به گزارش مجله سلامت صد آنلاین ، اگر هنوز نمی توانید جو پرک را از جو دوسر پرک تشخیص دهید این مقاله به شما کمک می کند تا با این دو غله مفید و مغذی کاملا آشنا شوید. چراکه بعضا تشخیص فرق جو پرک با جو دوسر پرک می تواند دشوار و سخت باشد. آن چیزی که بسیار اهمیت دارد این است که بدانید این دوغله از دوخانواده مختلف با خواص متفاوتی هستند که بهتر است متناسب با نیاز بدنتان در رژیم غذایی تان گنجانده شود.
جو پرک از گیاه جو که از خانواده Poaceae می باشد به دست می آید. این غلات خوراکی کاملا سفید، ترد وشکننده است که جزو چهار غلات بزرگ اول در جهان محسوب می شود. جو پرک را می توان به صورت پخته در نان، سوپ و خورش ها استفاده کرد و از خواص بی نظیر آن بهره مند شد که از مهم ترین آنها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
با کمی دقت به جدول زیر می توانید پی به ارزش غذایی جوپرک ببرید.
کالری |
354 |
|
چربی کل |
2.3 گرم |
3 درصد نیاز روزانه |
کربوهیدرات کل |
73.48 گرم |
27 درصد نیاز روزانه |
فیبر |
17.3 گرم |
62 درصد نیاز روزانه |
پروتئین |
12.48 گرم |
- |
کلسیم |
33 میلی گرم |
3 درصد نیاز روزانه |
آهن |
3.6 میلی گرم |
20 درصد نیاز روزانه |
پتاسیم |
452 میلی گرم |
10 درصد نیاز روزانه |
سدیم |
12 میلی گرم |
1 درصد نیاز روزانه |
کلسترول |
0 |
- |
قند |
0.8 گرم |
- |
جدول ارزش غذایی جو پرک در 100 گرم | ما در مقاله ای جداگانه در مورد اینکه جو دوسر چیست توضیح داده ایم.
جو دوسرپرک از جو دوسر که با نام علمی (Avena sativa) شناخته می شود، به دست می آید. جو دوسر پرک یک غلات کامل است که عمدتاً در آمریکای شمالی و اروپا کشت می شود. این غله کامل بدون گلوتن که به دلیل پروتئین بالایش مورد توجه ورزشکاران و بدنسازان قرار گرفته است را می توان به سادگی و بدون پخت مورد استفاده قرار داد.
جو دوسر پرک یک منبع غنی از پروتئین، کربوهیدرات، فیبر، ویتامین ها و آنتی اکسیدان هایی است که می تواند به سلامت عمومی بدن و بهبود برخی از بیماریها کمک کند که در زیر به چند مورد اشاره خواهیم کرد.
ما در مقاله ای به طور جامع در مورد اینکه جو دوسر پرک چیست صحبت کرده ایم، تمایل داشتید مطالعه کنید.
جدول زیر می تواند به درک بهتر ارزش غذایی این غلات ارزشمند به شما کمک کند.
کالری |
379 |
فولات B9 |
32 میکروگرم |
کربوهیدرات کل |
67.70 گرم |
کولین |
40.4 میلی گرم |
قند |
0.99 گرم |
ویتامین E |
0.42 میلی گرم |
فیبر |
10.1 گرم |
ویتامین K |
2 میکروگرم |
چربی کل |
6.52 گرم |
آهن |
4.25 میلی گرم |
پروتئین |
13.15 گرم |
منیزیم |
138 میلی گرم |
بتاگلوکان |
4 گرم |
منگنز |
3.630 میلی گرم |
تیامین B1 |
0.460 میلی گرم |
فسفر |
410 میلی گرم |
ریبوفلاوین B2 |
0.155 میلی گرم |
پتاسیم |
362 میلی گرم |
نیاسین B3 |
1.125 میلی گرم |
سدیم |
6 میلی گرم |
اسید پانتوتنیک B5 |
1.120 میلی گرم |
روی |
3.64 میلی گرم |
ویتامین B6 |
0.1 میلی گرم |
کلسیم |
52 میلی گرم |
جدول ارزش غذایی جو دوسرپرک در 100 گرم
شاید شما هم گمان کنید جو پرک و جو دوسر پرک یک محصول هستند و تفاوتی بایکدیگر ندارند اما در واقع این یک تصور اشتباه است! فرق جو پرک و جودوسر پرک نه تنها در ظاهر و طعم آنها خلاصه نمی شود بلکه از لحاظ ارزش غذایی و موارد مصرف نیز باهم متفاوتند.
جو پرک کاملا سفید، ترد و با لبه های دندانه دار است. این محصول دارای فیبر بالاتری نسبت به جو دوسر می باشد اما دقت داشته باشید که حتما باید پخته شود و نمی توان آن را به صورت خام مصرف کرد. از این رو شما می توانید از جو پرک در غذاهایی همچون سوپ و حلیم استفاده کنید.
جودوسر پرک کرم رنگ و دارای بافت و لبه های نرم است و طعم آجیلی آن در بین بدنسازان و ورزشکاران بسیار محبوب شده است. جودوسر پرک نسبت به جو پرک پروتئین بالاتری دارد و می توان آن را به صورت خام به عنوان مکمل قبل تمرینات ورزشی مصرف کرد.
ما در مقاله ای دیگر به صورت کامل فرق جو پرک با جو دوسر پرک را توضیح داده ایم.
جو غلاتی است که عموما در نان، نوشیدنی ها، خورش ها و سایر غذاها استفاده می شود. همچنین از آن می توان به عنوان علوفه حیوانات نیز استفاده کرد. جو به عنوان یک غلات کامل، فیبر، ویتامین ها و مواد معدنی را تامین می کند.
اگر شما هم جزو بدنسازان یا ورزشکاران هستید قطعا می دانید که با ترکیب جودوسر و مایعاتی همچون آب و شیر می توانید یک مکمل عالی برای قبل تمرینات خود داشته داشید. همچنین می توان از این غلات کامل در گرانولا، توپک های انرژی زا، اوتمیل های یخچالی، کیک و نان های رژیمی و غذاهایی همچون سوپ، آش و حلیم استفاده کرد.
21025/خ