تیمی از پژوهشگران در مطالعات اخیر خود دریافتند دیابتیها با هدف مدیریت سطح قند خون خود میتوانند با افزودن یک گیاه دارویی به وعدههای غذایی خود، شرایط بیماری را بهبود بخشند. در این مطالعه، محققان ۶۰ بیمار مبتلا به دیابت نوع ۲ را برای بازه زمانی حداقل شش ماهه تحت نظر قرار دادند.
در این دوره مطالعاتی به گروهی از این بیماران به طور تصادفی دارونما داده شد در حالی که سایرین ۱۰ میلی گرم دانه شنبلیله را که در طول روز در آب داغ خیس شده بود دریافت کردند. تجزیه و تحلیلهای آماری نشان میدهد که کاهش قابل توجهی در سطح گلوکز خون ناشتا در ماه پنجم در گروه مورد مطالعه وجود دارد.
پژوهشگران همچنین به این نتیجه رسیدند که دانههای شنبلیله یک مکمل ساده، خوب و کاملا مفید است که باید مصرف آن را در بیماران دیابتی در نظر گرفت. علاوه بر این، گفته شد که مصرف دانه شنبلیله اثر هم افزایی همراه با کنترل رژیم غذایی و ورزش بر سطح گلوکز خون ناشتا دارد.
انجمن جهانی دیابت در این رابطه خاطرنشان کرد که شنبلیله یک عنصر کلیدی است که در بسیاری از فرهنگهای باستانی و طب سنتی هندی بر مصرف آن تاکید شده است.
دانههای شنبلیله سرشار از فیبر محلول هستند و با کاهش سرعت هضم و جذب کربوهیدراتها به کاهش سطح قند خون کمک میکنند. تاکنون تحقیقات متعددی از این ایده که دانه شنبلیله برای سطح قند خون مفید است، حمایت کرده است.
انجمن جهانی دیابت در این رابطه هشدار داد: قبل از استفاده از شنبلیله برای درمان دیابت، با پزشک عمومی و تیم مراقبتهای بهداشتی دیابت خود مشورت کنید تا مطمئن شوید که استفاده از این ماده گیاهی برای شما منعی ندارد. باید توجه داشت که ممکن است مصرف شنبلیله در کنار داروهای تجویز شده دیابت باعث شود قند خون شما بسیار پایین بیاید. در نتیجه، در هنگام مصرف شنبلیله، ممکن است دوز داروهای ضد دیابت شما نیاز به تغییر داشته باشد.