آخرین اخبار
۲۱ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۵:۰۸
کد خبر : ۱۰۴۷۱۸

به گزارش صد آنلاین، شهروند خبرنگار ما با ارسال پیام از تاخیر در اجرای همسان سازی حقوق بازنشستگان ابراز نارضایتی کرد.


بازنشستگان به منظور عدالت در پرداخت حقوق شاغلان و بازنشستگان خواستار اجرایی شدن نظام همسان سازی حقوق هستند. مدتی پیش بخشی از متناسب سازی حقوق بازنشستگان واریز شد، اما همچنان اجرای آن نیمه کاره مانده است.

بازنشستگان با ارسال پیام از مسئولان درخواست رسیدگی دارند.

متن پیام شهروند خبرنگار

سلام وقت بخیر؛ لطفا اجرایی شدن نظام همسان سازی حقوق بازنشستگان را از دولت پیگیری کنید تا احکام حقوقی آنها صادر شود قرار بود اردیبهشت ماه امسال اجرایی شود، اما به تعویق افتاده است. این درخواست حدود ۱۰۳۰ بازنشسته کشوری است. از مسئولان می‌خواهیم هر چه زودتر تکلیف متناسب‌سازی را مشخص کنند.
از شر گرانی ایمپلنت و تحمل بی دندان بودن با پروتز طبیعی خلاص شوید

سازمان تأمین‌اجتماعی اعلام کرد: پرداخت حقوق مرداد ماه بازنشستگان مطابق ماه‌های پیشین از بیستم مرداد ماه و با پرداخت مستمری بخش اول بازنشستگانی که نام خانوادگی آنان با حرف «الف» شروع می‌شود؛ آغاز خواهد شد و مستمری بخش دوم بازنشستگان با حرف «الف» نیز امروز ۲۱ مرداد ماه پرداخت خواهد شد.

پرداخت حقوق مرداد ماه بازنشستگان تا ۳۱ مرداد و بر اساس حروف الفبا طبق جدول ذیل انجام خواهد شد و بازنشستگان همکار سازمان تأمین‌اجتماعی آخرین گروه از بازنشستگان خواهند بود که در روز ۳۱ مرداد ماه حقوق خود را دریافت می‌کنند.

بازنشستگان انتظار دارند این ماه براساس جدول اعلامی عمل شود و پرداخت مستمری‌ها دچار تاخیر نشود.

در عین حال، در پرداخت حقوق مرداد بازهم خبری از متناسب‌سازی نیست و تامین اجتماعی هنوز نتوانسته مقدمات اجرای متناسب‌سازی حقوق مستمری‌بگیران خود را فراهم سازد.

همسان‌سازی حقوق بازنشستگان یکی از مهمترین وعده‌های دولت سیزدهم بود که در جریان برنامه هفتم توسعه به تصویب مجلس رسید.

دولت، لایحه اصلاح ماده‌ای از قانون برنامه هفتم پیشرفت برای اصلاح حقوق بازنشستگان حداقلی‌بگیر تأمین اجتماعی را به مجلس شورای اسلامی ارسال کرد.

به گزارش اکونگار، همسان‌سازی حقوق بازنشستگان یکی از مهمترین وعده‌های دولت سیزدهم بود که در جریان برنامه هفتم توسعه به تصویب مجلس رسید.

براساس مصوبه مجلس، افزایش ۹۰ درصدی حقوق بازنشستگان طی ۳ سال با فرمول تعیین شده باید از ابتدای سال ۱۴۰۳ آغاز می‌شد، اما با گذشت ۵ ماه از سال نه تنها حقوق بازنشستگان متناسب‌سازی نشد؛ بلکه لایحه همسان‌سازی حقوق در لحظات پایانی سال ابلاغ شد، تا اجرای آن به دولت چهاردهم واگذار شود.

براساس ماده ۴ آئین‌نامه، سازمان اداری و استخدامی و سازمان برنامه و بودجه باید ظرف دو ماه و با همکاری دستگاه‌های اجرایی و صندوق بازنشستگی ذی‌ربط، در رابطه با مشمولان قانون مدیریت خدمات کشوری، قانون نظام هماهنگ پرداخت کارکنان دولت، قانون استخدام کشوری و سایر دستگاه‌های دارای قوانین و مقررات خاص استخدامی که پرداخت حقوق و مزایای کارکنان آنان مشمول دریافت مجوز یا نظارت سازمان اداری و استخدامی است، جداول مربوط به نحوه شناسایی و طبقه‌بندی بازنشستگان را بر اساس مبلغ کسور پرداختی توسط شاغلان مشابه و هم‌تراز در پایه، رتبه، مرتبه، طبقه، درجه، گروه و یا سایر عناوین مشابه و با ملاک ۳۰ سال سابقه بیمه‌پردازی تهیه کرده و به صندوق بازنشستگی ذی‌ربط ابلاغ کنند، به نحوی‌که با توجه به تنوع گروه‌های شاغلین و بازنشستگان نظیر فرهنگیان مشمول رتبه‌بندی، اعضای هیئت علمی و قضات، جداول به طور جدگانه تنظیم و ابلاغ شود.

چندی پیش دولت با امضای محمد مخبر سرپرست ریاست جمهوری در دولت سیزدهم، لایحه اصلاح جز ۲ بند «ر» ماده ۲۸ و تبصره ۴ ماده ۲۹ قانون برنامه ۵ ساله هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران در خصوص متناسب سازی حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی را برای اصلاح حقوق حداقل بگیران به مجلس شورای اسلامی ارسال کرد.

در مقدمه توجیهی این لایحه آمده در قانون برنامه هفتم، دولت مکلف به متناسب سازی حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی تا ۹۰ درصد حقوق شاغلان داده که این امر صرفاً به غیر حداقلی‌بگیران منحصر شده است از آنجایی که ۷۵ درصد مستمری‌بگیران تأمین اجتماعی حداقل بگیر یا کمتر از آن هستند، لذا وجود عبارت حداقل بگیر در این ماده از قانون برنامه هفتم سبب می‌شود تا این افراد مشمول متناسب سازی نشوند.

در ماده یک لایحه اصلاح جز ۲ بند «ر» ماده ۲۸ و تبصره ۴ ماده ۲۹ قانون برنامه ۵ ساله هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران درخواست حذف عبارت غیر حداقلی بگیر ارائه شده است.

همچنین درخواست شده تا تبصره‌ای به این ماده مبنی بر «متناسب سازی حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی تا ۱۰ درصد حداقل حقوق مصوب شورای عالی کار برای کارگران که هر سال تعیین می‌شود» اضافه شود.

 

منبع: خبر آنلاین

اشتراک گذاری:
ارسال نظر
پربیننده‌ها پربحث‌ها