۱۲ فروردين ۱۴۰۲ - ۱۶:۰۰
بازدید:۴۰۵
صدآنلاین |کافئین می‌تواند سوخت‌وساز بدن را افزایش دهد و با کاهش وزن، ریسک ابتلا به بیماری دیابت را کمتر کند.
کد خبر : ۹۶۶۱

مطالعه‌ای تازه نشان می‌دهد که افزایش سطح کافئین در جریان خون می‌تواند مقدار چربی بدن را کاهش دهد و درنتیجه ریسک ابتلا به دیابت نوع ۲ را پایین بیاورد. اگرچه هنوز نمی‌توان با قطعیت چنین توصیه‌ای را مطرح کرد، اما در آینده شاید استفاده از قهوه بدون کالری بتواند برای کاهش وزن و ریسک ابتلا به دیابت به‌کار گرفته شود.

گروهی از محققان در سوئد و بریتانیا بر مبنای مطالعه دیگری که پیش‌تر به‌صورت مشاهده‌ای درباره رابطه میان مصرف کافئین و کاهش ریسک دیابت نوع ۲ انجام شده بود، این بار از تکنیکی موسوم به تصادفی‌سازی مندلی برای تحقیق در این رابطه استفاده کردند. این تکنیک با بررسی شواهد ژنتیکی به‌دنبال کشف رابطه علت‌ومعلولی می‌گردد.

محققان در این پژوهش دو گونه ژن متداول را که با سرعت متابولیسم کافئین در بدن در ارتباط بود، پیدا کردند و از آن‌ها برای شناسایی رابطه مصرف کافئین و کاهش BMI و چربی بدن کمک گرفتند.

دانشمندان اعلام کردند که کسانی که ژن‌های مرتبط با کاهش سرعت متابولیسم کافئین را دارند، به‌طور میانگین کمتر قهوه می‌نوشند، اما سطح کافئین در خون آن‌ها بیشتر از کسانی می‌شود که سرعت متابولیسم بالاتری دارند.

پژوهشگران در مطالعه خود دریافتند که حدود نیمی از کاهش ریسک ابتلا به دیابت نوع ۲ تحت تأثیر کاهش وزن است. کافئین به تقویت متابولیسم بدن، افزایش چربی‌سوزی و کاهش اشتها معروف است و مصرف ۱۰۰ میلی‌گرم از این ماده به‌صورت روزانه می‌تواند مصرف انرژی در بدن شما را حدود ۱۰۰ کالری در روز افزایش دهد.

محققان این پژوهش را روی ۱۰ هزار داوطلب انجام داده و محاسبه کرده‌اند که با کاهش وزن می‌توان تا حدود ۴۳ درصد ریسک ابتلا به دیابت را کاهش داد. بااین‌حال، برخی کارشناسان باور دارند که به‌دلیل محدودیت داوطلبان این تحقیق به شهروندان اروپایی، نتایج آن برای تمام دنیا قابل تعمیم نیست. به‌علاوه، استفاده از روش تصادفی‌سازی مندلی که روش نسبتاً جدیدی محسوب می‌شود، می‌تواند با سوگیری همراه باشد. نتایج این پژوهش در مجله BMJ Medicine منتشر شده است.

اشتراک گذاری:
ارسال نظر
تازه‌ها
پربیننده‌ها پربحث‌ها