آخرین اخبار
۱۶ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۹:۰۴
پزشکیان مراقب باشد| مدیر تکیه زدن بر صندلی‌های خالی/ سعید اوحدی با چه سابقه‌ای رییس سازمان بنیاد شهید می‌شود؟
بازدید:۵۶۱۴
صد آنلاین | سعید اوحدی رییس پیشین سازمان حج و زیارت قرار است به ریاست سازمان بنیاد شهید منصوب شود. اوحدی جانباز ۴۵ درصد است که برادر او و برادر همسرش نیز شهید شده‌اند.
کد خبر : ۱۰۳۹۷۹

سعید اوحدی رییس پیشین سازمان حج و زیارت قرار است به ریاست سازمان بنیاد شهید منصوب شود. اوحدی جانباز ۴۵ درصد است که برادر او و برادر همسرش نیز شهید شده‌اند.

به گزارش صد آنلاین ، نکته عجیب اینکه هیچ نشانی از حضور او در مجموعه‌های تخصصی وجود ندارد و او صرفا به عنوان یکی از مدیران قابل اعتماد در دولت‌های مختلف، پست‌های متفاوت گرفته است؛ از فدراسیون اتومبیلرانی گرفته تا کشتیرانی و آموزش و پرورش و شرکت ساختمانی و ...!


سعید اوحدی آنقدر در مسئولیت‌های متنوع حضور داشته که بعید است کسی او را نشناسند. مثل زمانی که رئیس سازمان حج و زیارت بود و در دوران مدیریت او تعداد زیادی از حجاج ایرانی در عربستان کشته شدند و عاقبت هم نتیجه نهایی این پرونده مشخص نشد.

 

اوحدی مدتی هم رئیس جدید سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران بود و همزمان رئیس قرارگاه فرهنگی هنری مردمی اربعین هم بود.

 

از ۵ اسفند ۹۶ اوحدی به سازمان ثروتمند فرهنگی هنری شهرداری تهران رفت و تقریبا دو سال در آن نهاد باقی ماند که با افزایش انتقاد‌ها ناچار شد این مسئولیت را ترک کند.

 

اوحدی قبل از اینکه به شهرداری تهران بیاید معاون برنامه‌ریزی و سرمایه‌گذاری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بود. او ۲۴ آبان جایگزین سعید شیرکوند (عضو شورای مرکزی جبهه مشارکت و از چهره‌های اقتصادی شناخته شده اصلاح طلبان ورامین) شده بود.

 

او قبل از آن دبیر کمیسیون گسترش روابط اقتصادی ایران و عراق و همچنین رئیس ستاد توسعه روابط اقتصادی ایران و سوریه بود و در بعضی جوامع به عنوان مشاور معاون اول رئیس جمهور حضور می‌یافت. در واقع او از آذر ۹۵، معاون اول رییس جمهور در حکمی سعید اوحدی را به عنوان مشاور خود منصوب کرد.

 

البته قرار گرفتن سعید اوحدی در این مسئولیت‌های خطیر شاید به خاطر تجربه او در ریاست سازمان حج و زیارت بود. وی تا فروردین ۹۶ رئیس این سازمان بود و فاجعه منا در زمان مسئولیت او رخ داد. در زمان مسئولیت او سفر ایرانیان به خانه خدا ممنوع شد و این ممنوعیت تا پیش از شیوع ویروس کرونا ادامه داشت و در واقع اوحدی زمانی که این سازمان را ترک کرد که سازمان رسما نیمه تعطیل شده بود.

 

همچنین در دوره او هنگام بازگشت یکی از کاروان‌های اعزامی عمره، در آخرین بخش بازرسی فرودگاه جده دو تن از ماموران پلیس فرودگاه به بهانه بازرسی از دو نوجوان زائر، قصد تعرض به آن‌ها را داشتند که با هوشیاری خانواده‌های زائران و همچنین دخالت مقامات کنسولگری کشورمان در جده افراد خاطی شناسایی و دستگیر شدند. از این منظر اوحدی مدیرر بدشانسی است و در دوره مدیریت او بر سازمان حج و زیارت، ماجراهایی همچون تجاوز، مرگ و قطع روابط ایران و عربستان اتفاق افتاده بود. شاید دستاورد بزرگ اوحدی این بوده که مقصر ورود کرونا به ایران نبوده است! سال ۹۳ یک بیماری در عربستان شایع شده بود که اتفاقا نام آن «کرونا» بوده است. او خرداد ۹۳ به خبرگزاری‌ها گفته بود نگذاشته حتی یک نفر از حجاج ایرانی به بیماری کرونا مبتلا نشده است.

 

یکی دیگر از حاشیه‌های ایجاد شده در دوران مدیریت اوحدی، شفافیت مالی سازمان حج و زیارت بود. شهریور ۹۲ وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی صراحتا از رئیس جدید سازمان حج و زیارت درخواست کرد گردش مالی، نقدینگی‌ها و درآمد‌های این سازمان را به صورت عمومی در سایتی منتشر کند؛ این درخواست البته اجابت نشد.

 


شاید به نظر برسد تخصص اصلی سعید اوحدی در آموزش و پرورش و فرهنگ و هنر و مسائل مذهبی و آئینی است، اما او در اصل تحصیلکرده رشته برق در آمریکاست  اما ترجیح داده درآمدهای زندگی‌اش را از راه‌هایی به جز رشته تحصیلی‌اش به دست بیاورد. قبل از دولت روحانی، سعید اوحدی بنیانگذار شرکت «عمره سعادت» بود که عملیات اجرایی عمره را به عهده داشت و مسؤول بستن تمام قرارداد‌های اسکان، پرواز و تغذیه زائران با شرکت‌های سعودی بود.

 

شرکت عمره سعادت تنها شرکتی نیست که اوحدی در آن حضور داشته است؛ او در یکی دو جین شرکت‌هایی که هر کدام تخصص ویژه‌ای می‌خواهند حضور داشته و عضو هیات مدیره یا مدیرعامل آنها بوده است؛ دایره نهادهایی که اوحدی در آنها حضور داشته نشان می‌دهد او از جمله مدیرانی است که معمولا همه جا حضور دارند و فقط قرار است مدیریت کنند و تخصص آنها تاثیری در جایگاهی که قرار می‌گیرند، ندارد. این فرمول ثابت بسیاری از مدیران ایرانی است و اوحدی نیز یکی از همان‌هاست که هم خبرنگاران فرهنگی او را به خوبی می‌شناسند، هم خبرنگاران اجتماعی و اقتصادی و سیاسی و حتی خبرنگاران ورزشی! اگر متعجب نمی‌شوید اوحدی مدتی در کانون جهانگردی و اتومبیلرانی نیز حضور داشته است.

 

 اوحدی همچنین عضو گروه صنعتی و رییس هیات مدیره «مینو» بوده و عضو هیات مدیره‌ سمگا یا گروه سرمایه‌گذاری میراث فرهنگی و گردشگری ایران (بزرگترین شرکت ایرانی در زمینه اجرای پروژه‌های سرمایه‌گذاری در حوزه گردشگری) بوده است.

 

با جستجویی معمولی نام‌های دیگری نیز در سابقه اوحدی دیده می‌شود که احتمالا هیچکدام به دیگری ارتباطی ندارد؛ «بنیاد فرش رسام عرب زاده»، «عمران و توسعه امید زائر»، «کشتیرانی والفجر»، «شرکت فرهنگی پیام آزادگان»، «شرکت مینو»، «شرکت ساختمانی پارسیان»، «شرکت پرواز شرق پاسارگاد»، «شرکت گسترش ساختمانی لوتوس پارسیان» از جمله شرکت‌هایی است اوحدی در هیات مدیره آنها حضور داشته است؛ شرکت‌هایی که هر کدام فعالیتی تخصصی دارند. حالا یک صندلی خالی شده و طبق معمول اولین کسی که به ذهن تصمیم‌گیرندگان رسیده سعید اوحدی است؛ اگر فکر می‌کنید اینگونه انتخاب‌ها بر اساس تخصص است، سخت در اشتباهید.

 

بنیاد شهید یکبار به خاطر شائبه‌های مالی حاشیه‌های زیادی داشت و اخبار عجیب و غریبی از تخلفات در آن به گوش رسید اما مدیرانش آنقدر قدرت داشتند که حتی نگذاشتند گزارش تحقیق و تفحص از آن در مجلس قرائت شود. اوحدی با سابقه چهل تکه خود قرار است به نهادی برود که سرنوشت صدها هزار خانواده ایرانی بازمانده از جنگ تحمیلی به آن گره خورده است.

منبع/ رویداد 24

اشتراک گذاری:
ارسال نظر