به گزارش صد آنلاین، همین چند روز پیش بود که خبری مبنی بر کشف ۹ تن گوشت فاسد از یک کارخانه بستهبندی در غرب تهران منتشر شد. این گوشتها فاسد، غیرقابل مصرف و فاقد تاریخ بودند و نگرانیها درباره وجود گوشتهای فاسد در برخی از کارخانهها را افزایش داد. سؤال اینجاست که آیا تشخیص گوشت فاسد راهکاری دارد یا خیر؟ دکتر خدیجه رحمانی، استاد تغذیه دانشگاه شهید بهشتی درباره این قدرت تشخیص، دلایل فساد گوشت و راههای نگهداری از این ماده غذایی به چند سؤال پاسخ داده است.
رحمانی به تاثیر گوشت فاسد بر سیستم ایمنی بدن اشاره کرد و گفت: مصرف گوشت فاسد منجر به کاهش توان سیستم ایمنی بدن در دفاع از میکروبها میشود و ورود میکروبها به بدن را در پی دارد، برای مقابله با این میکروبها بدن از سیستم ایمنی استفاده میکند که در نتیجه سیستم ایمنی ضعیف میشود. اگر فساد گوشت زیاد باشد، میتواند مسمومیت را نیز در پی داشته باشد.
این متخصص تغذیه درباره شیوه تشخیص گوشت فاسد از غیر فاسد، گفت: تشخیص فساد گوشت از ظاهر آن به سادگی امکانپذیر نیست. این کار باید از سوی بازرسان که بر مراجع عرضه گوشت نظارت کامل دارند انجام شود. حداکثر کاری که مردم عادی میتوانند انجام دهند این است که در زمان خرید گوشت به تاریخ تولید و انقضا دقت کنند. نکته بعدی این است که مردم باید گوشت را از مراکز و مغازههای شناخته شده و معتبر خریداری کنند چون از ظاهر گوشت به راحتی نمیتوان فساد آن را تشخیص داد.
او درباره تشخیص گوشت فاسد از روی ویژگیهای ظاهر آن هم بیان کرد: در ابتدا و پیش از اینکه به بحث خوردن برسیم شما باید در زمان خرید گوشت به بهداشتی بودن آن توجه داشته باشید و از مراکزی خرید کنید که گوشت سالم ارائه میدهند، گوشتهای سالم باید پروانه تولید، تاریخ تولید و انقضا داشته باشند. البته رنگ گوشت فاسد عوض شده و تیرهتر میشود. گاهی اوقات نیز میزان فساد گوشت به حدی است که لزج میشود، بو میگیرد.رنگ، بو و لزجی از علائم ظاهری فساد گوشت هستند، این علائم برای زمانی است که گوشت به وضوح فاسد شده و به هیچ عنوان قابل خرید نیست.