به گزارش صد آنلاین،بیشتر رسانه های دنیا در چند روز اخیر بر دو مساله تاکید کرده اند. یکی از این دو مساله مناظره کم رونق و کم رمق کامالا هریس و دونالد ترامپ است و مساله دیگر، بی توجهی جهان به بحران روزافزون جنگ غزه و کشتار و آوارگی میلیون ها انسان در این منطقه است. در این گزارش مروری به مهم ترین بحث های رسانه های متنی جهان در چند روز اخیر می پردازیم.
بر اساس گزارش الجزیره، روزنامه های بینالمللی همچنان درباره پیامدهای مناظره اخیر انتخابات ریاستجمهوری آمریکا، میان دونالد ترامپ، نامزد جمهوریخواه و رقیب دموکراتش، کامالا هریس، صحبت میکنند. دوف زاخیم، معاون سابق وزیر دفاع آمریکا و تحلیلگر سیاسی مشهور آمریکایی، در این رابطه گفته است که متحدان، شرکا و حتی مخالفان آمریکا پس از مناظره ترامپ و هریس ناامید شده اند.
زخیم در مقاله اخیر خود در وب سایت د هیل "The Hill" نوشته که "دو نامزدی که جزئیات خاصی در مورد سیاست های خارجی و امنیتی ارائه نکردند" ناامیدی ناظران سیاسی داخلی و خارجی را افزایش دادند.
در همین رابطه، مقاله ای در مجله آمریکایی «نشنال اینترست» نیز نوشته شده که نشان می دهد مناظره ترامپ و هریس با ابهامات فراوانی همراه بوده و هیچکدام راه حل های قانع کننده ای برای مشکلات فوریِ پیش روی سیاست خارجی آمریکا ارائه نکرده اند.
طبق مقاله نشنال اینترست، بحث های مطرح شده در مناظره اول، به طور کلی سطحی و گیج کننده بودند و هیچ بحثی در مورد مسائل پیچیده جهان و زمان ما مطرح نگردید.
روزنامه انگلیسی «گاردین» نیز در رابطه با جنگ اسرائیل علیه نوار غزه و ارتباطش با مناظره اخیر انتخاباتی نوشت که جنگ غزه به کابوسی بزرگ تبدیل شده است؛ کابوسی که در آینده نزدیک پایانی ندارد. این روزنامه در مقاله خود افزود: ناکارآمدی سیاست آمریکا با وخامت اوضاع در کرانه باختری و افزایش ترس از سوق دادن اسرائیل و حزب الله به سمت یک جنگ همه جانبه آشکارتر شده است. طبق اعلام گاردین، با وجود این شرایط ملتهب، هیچ بحث درستی درباره نحوه پایان جنگ در مناظره ترامپ - هریس مطرح نگردید.
روزنامه آمریکایی "واشنگتن پست" در مقاله اخیرش نشان داده که کودکان در نوار غزه محاصره شده و احتمالا یک سال تحصیلی دیگر را هم از دست خواهند داد. این نشریه این مساله را "شکست دردناکی" برای غرب توصیف کرد. این روزنامه اشاره کرد که 85 درصد از مدارس نوار غزه به بازسازی کامل و اساسی نیاز دارند تا دوباره به بهره برداری برسند.
همچنین، نویسنده مقاله ای در روزنامه اسرائیلی "هاآرتص" بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل را "از نظر شناختی، اخلاقی و راهبردی فاقد صلاحیت برای رهبری اسرائیل" توصیف کرد و افزود: کافی است بدانیم که او مسئول بزرگترین فاجعه ای است که از زمان هولوکاست تا کنون، برای اسرائیل به وقوع پیوسته است.
در همین زمینه، مقاله ای هم در روزنامه اسرائیلی "جروزالم پست" نوشته شده است. نویسنده ضمن اشاره به مساله افشای فایل صوتی جلسه امنیتی کابینه اسرائیل، تاکید دارد که آنچه در مورد کریدور فیلادلفیا فاش شد «نه تنها بیتفاوتی دولت اسرائیل را نسبت به موضوع گروگانها در غزه، بلکه شیوه غیردموکراتیک تصمیمگیری در کابینه و رفتار نادرست سرویس های امنیتی اسرائیل را در مدیریت بحران های امنیتی افشا می کند.»
در مورد دیگر، اگنس کالامار، دبیر کل سازمان عفو بینالملل، در مقالهای در مجله آمریکایی «نیوزویک» از جامعه بینالمللی خواست تا با توجه به جنگهای متعدد، برای حفاظت از آینده بشریت اقدام فوری انجام دهد. او در مقاله خود تاکید کرد که رهبران جهان هنوز نمی توانند یا نمی خواهند با فجایعی که میلیون ها نفر را در غزه، میانمار، سودان و اوکراین تحت تأثیر قرار داده است، مقابله کنند. همچنین، این مسئول بین المللی بر لزوم بازنگری در استفاده از حق وتو که اغلب، شورای امنیت سازمان ملل و تصمیمات جمعی اش را فلج میکند، تأکید کرد.
ایرنا