به گزارش مجله سلامت صدآنلاین، شاید کودک هنوز آمادگی جسمی و ذهنی لازم برای از پوشک گرفتن را ندارد و نیاز است این کار را کمی به تعویق بیندازید.
برای هر یک از دلایل راهکارهایی وجود دارد که در ادامه با ذکر مثال به هر مورد میپردازیم. با ما همراه باشید.
همانطور که در بخش مقدمه هم گفته شد، ابتدا باید دلیل این مشکل را پیدا کنیم. در این بخش به مهمترین دلایل میپردازیم و دربارهی راهکارهای هر مورد صحبت میکنیم.
Create a schedule for your child to urinate at least every two to three hours during the day
ترجمه: برای فرزندتان برنامهای تنظیم کنید که حداقل هر دو تا سه ساعت در طول روز ادرار کند.
یکی از اصلیترین دلایلی که موجب میشود از پوشک گرفتن کودک خوب پیش نرود، این است که کودک هنوز آمادگی جسمی یا ذهنی ندارد. اکثر متخصصان معتقد هستند که سن مناسب برای از پوشک گرفتن کودک، دو و نیم تا سه و نیم سالگی است. البته ممکن است برای برخی زودتر یا دیرتر از این سن، آمادگی ایجاد شود.
پس فارغ از سن فرزندتان، به نشانهها توجه کنید. برای درک بهتر میتوانید به پاسخ سوالات زیر فکر کنید.
به پاسخ این پرسشها فکر کنید. اگر این نشانهها را در کودک خود نمیبینید، یعنی از پوشک گرفتن کودک را زود شروع کردهاید و باید صبر کنید تا آمادگی لازم در کودک ایجاد شود.
اگر تازه این پروسه را آغاز کردهاید، میتوانید برای مدتی از لگنهای مخصوص استفاده کنید تا کودک با استرس کمتری، این کار را انجام دهد. سپس او را با محیط سرویس بهداشتی آشنا کنید.
وقتی ادرار یا مدفوع کردن برای کودک تجربهی دردناک یا ناخوشایندی باشد، طبیعتاً برای رفتن به دستشویی همکاری نخواهد کرد. پس در اولین قدم باید یبوست کودک را درمان کنید. (ماساژ شکم کودک با روغنهای طبیعی، رژیم غذایی مناسب و استفاده از داروها، تعدادی از راهکارها هستند.)
برخی از کودکان ادرار یا مدفوع را مانند عضوی از بدن میدانند و دیدن دفع شدن ادرار و مدفوع و ریختن در چاه برایشان ناخوشایند است. پس قبل از آغاز کردن پروسهی از پوشک گرفتن کودک، او را با مفهوم دفع کردن آشنا کنید.
همانطور که در سلام آگاهی آمده است:
با چسباندن یکسری برچسبهای کودکانه که استفاده از سرویس را آموزش میدهد میتوانید یک فضای جذاب آموزشی درست کنید. یک جفت دمپایی که سایز پای کودکتان باشد برای او تهیه کنید تا با علاقه بیشتری وارد سرویس بهداشتی شود. همینطور از مایع دستشویی فومی استفاده کنید تا بتواند با وسایل داخل سرویس کمی ارتباط بگیرد.
شما تصمیم میگیرید فرزند خود را از پوشک بگیرید، تا یکی دو هفته این کار را انجام میدهید اما یکدفعه خسته میشوید یا مهمانی و مسافرت میروید و خلاصه به هر دلیلی نیمه راه این پروسه را متوقف میکنید. در نتیجه این موضوع باعث میشود که نتوانید با موفقیت این کار را انجام دهید. پس اقدام باید به صورت پیوسته و یکباره انجام شود.
به عنوان مثال اگر کودکتان به تازگی به مهد کودک میرود، نقل مکان کردهاید، جای خواب کودک را جدا کردهاید و ... پروسهی از پوشک گرفتن را همزمان شروع نکنید. کودکان نیاز دارند که خودشان را با شرایط جدید وفق دهند و به تغییرات عادت کنند. هضم همزمان تغییرات بزرگ، آنها را دچار مشکل خواهد کرد.
گاهی کودکان آنقدر سرگرم بازی میشوند که دستشویی رفتن را به تعویق میاندازند تا زمانی که کار از کار بگذرد! پس در نظر داشته باشید که به طور تقریبی فرزندتان چه مدت یک بار ادرار یا مدفوع میکند؛ سپس ده دقیقه زودتر، از او سوال کنید که نیاز به رفتن به سرویس بهداشتی دارد یا خیر. (البته گیر دادن مداوم و طولانی ممنوع!)
گاهی کودکان به دلیل ضعف عضلات مثانه کنترل ادرار خود را از دست میدهند. بازیهایی که در آنها کودک روی دو پا مینشیند، به تقویت عضلات کمک میکند. بشین و پاشو یکی از این بازیهاست.