عمل معده برای لاغری که با نام عمل اسلیو معده نیز شناخته می شود، یکی از انواع جراحی های کاهش وزن است که برای افرادی که دارای اضافه وزن شدید هستند و یا شاخص توده بدنی (BMI) آن ها بالای 40 باشد مورد استفاده قرار می گیرد. باید در نظر داشته باشید که برای انتخاب این عمل در میان دیگر عمل هایی که منجر به کاهش وزن و لاغری می شوند، شما در ابتدا باید با پزشک متخصص مشورت داشته باشید چراکه تصمیم گیری درباره انجام عمل معده برای لاغری باید تحت نظر پزشک متخصص و با بررسی شرایط بدن و سلامتی مراجعه کننده انجام شود.
در این مطلب ضمن بررسی مزیت ها و عوارض جانبی عمل اسلیو معده، به بررسی تفاوت های عمل های لاغری خواهیم پرداخت تا شما بتوانید با اطلاعات کافی و مورد نیاز، بهترین تصمیم گیری را در جهت انتخاب روش لاغری خود داشته باشید.
عمل اسلیو معده که با نام گاستروکتومی اسلیو (Gastric sleeve surgery) نیز شناخته می شود در دسته عمل های جراحی لاغری و کاهش وزن قرار دارد که در طی این عمل جراحی قسمت قابل توجهی از معده برداشته می شود. به زبان دیگر این عمل را می توان بدین صورت توصیف کرد که عمل اسلیو معده در حقیقت منجر به محدود شدن معده می شود چرا که حدودا 75 درصد از معده در طی این جراحی برداشته می شود و در نتیجه فرد بسیار زودتر از معمول احساس سیری را تجربه خواهد کرد.
لازم به ذکر است که در این عمل جراحی مسیر روده عوض نمی شود و در نتیجه احتمال بروز عوارض مرتبط با عملکرد روده پس از این عمل کم است. باید در نظر داشته باشید که انجام جراحی اسلیو معده باعث می شود تا فرد کمتر احساس گرسنگی را تجربه کند چرا که به دلیل کوچک شدن معده، سطح کمتری از هورمون گرلین که منجر به احساس گرسنگی می شود در بدن ترشح خواهد شد و در نهایت فرد میل و اشتهای کمتری نسبت به غذا خواهد داشت.
عمل معده برای لاغری به دو روش لاپاراسکوپی و آندوسکوپی انجام می شود که در ادامه به بررسی تفاوت های هر یک از این دو روش می پردازیم.
در این روش بر خلاف جراحی کلاسیک، قسمت مشخصی از معده بدون ایجاد برش و با روش آندوسکوپی برداشته می شود. در این روش لوله آندوسکوپی از طریق دهان وارد می شود و معده را منقبض می کند. پس از انجام عمل معده برای لاغری با این روش، بیمار وارد روند سالمی از کاهش وزن می شود و باید در نظر داشته باشید که در انتهای سال اول بیمار بین 17 الی 20 درصد کاهش وزن خواهد داشت.
این روش عمل معده برای لاغری در حقیقت یک فرآیند جراحی است اما برخلاف جراحی باز و کلاسیک، در این روش تنها از چند برش کوچک استفاده می شود تا بیمار سریع تر و با درد کمتری بتواند دوران نقاهت را پشت سر بگذارد. لازم به ذکر است که روش لاپاراسکوپی نسبت به جراحی های کلاسیک یک روش کمتر تهاجمی است که در مدت زمان کمتر و راحت تر انجام می شود.
یکی از اصلی ترین مزیت های این عمل جلوگیری از بروز بیماری هایی است که بر اثر چاقی و اضافه وزن شدید ممکن است برای افراد رخ دهد و لازم به ذکر است که انجام این عمل و در نهایت کاهش وزن منجر به افزایش رضایت و اعتماد به نفس افراد نسبت به خودشان نیز می شود.
در ادامه به بررسی برخی از اصلی ترین مزایای این عمل جراحی بر اساس تجریبات افرادی که عمل اسلیو معده را انجام داده اند می پردازیم.
درصورتی که جراحی به روش لاپاراسکوپی انجام شود، حدودا 2 ساعت زمان خواهد برد اما روش لاپاراتومی نیازمند مدت زمان بیشتری برای عمل و دوران نقاهت است.
به صورت کلی می توان گفت حدودا 2 الی 3 هفته زمان می برد تا برش های معده بهبود پیدا کنند و 6 الی 8 هفته زمان می برد تا خط منگنه بهبود پیدا کند. لازم به ذکر است که معمولا پس از گذشت یک ماه بیمارانی تحت عمل اسلیو معده قرار گرفته اند می توانند در روند بهبودی کامل قرار بگیرند و فعالیت هایی مانند ورزش های عادی و سبک را شروع کنند.
باید در نظر داشته باشید که اگر تنها 8 الی 10 کیلوگرم اضافه وزن داشته باشید، به هیچ عنوان کاندید مناسبی برای این جراحی نبوده و اجازه انجام این عمل به شما داده نخواهد شد چرا که این میزان اضافه وزن را می توان با بهبود برنامه غذایی و فعالیت بدنی از دست داد اما درصورتی که اضافه وزن شما بین 40 الی 50 کیلوگرم باشد، چاقی و اضافه وزن برای شما خطرناک بوده و پزشک متخصص ممکن است براساس شایط بدنی شما این عمل را به شما توصیه کند تا بتوانید در مدت زمان کوتاه تری وزن اضافه را از دست بدهید.
متخصصین تغذیه در کلینیک گراند نقشه مسیر کاهش وزن و رسیدن به وزن ایده آل مراجعه کنندگان را بر اساس شرایط بدنی، بهبود وضعیت تغذیه و فعالیت بدنی می چینند و درصورت نیاز برای دست یابی به نتایج بهتر و در مدت زمان کوتاه تر ممکن است استفاده از برخی از دستگاه های لاغری موضعی نیز به مراجعه کنندگان توصیه شود تا در نهایت افراد بتوانند با کمترین احتمال بروز عوارض جانبی به وزن و اندام ایده آل خود برسند.