به گزارش سرویس اقتصاد صد آنلاین، بازارهای مالی در هفته پایانی آبانماه روندی صعودی را تجربه کردند و در این میان، طلای آبشده با رشد ۵.۹ درصدی به عنوان پیشتاز بازارها شناخته شد. این در حالی است که در هفته گذشته، بازار طلای آبشده یکی از بزرگترین کاهشها را شاهد بود. به علاوه، بازار سکه با رشد چشمگیر سه کانالی به کانال ۵۲ میلیون تومان بازگشت و رتبه دوم رشد بازارها را به خود اختصاص داد.
بازار سرمایه نیز با ثبت رشد ۵.۱ درصدی در جایگاه سوم قرار گرفت، در حالی که طی دو هفته اخیر شاخص کل بورس بیش از ۹ درصد رشد کرده است. طلای جهانی که در هفته گذشته ریزش شدیدی داشت، این هفته با بازگشت ۴.۸ درصدی همراه شد.
بازار ارز هم شاهد افزایش قیمتها بود. دلار تهران، دلار هرات و درهم امارات هر یک بیش از ۱.۵ درصد افزایش قیمت داشتند. باوجود تلاشهای مکرر دلار برای ورود به کانال جدید در سه هفته گذشته، همچنان موفق به عبور از این محدوده نشده است. معاملهگران معتقدند که این محدوده برای بازارساز خط قرمز است و در کوتاهمدت از آن عبور نخواهند کرد.
با تمام این رشدها، بازار در هفته پایانی آبانماه با برخی عدم قطعیتها مواجه بود. یکی از این موارد، قطعنامه شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی بود که به نفع جناح افزایشی بازار تمام شد. اما اظهارات رافائل گروسی، مدیرکل آژانس، تا حدودی مسیر مذاکرات را باز نگه داشت و اثرات منفی قطعنامه کاهش یافت.
یکی دیگر از عوامل تأثیرگذار بر بازار، چیدمان کابینه جدید دونالد ترامپ پس از پیروزی در انتخابات آمریکا بود. این موضوع در حال حاضر مورد توجه فعالان بازار است. همچنین، تکذیب خبر دیدار ایلان ماسک با نماینده ایران در نیویورک از سوی وزارت خارجه کشورمان باعث تغییرات جزئی در جو بازار شد.
در نهایت، اختلاف نظر بین تجار و بانک مرکزی در خصوص ترخیص کالاهای وارداتی نیز بر بازار ارز تأثیر گذاشت. بانک مرکزی در این هفته در اتاق بازرگانی صحبتهایی درباره احتمال بازنگری در تصمیمات خود داشت، اما معاملهگران بر این باورند که این تغییرات فقط در صورتی اجرایی خواهد شد که بازارساز قادر به تأمین ارز مورد نیاز باشد.