بر اساس تحقیقات انجام شده در یک بررسی علمی در سال 2018 که در Advances in Nutrition منتشر شده است، سنگهای کلیه اغلب از اگزالات کلسیم و فسفات کلسیم تشکیل شدهاند که در کلیهها ایجاد میشوند. هرچند کافئین موجود در قهوه با افزایش دفع کلسیم مرتبط بوده و گفته شده مصرف زیاد کافئین ممکن است افراد را مستعد ابتلا به سنگ کلیه کند. در همین حال، تحقیقات زیادی نشان می دهد که ممکن است چیزی منحصر به فرد در مورد قهوه وجود داشته باشد که باعث کاهش خطر سنگ کلیه شود.
محققان یک مطالعه در سال 2022 که در Frontiers in Nutrition منتشر شد، رابطه بین مصرف کافئین و خطر سنگ کلیه را در بیش از 30هزار بیمار داوطلب با سابقه سنگ کلیه تجزیه و تحلیل کردند. یافتههای مطالعه ارتباط بین مصرف کافئین و کاهش خطر ابتلا به سنگ کلیه را نشان داد. به طور خاص، مشخص شد که قهوه نسبت به سایر غذاها و نوشیدنی های کافئین دار تاثیر بیشتری بر کاهش خطر سنگ کلیه دارد.
مطالعه قبلی در سال 2014 که در مجله آمریکایی تغذیه بالینی منتشر شد نتایج مشابهی را به همراه داشت که در آن محققان همچنین ارتباط بین مصرف کافئین و کاهش خطر ابتلا به سنگ کلیه را شناسایی کردند. تیم مطالعه داده های سه مطالعه مختلف در حال انجام را تجزیه و تحلیل کرد. در میان شرکت کنندگان در مطالعه پیگیری متخصصان سلامت (HPFS)، افرادی که بیشترین مقدار کافئین را مصرف می کردند، 26 درصد کمتر در معرض خطر ابتلا به سنگ کلیه بودند.
به خاطر داشته باشید که مصرف زیاد قهوه ممکن است نتایج برعکسی داشته باشد. طبق دستورالعمل سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) مصرف قهوه نباید به طوری باشد که از 400 میلی گرم کافئین در روز تجاوز کند. حفظ وزن مناسب و نوشیدن آب فراوان راه های دیگری برای پایین نگه داشتن شانس ابتلا به سنگ کلیه است.