آخرین اخبار
۲۱ خرداد ۱۴۰۳ - ۰۸:۰۰
محافظت از مفاصل و بهبود بینایی با این میوه
بازدید:۴۹۴
هندوانه یک میوه تابستانی خوشمزه است که دارای خواص زیادی است. در ادامه به مهم‌ترین خواص هندوانه اشاره می‌کنیم.
کد خبر : ۹۱۱۷۸
به گزارش مجله سلامت صد آنلاین، هندوانه یک میوه تابستانی خوشمزه است که دارای خواص زیادی است. در ادامه به مهم‌ترین خواص هندوانه اشاره می‌کنیم.

رنگ قرمز هندوانه مربوط می‌شود به لیکوپن که یک آنتی اکسیدان است. بررسی‌ها نشان داده اند این آنتی اکسیدان خطر بروز سرطان و دیابت را کاهش می‌دهد. هندوانه بیشتر از هر میوه و سبزی دیگری ماده مغذی دارد – حتی بیشتر از گوجه فرنگی. هندوانه‌ای که داخل آن قرمزتر است لیکوپن بیشتری دارد. به علاوه هندوانه‌هایی که تخمه کمتری دارند، لیکوپن بیشتری دارند.

هندوانه و محافظت از پوست در مقابل خورشید

برخی رنگدانه‌ها به محافظت از گیاه در مقابل خورشید کمک می‌کنند. جالب است که خوردن آن‌ها بر روی پوست هم تاثیر گذاشته و از پوست در برابر خورشید محافظت می‌کند. لیکوپن موجود در هندوانه خطر بروز آفتاب سوختگی را کاهش می‌دهد. اما با این حال محققان از این مسئله مطمئن نیستند، بنابراین هر چقدر هم که هندوانه می‌خورید، به هیچ عنوان استفاده از ضد آفتاب را فراموش نکنید.

قلب سالمتر با خوردن هندوانه

هندوانه سرشار از آمینو اسیدی است به نام سیترولین citrulline که به حرکت خون در بدن کمک می‌کند و فشار خون را کاهش می‌دهد. به علاوه قلب از همه ذرات لیکوپن موجود در هندوانه لذت می‌برد. بررسی‌ها نشان داده اند هندوانه می‌تواند خطر بروز حمله قلبی را کاهش دهد. البته سبک زندگی بر روی سلامت قلب تاثیر می‌گذارد؛ بنابراین حتما ورزش کنید، سیگار را ترک کنید، مصرف چربی‌های اشباع را کاهش دهید و به توصیه‌های پزشک عمل کنید.

هندوانه و محافظت از مفاصل

هندوانه حاوی رنگدانه طبیعی به نام بتا کریپتوکسانتین beta-cryptoxanthin است که می‌تواند از مفاصل در مقابل التهاب محافظت کند. برخی بررسی‌ها نشان می‌دهند که این رنگدانه به مرور زمان می‌تواند احتمال بروز آرتریت روماتوئید را کاهش دهد.

هندوانه منبع ویتامین A و بهبود بینایی

خوردن یک وعده هندوانه بیشتر از ۳۰ درصد ویتامین A مورد نیاز روزانه را به شما ارائه می‌دهد. این ماده مغذی به حفظ سلامت چشم کمک می‌کند. غذا یکی از بهترین روش‌ها برای دریافت ویتامین‌ها و مواد معدنی مورد نیاز بدن است.

آبرسانی مناسب بدن با هندوانه

۹۲ درصد هندوانه را آب تشکیل می‌دهد، بنابراین یک راه ساده برای آبرسانی به بدن مصرف این میوه است. هر سلولی در بدن به آب نیاز دارد. حتی یک کمبود کوچک در میزان آبرسانی به بدن منجر به بروز تغییراتی در شما خواهد شد. اگر کم آبی بدن جدی باشد، خطرناک خواهد بود و آبرسانی به صورت درون وریدی انجام می‌شود.

نرمی و لطافت پوست با مصرف هندوانه
ویتامین A، ویتامین B۶ و ویتامین C موجود در هندوانه به حفظ لطافت و نرمی پوست کمک می‌کنند. هندوانه سرشار از آب است، به همین دلیل یک ماسک خوب برای صورت محسوب می‌شود. یک قاشق غذاخوری آب هندوانه را با یک قاشق غذا خوری ماست یونانی ترکیب کنید. این ترکیب را روی صورت خود بمالید و به مدت ۱۰ دقیقه صبر کنید. پس از آن صورت را با آب بشویید. ترکیب آب هندوانه و ماست می‌تواند به پوست آبرسانی کرده و به لطافت آن کمک می‌کند.

هندوانه نیاز شما به قند را برطرف می‌کند

یک فنجان بستنی حاوی حدود ۳۰۰ کالری است. همان میزان هندوانه تنها ۴۰ کالری دارد. بر خلاف سایر دسرها، هندوانه فاقد چربی است، کلسترول کمی دارد و هیچ سدیمی ندارد. به علاوه آب موجود در هندوانه باعث می‌شود مدت زیادی سیر بمانید. می‌توانید مقدار هندوانه را در مخلوط کن بریزید و کمی آب لیموی تازه به آن اضافه کنید و پس از مخلوط کردن آن را در فریز بگذارید و در زمان مناسب مصرف کنید.

بهبود تمرین‌های ورزشی با هندوانه

هندوانه سرشار از آب، آنتی اکسیدان و آمینو اسید است که برای بهبود عملکرد‌های ورزشی ضروری هستند. به علاوه هندوانه حاوی مقدار زیادی پتاسیم است که می‌تواند گرفتگی عضلات را کاهش دهد. همچنین می‌توانید بعد از عرق کردن در باشگاه برای جبران آب از دست رفته آب هندوانه بنوشید. انجام همه این کار‌ها از گرفتگی عضلات پیشگیری کرده و خستگی را کم می‌کند.

تنظیم سطح قند خون با هندوانه

مطمئنا سعی می‌کنید سطح قند خون خود را تنظیم کنید. هندوانه میوه مناسبی برای این منظور محسوب می‌شود. هندوانه دارای ارزش شاخص گلیسمیک glycemic index یا GI به میزان ۸۰ است، اما کربوهیدرات کمی دارد. به این معنا که میزان گلیسمیک هندوانه فقط ۵ است (میزان گلیسمیک نشان می‌دهد آن ماده غذایی با چه سرعتی وارد جریان خون می‌شود و چه میزان گلوکز می‌تواند تولید کند)؛ بنابراین می‌توانید یک تکه هندوانه را بدون هیچ نگرانی بخورید.

هضم هندوانه ساده است

اگر دچار یک مشکل گوارشی مانند کرون Crohn's disease یا کولیت Ulcerative colitis باشید، لیست مواد غذایی که نمی‌توانید در زمان بروز بخورید زیاد است. اما هندوانه در این لیست قرار نمی‌گیرد. این میوه نرم است و هضم آن حتی برای یک روده ملتهب هم آسان است. فقط به یاد داشته باشید اگر از آن دسته افرادی هستید که باید فیبر کمی مصرف کنید، دانه‌های هندوانه را نخورید.

بیماری کرون Crohn's disease: بیماری کرون یکی از بیماری‌های التهابی روده است که مشخصه اصلی آن التهاب بافت‌های دیواره روده است. بیماری کرون یک بیماری مزمن است که قسمت‌های گوناگون دستگاه گوارش از دهان گرفته تا مقعد را ممکن‌است تحت تأثیر قرار دهد. این بیماری بیشتر قسمت انتهایی روده باریک (ایلئوم) و قسمت ابتدایی روده بزرگ را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

خواص دانه‌های هندوانه

مطمئنا در بچگی به شما گفته شده که خوردن دانه هندوانه باعث می‌شود هندوانه در شکم سبز شود. این ادعا درست نیست؛ به هرحال امروز بسیاری از هندوانه‌ها دانه ندارند و از بلعیدن چند دانه هندوانه هم زیاد نگران نشوید چرا که دانه هندوانه هم مواد مغذی زیادی دارد.

اشتراک گذاری:
برچسب ها :
ارسال نظر
تازه‌ها
پربیننده‌ها پربحث‌ها