به گزارش صد آنلاین، آجیل ها به دلیل طعم، بافت و ارزش غذایی که دارند مورد ستایش قرار می گیرند؛ همچنین به راحتی می توان آنها را در غذاهای مختلف گنجاند. در حالی که محتوای بالای مواد مغذی آنها به طور گسترده ای شناخته شده است، بسیاری بر این باورند که خیساندن آجیل قبل از مصرف می تواند مزایای آنها را بیشتر کند. اما این ادعا چقدر صحت دارد؟
آجیل مملو از چربی های سالم، فیبر، ویتامین ها و مواد معدنی است مطالعات نشان داده اند که آنها با کاهش خطر ابتلا به بیماری های مزمن مرتبط هستند. در واقع با توجه به مطالعه منتشر شده در مجله Foods، با وجود کالری بالا افرادی که آجیل را در رژیم غذایی خود بگنجانند کمتر احتمال دارد به بیماری قلبی، فشار خون بالا، دیابت نوع 2 و حتی برخی سرطان ها مبتلا شوند. علاوه بر این، تحقیقات مصرف آجیل را با احتمال کاهش وزن مرتبط دانستند.
هر آجیل دارای مشخصات متمایز خود است که ممکن است به حفظ سلامت کلی کمک کند:
خیساندن آجیل قبل از مصرف می تواند هم مزایا و هم مضراتی داشته باشد. این موارد عبارتند از:
تحقیقات نشان می دهد که خیساندن بادام، جذب مواد مغذی را برای بدن آسان تر می کند. تصور می شود خیساندن فیتات را تجزیه می کند، ماده ای که می تواند باعث مسدود شدن جذب مواد معدنی شود. در یک مطالعه محققان دریافتند که خیساندن بادام به مدت حداقل 24 ساعت سطح فیتات را اندکی کاهش می دهد، اما کمتر از 5 درصد که تنها نشان می دهد که خیساندن بادام ممکن است اثر جزئی داشته باشد.
مطالعه چاپ شده دیگری در مجله Food Chemistry اصلاً چنین فایده ای پیدا نکرد. در واقع، گفته شد که خیساندن آجیل برای زمانهای مختلف (با یا بدون نمک) تأثیر کمتری بر محتوای فیتات دارد.
خیساندن آجیل می تواند فوایدی به خصوص از نظر قابلیت هضم و جذب مواد مغذی داشته باشد، اما برای همه ضروری نیست. خوردن انواع آجیل میتواند به سلامت قلب و مغز کمک کند و همچنین به مدیریت وزن کمک کند.
نکته کلیدی این است که آجیل هایی را انتخاب کنید که با اهداف و ترجیحات سلامتی خاص شما همسو باشد.