۰۶ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۷:۲۰
بازدید:۳۹۸
کامپوزیت، نوعی روکش دندان است که از پوسته‌های نازک و سفارشی به رنگ دندان ساخته می‌شود و به‌طور کامل روی سطح جلویی دندان قرار می‌گیرد. این روش درمانی برای اصلاح مشکلات مختلف دندانی مانند شکستگی، ترک‌خوردگی، تغییر رنگ، نامرتبی و نامتناسب بودن اندازه دندان‌ها به کار می‌رود. انتخاب بهترین دکتر کامپوزیت به نیازها و ترجیحات فردی شما بستگی دارد.
کد خبر : ۱۰۱۵۰۸

کامپوزیت برای چه دندانی مناسب است

 

به گزارش صد آنلاین، کامپوزیت، نوعی روکش دندان است که از پوسته‌های نازک و سفارشی به رنگ دندان ساخته می‌شود و به‌طور کامل روی سطح جلویی دندان قرار می‌گیرد. این روش درمانی برای اصلاح مشکلات مختلف دندانی مانند شکستگی، ترک‌خوردگی، تغییر رنگ، نامرتبی و نامتناسب بودن اندازه دندان‌ها به کار می‌رود.


کامپوزیت برای چه سنی مناسب است؟

سن ایده‌آل برای انجام کامپوزیت دندان، بعد از 18 تا 20 سالگی است. این بازه سنی به این دلیل توصیه می‌شود که در این سنین، رشد و تکامل ساختار دهان و دندان (از جمله فک، صورت و دندان‌ها) به‌طور کامل انجام شده است. بااین‌حال، در برخی موارد، افراد به دلیل مشکلات و نواقص ژنتیکی مادرزادی ممکن است از بدشکلی دندان‌ها رنج ببرند. در این شرایط، با تشخیص و نظر مساعد دندانپزشک، می‌توان از سنین پایین‌تر نیز برای انجام کامپوزیت و اصلاح ظاهر دندان‌ها اقدام کرد.

فرق لمینت و کامپوزیت دندان

انتخاب بین کامپوزیت و لمینت دندان، دو روش محبوب برای زیبایی دندان، می‌تواند چالش‌برانگیز باشد. هم کامپوزیت و هم لمینت برای زیباسازی ظاهر دندان‌ها و روشن‌تر کردن رنگ آنها استفاده می‌شوند. بااین‌حال، تفاوت‌های اساسی در نحوه عملکرد، مزایا و معایب این دو روش وجود دارد.

 

ویژگی‌ها

کامپوزیت دندان

لمینت سرامیکی

زمان انجام

یک جلسه

3 تا 4 هفته (ساخت لمینت در لابراتوار)

تراشیدن دندان

تراشیدن کم یا بدون تراش

تراشیدن نیم میلی‌متر از مینای دندان

قابلیت ترمیم

قابل‌ترمیم و تعویض

غیرقابل‌ترمیم، فقط قابل‌تعویض

هزینه

کمتر

بیشتر

طول عمر

5 تا 7 سال

10 تا 15 سال

مقاومت

کمتر در برابر سایش و فشار

بیشتر در برابر سایش و فشار

مقاومت در برابر لک

بیشتر مستعد لک‌شدن

کمتر مستعد لک‌شدن

مواد

رزین کامپوزیت

سرامیک

انتخاب بین کامپوزیت و لمینت به نیازها و شرایط شما بستگی دارد. اگر به دنبال روشی سریع، ارزان و با حداقل تراش دندان هستید، کامپوزیت می‌تواند گزینه مناسبی باشد. بااین‌حال، اگر هدف از این روش زیبایی طول عمر بیشتر، مقاومت بیشتر و ظاهر شفاف‌تر است، لمینت را پیشنهاد می‌کنیم.

 

 

کامپوزیت برای چه دندانی مناسب است

انواع کامپوزیت

کامپوزیت‌های دندانی مواد ترمیمی پرکاربردی هستند که برای بازسازی، زیبایی و محافظت از دندان‌ها به کار می‌روند. این مواد از ترکیب رزین، ذرات پرکننده و مواد افزودنی دیگر ساخته شده‌اند و در طیف گسترده‌ای از رنگ‌ها و فرمول‌ها موجود هستند تا با نیازهای مختلف دندانپزشکی مطابقت داشته باشند. انتخاب نوع مناسب کامپوزیت برای شما به نیازها و شرایطتان بستگی دارد. بهترین دکتر کامپوزیت با معاینه دقیق دندان‌ها و مشورت با بیمار، بهترین نوع کامپوزیت را برای هر فرد تجویز می‌کند.

کامپوزیت‌های ماکروفیل (دانه‌درشت)

کامپوزیت‌های ماکروفیل نوعی از مواد ترمیمی دندان هستند که از ذرات رزین بزرگ‌تر در مقایسه با سایر انواع کامپوزیت ساخته شده‌اند. این ذرات بزرگ‌تر به کامپوزیت‌های ماکروفیل استحکام و دوام بیشتری می‌بخشند، اما می‌توانند زیبایی کمتری داشته باشند و پولیش آنها دشوارتر باشد.

کامپوزیت‌های میکروفیل (دانه‌ریز)

کامپوزیت‌های میکروفیل نوعی از مواد ترمیمی دندان هستند که از ذرات رزین بسیار ریزتر در مقایسه با کامپوزیت‌های ماکروفیل ساخته شده‌اند. این ذرات ریزتر به کامپوزیت‌های میکروفیل ظاهر طبیعی‌تر و صاف‌تر و پولیش آسان‌تر می‌دهند.

کامپوزیت‌های هیبرید، میکرو هیبرید و نانوهیبرید

می‌توان گفت که این نوع از کامپوزیت، نمونه‌ای اصلاح‌شده از دو نوع قبلی است که معایب آن‌ها را ندارد. این کامپوزیت‌ها از هر دو مزیت پولیش آسان و استحکام بالا برخوردارند.

کامپوزیت‌های نانو

نانوکامپوزیت‌ها نسل جدیدی از مواد کامپوزیتی هستند که از مقاومت و قابلیت پولیش فوق‌العاده بالا و نیز پایداری چشمگیری در برابر سایش برخوردارند.

بهترین راه برای انتخاب نوع مناسب کامپوزیت برای شما، مشورت با یک دندانپزشک متخصص زیبایی است. دندانپزشک با بررسی وضعیت دندان‌ها، نیازها و ترجیحات شما، می‌تواند بهترین نوع کامپوزیت را به شما پیشنهاد دهد.

کامپوزیت برای چه دندانی مناسب است

 

کامپوزیت برای چه دندانی مناسب است

مراقبت از دندان‌ها بعد از کامپوزیت

بعد از انجام کامپوزیت، دندان‌پزشک شما مراقبت‌های ضروری را توصیه خواهد کرد. بااین‌حال یادآوری چند نکته خالی‌ازلطف نیست. باید بعد از هر بار غذاخوردن و حداقل دو بار در روز مسواک بزنید. توصیه می‌شود یک یا دو بار در روز بعد از هر وعده‌غذایی از نخ دندان استفاده کنید. اگر عادت‌های مضری مانند ناخن جویدن، جویدن یخ، جویدن مداد و خودکار دارید، آن‌ها را کنار بگذارید. این کارها به لب‌ها و دندان‌ها و کامپوزیت‌ها آسیب می‌رسانند.

اکثر دندانپزشک‌ها معمولا کامپوزیت دندان را برای افرادی که دندان‌قروچه می‌کنند پیشنهاد نمی‌دهند، اما این موضوع به چند عامل بستگی دارد. اگر دندان‌قروچه شما خفیف باشد، احتمالا مشکلی برای استفاده از کامپوزیت نخواهید داشت. اما اگر دندان‌قروچه شما شدید و به‌طور منظم رخ دهد، احتمالا کامپوزیت شما شکسته یا ترک خواهد خورد و نیاز به تعویض پیدا خواهید کرد. توصیه می‌شود هر 6 ماه یا حداقل سالی یکبار بعد از انجام کامپوزیت برای معاینه دهان به دندانپزشک خود مراجعه کنید.

اشتراک گذاری:
برچسب ها :
ارسال نظر
پربیننده‌ها پربحث‌ها