‌المللی او تنها راهکار برای رسیدن به صلح قابل دوام است. او به‌تازگی پیشنهاد چین و برزیل را که خواستار «تنش‌زدایی اوضاع» و ازسرگیری گفت‌وگوهای مستقیم بدون الزام روسیه به عقب‌نشینی می‌شود، «مخرب» خوانده است.

 

مهر
اشتراک گذاری:
ارسال نظر
تازه‌ها
پربیننده‌ها پربحث‌ها