آخرین اخبار
۱۵ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۴:۴۴
ویدیو / با جنگنده J۳۱، نسخه چینی F۳۵ آمریکایی آشنا شوید
بازدید:۴۹۰۷
صد انلاین | در این مطلب به معرفی جنگنده چندمنظوره رادارگریز J-۳۱ چین خواهیم پرداخت.
کد خبر : ۱۰۳۶۵۵
 

به گزارش صد آنلاین، هواپیمای رادارگریز جدید چینی J-۳۱ توسط شرکت هواپیماسازی شن یانگ چین توسعه یافته است. این جنگنده با نام  FC-۳۱ نیز شناخته  می‌شود. J-۳۱ در غرب به عنوان یک جنگنده متوسط ​​چند منظوره نسل پنجم در نظر گرفته می‌شود. با این حال چین آن را یک هواپیمای جنگی نسل چهارم می‌داند.

 

با جنگنده J۳۱، نسخه چینی F۳۵ آمریکایی آشنا شوید

 

 

 

توسعه جنگنده J۳۱ توسعه این هواپیما در حدود سال ۲۰۰۸ آغاز شد. برخی منابع گزارش می‌دهند که در سال ۲۰۰۷ چین موفق به دستیابی به نقشه‌ها و سایر اطلاعات طبقه بندی شده در مورد جنگنده‌های پروژه تهاجمی مشترک F-۳۵ و F-۲۲ رپتور و همچنین سیستم‌های مورد استفاده در این هواپیما‌ها شد. در سال ۲۰۰۹ وال‌استریت جورنال گزارش داد که هکر‌های چینی با هک کردن مرکز فرماندهی تحقیقات صنایع هوایی آمریکا، به چندین ترابایت اطلاعات محرمانه مربوط به فناوری هوایی دست پیدا کرده‌اند. چین از این داده‌ها برای ساخت J-۳۱ بومی استفاده کرد. این جنگنده سرنخ‌های طراحی واضحی از F-۳۵ دارد و حتی برخی از ویژگی‌های آن را دارد. همچنین شبیه یک نسخه کوچک شده F-۲۲ رپتور آمریکایی است. تخمین زده می‌شود که این اطلاعات طبقه بندی شده دزدیده شده، چین را ۲۵ سال از تحقیق و توسعه جلو انداخت. J-۳۱ اولین پرواز خود را در سال ۲۰۱۲ انجام داد. در نمونه اولیه ارتقاء قابل توجهی در سال ۲۰۱۷ مشاهده شد.

 

 

طراحی و ویژگی‌های جنگنده J۳۱ این هواپیمای رادارگریز کوچکتر از چنگدو J-۲۰ است که در سال ۲۰۱۰ ظاهر شد. اندازه آن تقریباً به اندازه جنگنده پروژه تهاجمی مشترک F-۳۵ است. J-۳۱ از برخی از فناوری هواپیمای حمله زمینی رادارگریز نایت هاوک F-۱۱۷ ایالات متحده استفاده می‌کند که در سال ۱۹۹۹ در صربستان سرنگون شد. بخش‌هایی از لاشه این هواپیما به چین منتقل و مورد بررسی قرار گرفت. تجهیزات اویونیک  J۳۱ J-۳۱ مجهز به سیستم جستجو و ردیابی مادون قرمز، سیستم هدف گیری الکترواپتیکال است. این رادار به رادار آرایه اسکن الکترونیکی فعال مجهز خواهد شد. همچنین چین توانایی خود را در تولید هواپیما‌های نظامی با تجهیزات اویونیک پیشرفته نشان داد. موتور جنگنده J۳۱ نمونه اولیه J-۳۱ دارای دو موتور بود. توسعه دهندگان چینی به دنبال چنین طرحی بودند، در حالی که هواپیما‌های فرود و برخاست معمولی F-۳۵A از یک موتور استفاده می‌کنند. گزارش شده است که J-۳۱ از موتور‌های روسی کلیموف RD-۹۳ استفاده می‌کند. با این حال، موتور‌های هواپیما‌های تولیدی ممکن است متفاوت باشند. این‌ها احتمالاً موتور‌های داخلی هستند. یکی از زمینه‌های خاص که چین در آن عقب مانده است، توسعه و تولید موتور‌های پیشرفته برای هواپیما‌های جنگنده است.  

 

 

 

 

تسلیحات جنگنده J۳۱ J-۳۱ می‌تواند تا ۸ تن سلاح حمل کند. دارای دو محل اسلحه داخلی است که هر یک می‌تواند دو موشک را در خود جای دهد. این جنگنده چینی می‌تواند انواع موشک‌های هوا به هوا و هوا به سطح را حمل و شلیک کند. همچنین  سه نقطه بر روی هر بالک این جنگنده برای بارگذاری مهمات تعبیه شده است. قابلیت J۳۱ حداکثر سرعت این جنگنده ۱.۸ ماخ (۲۲۲۲ کیلومتر در ساعت) است. حداکثر سرعت در پرواز هم ۱۴۰۰ کیلومتر در ساعت است. حدس زده می‌شود که J-۳۱ ممکن است به عنوان یک جنگنده چند منظوره ناو نیز مورد استفاده قرار گیرد و از ناو‌های هواپیمابر جدید چینی عمل کند. صادرات برخی منابع گزارش دادند که چین قصد دارد حدود ۱۰۰۰ فروند از این جنگنده‌های رادارگریز تولید کند. این هواپیما برای مشتریان صادراتی نیز پیشنهاد شد. پاکستان در سال ۲۰۱۸ مذاکراتی برای خرید ۳۰ تا ۴۰ فروند J-۳۱ با چین انجام داد. قیمت ساخت جی-۳۱، ۵۰ تا ۸۰ میلیون دلار برآورد شده‌ است. مشخصات فنی کلی جنگنده J-۳۱ ساخت: چینورود به خدمت:؟خدمه: ۱ نفر ابعاد و وزنطول: ۱۷.۳ مترطول بال: ۱۱.۵ مترارتفاع: ۴.۸ متروزن (خالی): ۱۳ تا ۱۵ تنوزن (حداکثر برخاستن): ۲۸ تن موتور‌ها و عملکردموتور: ۲  موتور کلیموف RD-۹۳حداکثر سرعت: ۲، ۲۲۲ کیلومتر در ساعتسقف سرویس: ۱۶ کیلومتربرد کشتی: ۲۴۰۰ کیلومترشعاع رزمی: ۱۲۰۰ کیلومتر 

 

ایرنا

اشتراک گذاری:
برچسب ها :
ارسال نظر
پربیننده‌ها پربحث‌ها