۲۲ خرداد ۱۴۰۳ - ۰۶:۵۵

با خوردن سردی چه بلایی سر بدنتان می آید

با خوردن سردی چه بلایی سر بدنتان می آید
بازدید:۲۴۵۹
صد آنلاین | در کنار غذاهای طبع گرم، غذاهای طبع سرد از مواد غذایی پرکاربرد می باشند که ما از آنها استفاده می کنیم. اما مصرف کم یا زیاد این دسته چه عوارضی به همراه دارد؟
کد خبر : ۹۱۴۴۴

به گزارش مجله سلامت صد آنلاین ، تمام غذا‌های موجود در دنیا دارای طبعیت‌های مختلفی هستند. برخی از آن‌ها درجه حرارت بدن را افزایش می‌دهندو برخی دیگر موجب سرد شدن بدن می‌شوند. برای داشتن جسم و روحی سالم بهتر است با شناخت مزاج و طبع بدن خود، از مواد غذایی متناسب استفاده کنید. همچنین فصل مناسب برای استفاده از مواد غذایی را بدانید، در صورت عدم رعایت این موار ممکن است دچار بیاری‌های مختلفی شوید. یکی از مواردی که بدن را تحت تاثیر قرار می‌دهد و ایجاد مشکل می‌کند، استفاده از مواد غذایی با طبع سرد است. اگر افراد سرد مزاج این مود غذایی را در رژیم غذایی خود به کار ببرند منجر به بی حالی، درد مفاصل، اسهال و.. می‌شود.

 

 

 

با خوردن سردی چه بلایی سر بدنتان می آید

 

 

 

 


طب سنتی از سال‌ها پیش دریافته است که بیشتر بیماری به علت عدم تعادل در دما و انرژی داخلی بدن به وجود می‌آید که با تاثیر منفی بر روی اندام‌ها موجب بیماری خواهد شد؛ بنابراین با شناخت طبع بدن و داشتن اطلاعاتی از طبیعت سرد و گرم مواد غذایی، سلامت بیشتر را تضمین کنید.

کسانی که طبیعت بدنی آن‌ها سرد است باید مراقب تغذیه خود باشند. این افراد با مصرف غذا‌های سرد مثل ماست و ترشی دچار بیماری‌هایی نظیر درد استخوان‌ها یا ضعف و بی حالی می‌شود و به همین دلیل باید در مصرف مواد غذایی حد تعادل را رعایت کنند.

افراد گرم مزاج تمایل به مصرف مواد غذای سرد دارند و در صورت زیاده روی در مصرف غذا‌های گرم مثل شکلات، عسل و خرما، دچار التهاب و گر گرفتگی می‌شوند. مواد غذایی سرد مانند گوشت گاو، غذا‌های مانده و کنسرو شده و همچنین عدس به دلیل طبع سرد و خشک آن مضر است و توصیه می‌شود در کنار مواد غذایی سرد از چاشنی‌هایی با طبع گرم نیز استفاده شود، مصرف عدسی به همراه گلپر و دارچین موجب تعادل خون می‌شود.

تاثیر مصرف بیش از حد غذا‌های سرد
مصرف زیاد غذا‌های سرد موجب گرفتگی عضله، نفخ شکم، اسهال، ورم مفصل، تکرر ادرار، ترشح زیاد بزاق، دل درد، روماتیسم، اضطراب، خستگی و درد ماهیچه می‌شود.
افراد با طبع سرد با مصرف بیش از اندازه مواد غذایی سرد مانند ماهی دچار سستی مفاصل، کندی حرکت، خواب آلودگی یا کم حوصلگی و ضعف بدن می‌شوند.
هر ماده غذایی که مصرف می‌شود متناسب با مزاج فرد، موجب تولید اخلاط چهارگانه (صفرا، دم، بلغم و سودا) می‌شود. به همین دلیل باید مزاج فرد مشخص شود یعنی بدن فرد در کدام یک از مزاج‌های چهارگانه صفراوی، دموی، بلغمی و سوداوی قرار دارد.
غذا‌های مانده، شور و بیات، نمک سود، سودا را زیاد می‌کنند، غذا‌های چرب و شیرین موجب افزایش صفرا می‌شود و غذا‌های سردی بخش مانند لبنیات، ترشی و سرکه بلغم را افزایش می‌دهد؛ بنابراین رعایت سردی و گرمی غذا‌ها برای افراد با توجه به طبع سرد یا گرم آن‌ها اهمیت دارد.
غذا‌هایی که طبع سرد دارند باعث می‌شود؛ جریان خون در بدن آرام‌تر شود، گرمای بدن کاهش یافته و سموم از بدن پاک شود. اما اگر مزاج سردی داشته باشید و یا درفصل سرما از غذا‌هایی با طبع سرد استفاده کنید؛ ممکن است مشکلاتی در بدنتان به وجود بیاید؛ بنابراین غذا‌ها با طبع سرد دارای مضراتی نیز هستند که باید جدی بگیرید.


لیست خوراکی‌های سرد مزاج
مواد غذایی با طبع سرد شامل موارد زیر می‌باشند:

گوشت، غذا‌های دریایی و لبنیات با طبع سرد
کباب گاو
سفیده تخم مرغ
صدف
گوشت ماهی
پنیر
خامه
ماست

میوه‌هایی که طبع سردی دارند
آناناس
سیب
گلابی
مرکبات
توت فرنگی
گریپ فروت
موز
کیوی
هندوانه

زیاده روی در مصرف غذا‌هایی با طبع سرد و مصرف آن‌ها بدون مصلح و همچنین در فصل سرد سال باعث بروز این علائم در بدن خواهند شد:

معده درد بعد از خوردن غذا
درد در مفاصل بدن
ورم
نفخ
احتباس مایعات در بدن
اسهال
کمبود انرژی
بی حالی و خواب آلودگی
کند شدن فرآیند هضم مواد غذایی
دل درد و دل پیچه
همه افراد علاوه بر افراد سرد مزاج در فصول سرد سال نباید در مصرف مواد غذایی با طبع سرد زیاده روی کنند، زیرا سریعتر مریض می‌شوند. استفاده از آب ولرم، کم کردن مصرف میوه‌هایی مانند خیار و هندوانه، کاهو را به حداقل برسانید. پرا که این مواد غذایی باعث غلظت خون بیشتر و در نتیجه بی حالی، خواب آلودگی و ضعف شما می‌شوند.

عوارض سردی و ابتلا به ام اس
ابتلا به بیماری ام اس یکی از عوارض خطرناک استفاده بی رویه از مواد غذایی طبع سرد در افراد سرد مزاج است. افراد سرد مزاج اگر در خوردن مواد غذایی سرد مانند ترشی ها، ماست، عدسی و … زیاده رو کنند؛ روی سیستم عصبی آن‌ها تأثیر گذاشته و ممکن است شانس ابتلا به بیماری‌های عصبی مانند ام اس را افزایش دهد بنابراین حفظ تعادل در مصرف مواد غذایی موجب کاهش خطر در ابتلا به این بیماری‌ها می‌شود.

ارتباط کبد چرب و سردی‌ها
یکی دیگر از مشکلات و مضرات غذا‌های طبع سر، کبد چرب می‌باشد. کبد به طور کلی دارای طبع گرمی می‌باشد و استفاده زیاد این مواد غذایی، موجب به هم خوردن تعادل طبع کبد و بروز کبد چرب می‌شود. پس اگر مزاج شما سرد است کمتر از مواد غذایی با طبع سرد استفاده کنید.

اشتراک گذاری:
گزارش خطا
ارسال نظر
تازه‌ها
پربیننده‌ها پربحث‌ها