به گزارش صد آنلاین، نمایندگان سازمان جهانی بهداشت (WHO) در یک جلسه توجیهی درباره تأثیر بالقوه مرگبار یک باکتری کمترشناختهشده به نام «کلبسیلا پنومونیه» هشدار دادند. این پاتوژن (عامل بیماریزا) در کشورهای مختلف ازجمله انگلیس، ایالات متحده، الجزایر، آرژانتین، استرالیا، کانادا، کامبوج، چین، هند، عمان، سوئیس، تایلند و چندین کشور دیگر دیده شده است.
بااینحال از بین این کشورها، ۱۲ کشور ازجمله انگلیس، یک گونه خاص نگرانکننده را گزارش کردند که به یک ابرمیکروب مقاوم در برابر تمام آنتیبیوتیکهای مورد استفاده برای درمان آن تبدیل شده است. این در حالی است که در یک گزارش جداگانه از سوی مدیران سازمان جهانی بهداشت، از کلبسیلا پنومونیه بهعنوان یک پاتوژن پرخطر نام برده شده است که میتواند جرقه همهگیری بعدی را ایجاد کند.
درحالیکه کلبسیلا پنومونیه سالهاست وجود دارد، کارشناسان بهطور فزایندهای در مورد سویه خطرناک آن به نام hvKp نگران شدهاند. توانایی در ایجاد بیماری شدید در این زمینه به معنای افزایش توانایی برای بیمارکردن افراد سالم است، نهفقط گروههایی مانند افراد مسن یا افراد دارای نقص ایمنی مانند مبتلایان به سرطان که بهطور معمول دربرابر این نوع عفونتها آسیبپذیرتر هستند.
در همین حال، یک زیرسویه خاص از hvKp که hvKp ST23 نامیده میشود، در برابر آنتیبیوتیکهایی به نام «کارباپنم»ها مقاوم شده است. این داروها آخرین گزینه باقیمانده برای زمانی هستند که سویهای از باکتریها مانند کلبسیلا پنومونیه نسبت به سایر داروهای رایجتر ایمن شدهاند. این به آن معناست که در بسیاری از کشورها، پزشکان نمیتوانند کاری انجام دهند جز اینکه سعی کنند بیمار را به اندازه کافی زنده نگه دارند تا بدن او به تنهایی و بدون کمک دارویی، مستقیم با عفونت مبارزه کند.
گزارش سازمان جهانی بهداشت میگوید: همچنین سناریوی بدتر این است که این گونهها ظرفیت ایجاد «شیوع» و آلودهکردن افراد بیشتری را دارند. به گزارش «دیلیمیل»، کلبسیلا پنومونیه یکی از علل اصلی عفونتهای بیمارستانی در نظر گرفته میشود. این باکتری همچنین میتواند انواع دیگر مشکلات سلامتی جدی ازجمله عفونتهای دستگاه ادراری، مننژیت، عفونت خطرناک غشای اطراف مغز و نخاع و حتی سپسیس کشنده را ایجاد کند.