۲۶ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۹:۳۰
بازدید:۱۷۷
دبیر انجمن جراحان پلاستیک و زیبایی ایران، از مردم درخواست کرد زیر تیغ جراحان غیر حرفه‌ای نروند، متاسفانه ورود به بحث زیبایی توسط افراد بی صلاحیت آسیب‌های زیادی به دنبال داشته و عدم آگاهی مردم از رشته فوق تخصصی جراحی پلاستیک به این آسیب‌ها بیشتر دامن زده است.
کد خبر : ۸۶۳۰۴

زیر تیغ جراحان غیر حرفه‌ای نروید

به گزارش مجله سلامت صد آنلاین ، امسال برای نخستین بار بعد از ۴۰ سال انجمن جراحان فوق تخصصی پلاستیک و زیبایی در اعتراض به رفتارهای غیر حرفه‌ای در کنگره جامعه جراحان شرکت نکردند.


علیرضا صابری دبیر انجمن جراحان پلاستیک و زیبایی ایران در این خصوص گفت: رکن اصلی انجمن ما اطلاع رسانی، آگاهی سازی و روشنگری وضعیت مردم و جامعه است و این از وظایف ذاتی انجمن جراحان پلاستیک و زیبایی است، کنگره جامعه جراحان هر سال اردیبهشت ماه برگزار می‌شود و در آن آخرین چالش‌های علمی، پژوهشی و پیشرفت‌های پزشکی کشور را به اشتراک می‌گذارد. هر سال حدود هزار جراح در آن شرکت کرده و اثرات خوبی نیز از این کنگره به جا می‌ماند. اما چند سالی است که چالش‌ها و بحث‌هایی به وجود آمد که سبب شد امسال اعضای انجمن جراحان پلاستیک و زیبایی ایران در این کنگره شرکت نکنند.

وی اظهار کرد: سال گذشته در کنگره جامعه جراحان میزگردهایی مربوط به عمل‌های زیبایی را در برنامه‌های خود قرار داده بودند که ما به آن اعتراض کردیم و تا حدودی نیز این معضل برطرف شد اما باز هم امسال این ماجرا تکرار شد. در دو سه هفته گذشته جلسات متعدد با جامعه جراحان و انجمن جراحان عمومی برگزار کردیم و در خواست کردیم که پنل‌های مربوط به زیبایی از برنامه‌های این انجمن حذف شود اما متأسفانه با پیگیری‌های ما این امر محقق نشد و ما نیز تصمیم گرفتیم به رغم میل باطنی خود به نشانه اعتراض در این کنگره شرکت نکنیم.

دبیر انجمن جراحان پلاستیک و زیبایی ایران گفت: در واقع این میزگردها تلاش می‌کرد که افراد را به سمت انجام عمل‌های زیبایی سوق دهد و پزشکان جوانی که بر اساس درسنامه ها و قوانین بالادستی امکان انجام اعمال زیبایی را ندارند، تشویق به انجام این عمل‌ها می‌کند. این در حالی است که رسالت آموزشی آنها چیزی فراتر از این مسائل است و عمل‌های جراحی اساسی به جز عمل‌های زیبایی مانند جراحی سرطان‌های مختلف، ناهنجاری‌ها بدن، صدمات ناشی از تصادفات، عفونت‌ها و جراحی‌های دستگاه گوارش و کبد از جمله عمل‌های مهمی است که جراحان عمومی در آن نقش تأثیر گذاری دارند اما ورود به عرصه زیبایی که کاری فوق تخصصی است، فعالیت آنها را از مسیر اصلی خود خارج می‌کند.

صابری گفت: متأسفانه ورود به بحث زیبایی توسط افراد بی صلاحیت آسیب‌های زیادی به دنبال داشته و عدم آگاهی مردم از رشته فوق تخصصی جراحی پلاستیک به این آسیب‌ها بیشتر دامن زده است، متأسفانه به دلیل تقاضای بالای جراحی‌های زیبایی که درصد بیشتری از آنها اصلاً ضرورتی نداشته و فقط به علت فضای مجازی و تبلیغات گول زننده به وجود آمده، عوارض و مرگ و میر ناشی از جراحی‌های زیبایی در طی سال‌های اخیر افزایش چشمگیری پیدا کرده که این امر باعث شده بیشتر مراجعین به فوق تخصص‌های جراحی پلاستیک برای انجام عمل ثانویه و ترمیمی و جهت رفع عوارض باشد که متأسفانه در بسیاری از موارد جبران آنها هم به سختی امکان پذیر است.

وی با اشاره بر اینکه در حال حاضر ۴۲۰ جراح فوق تخصص پلاستیک در کشور فعالیت می‌کنند افزود: سالی ۲۵ تا ۳۰ فوق تخصص نیز به این مجموعه اضافه می‌شود و در واقع راه برای ادامه تحصیل پزشکان جراح جوان باز است. تمام حرف ما این است که مردم زیر تیغ جراحی کسانی که دانش این کار را ندارند نروند و سلامت خود را به خطر نیندازند.

دبیر انجمن جراحان پلاستیک و زیبایی ایران اضافه کرد: انجام بسیاری از این عمل‌های زیبایی ضرورتی ندارند و شاید از هر ۱۰۰ نفری که به مطب یک فوق تخصص جراحی زیبایی مراجعه می‌کنند، ۲۰ تا ۳۰ درصد از آنها دست خالی برگردند زیرا پزشک تشخیص می‌دهد که این افراد به جراحی زیبایی نیازی ندارند در واقع یک جراح فوق تخصص زیبایی در صورتی عمل‌های زیبایی را انجام می‌دهد که شرایط برای فرد کاملاً از هر نظر مهیا باشد. در واقع در حال حاضر یک موج سونامی عمل‌ها زیبایی و یک انارشیست و قانون گریزی شدیدی وجود دارد که گروه‌های مختلف پزشک و غیر پزشک را درگیر کرده است.

صابری گفت: حقیقتاً اگر امروزه می‌بینیم عوارض عمل‌های زیبایی زیاد شده به این دلیل است که افراد فاقد صلاحیت پزشک نما و جراح پلاستیک نما به صورت غیر علمی بیمار را انتخاب و فریب می‌دهند، غیر علمی و استاندارد بیهوش و در مرکز غیر استاندارد انجام می‌دهند چرا که آموزش آکادمیک و مصوب وزرات بهداشت را ندیده اند که همه اینها دست به دست هم می‌دهد تا تعداد عوارض و مرگ و میر این عمل‌ها بالا برود.

وی افزود: وظیفه ذاتی جامعه جراحان طبق بند ۸ و ۱۰ ماده ۷ اساسنامه آن همکاری بین پزشکان جراح و ایجاد ارتباط بین آنها است. در بند ۸ آمده است تحلیل و تقویت روابط عاطفی و معنوی بین جراحان و افراد اجتماع از وظایف جامعه جراحان بوده و در بند ده نیز آمده ایجاد زمینه‌های همکاری و هماهنگی لازم بین متخصصان رشته‌های مختلف جراحی وظیفه جامعه جراحان است که در حال حاضر این وظایف به درستی انجام نمی‌شود، همکاری و همدلی صورت نگرفته و همین امر ما را بر این داشت که از شرکت در این کنگره انصراف دهیم.

 

خروج از کنگره جامعه جراحان با نظر اکثریت

 

در ادامه مجید لاهوتی عضو انجمن جراحان پلاستیک و زیبایی ایران گفت: در واقع کنگره جامعه جراحان محلی برای گردهمایی پزشکان و تبادل اطلاعات علمی و درست در بین پزشکان رشته‌های مختلف جراحی است و مطالبی که در آن مطرح می‌شود باید در بالاترین سطح باشد، وقتی در چنین کنگره‌ای مطلبی ارائه می‌شود باید توسط فرد یا گروهی باشد که بیشترین اشراف علمی بر موضوع را داشته باشد. اما امسال بعضی از مباحث زیبایی در میزگردهایی مطرح شده که قاعدتاً در چنین گردهمایی‌ها باید توسط پزشکان فوق تخصص جراحی پلاستیک و زیبایی مطرح می‌گردید چرا که اصولاً" اشراف بیشتری بر این مباحث دارند. در واقع اعتراض همکاران ما بر عدم مدیریت درست جامعه جراحان ایران بر اساس اهداف بنیادین آن بود.

وی در پایان با تأیید اینکه انجمن با نظر اکثریت اعضا به این نتیجه رسید که امسال در کنگره شرکت نکند گفت: این تصمیم در واقع برای رعایت اصول علمی و پایش محدوده‌های علمی در میان گروه‌های پزشکی و به تبع آن حفظ سلامت مردم گرفته شد چرا که شاهد هستیم گرایش سایر رشته‌های تخصصی به حیطه جراحی زیبایی که عامل اصلی آن غیرعادلانه بودن تعرفه‌های پزشکی می‌باشد با عوارض و عواقب بسیار توأم بوده است.

اشتراک گذاری:
برچسب ها :
ارسال نظر
تازه‌ها
پربیننده‌ها پربحث‌ها