به گزارش صد آنلاین،سازمان جهانی بهداشت توصیه کرده است که مردم باید روی کاهش کلی شیرین کننده ها در رژیم غذایی از اوایل زندگی کار کنند، زیرا شیرین کنندههای غیر قندی، ارزش غذایی ندارند.
سازمان بهداشت جهانی، رهنمود (گایدلاین) جدیدی در خصوص شیرین کنندههای غیر قندی که اغلب با عنوان شیرین کننده های مصنوعی یا کم کالری شناخته می شوند، منتشر کرده که بر پرهیز از مصرف شیرین کنندههای غیر قندی جهت کنترل وزن بدن یا کاهش خطر بیماری های غیر واگیر، توصیه کرده است.
محققان بعد از انجام یک مطالعه مروری، نتیجه گرفتند که جایگزینی شیرین کننده های قندی با شیرین کننده های غیر قندی، پیشرفتی در کاهش وزن افراد بزرگسال و کودکان در طولانی مدت ایجاد نمی کند.
با این وجود، دادههای کارآزمایی بالینی نشان داد که دریافت بالای شیرین کنندههای غیرقندی زمانی که جایگزین شکر یا نوشیدنیها و حتی غذاهای شیرین شده با شکر شوند، منجر به کاهش دریافت کالری می شود.
همچنین شیرین کنندههای غیر قندی روی سطوح گرسنگی یا سیری، هیچ تاثیر قابل ملاحظهای نداشتند. بعضی از کارآزمایی ها، گرسنگی کمتر با مصرف شیرین کنندههای غیر قندی را نشان دادند، اما بعضی دیگر، اشتهای قوی تری (افزایش اشتها) در شرکت کنندگان با دریافت بالای نوشیدنی های حاوی شیرین کنندههای غیرقندی، نشان دادند.
ایرنا