به گزارش مجله سلامت صد آنلاین، یک استکان چای شیرین در کنار نان و پنیر نوستالژی فراموشنشدنی است که با توجه به تغییر در ذائقه مردم، هنوز هم افراد زیادی نوشیدن آن را برای صبحانه انتخاب میکنند. پذیرایی از مهمان، رفع خستگی و تشنگی مواردی هستند که مصرف بالای این نوشیدنی را در بین افراد زیادی میطلبد.
جالب است بدانید با همه طرفدارانی که این نوشیدنی در بین ایرانیان دارد، ترکها در نوشیدن آن پیشتاز هستند. کشور ترکیه براساس گزارشهای جهانی بیشترین مصرف چای را در جهان دارد. کشور ما بعد از کشورهای ایرلند و انگلستان در جایگاه چهارم از نظر نوشیدن چای قرار دارد.
این که نوشیدن چای از چه زمانی در میان ایرانیان باب شده است زمان دقیق آن مشخص نیست، اما کشت آن در ایران از سال 1314 هجری قمری آغاز شد و محمدمیرزا کاشفالسلطنه که به عنوان ژنرال کنسول ایران در هند بود در بازگشت از این کشور چند بوته این گیاه را با زحمت فراوان به ایران آورد و با توجه به مطالعاتی که درباره آن انجام داده بود، شهر لاهیجان را برای کشت آن انتخاب کرد. این شهر هنوز هم مرکز اصلی کشت چای سیاه و سبز در ایران است و چای آن متقاضیان زیادی در سراسر کشور دارد.
کسانی که نمیخواهند چای آنها کافئین زیادی داشته باشد، میتوانند قبل از دمکردن چای، آن را چند دقیقه در آب بخیسانند این عمل باعث میشود که مقدار کافئین چای کاهش پیدا کند. بعضی از افراد مخصوصا در اولین ساعات شب نگران بیخوابی هستند، مصرف چای به این شیوه میتواند مقداری این اثر را کم کند
با توجه به مصرف بالای این نوشیدنی در بین ایرانیان و طرفدارانی که دارد در ادامه درباره زمان مصرف این نوشیدنی فوائد و عوارض آن با خانم مهشید محمدیزادگان کارشناس تغذیه به گفتگو نشستیم که در ادامه میخوانید:
در کودکانی که عادت به مصرف چای دارند بهتر است چای خیلی کم رنگ باشد. یکی از مشکلاتی که میتواند نوشیدن چای برای بچهها ایجاد کند این است که این چای حتما باید یک چیز شیرین مصرف شود. این موضوع میتواند باعث چاقی در بچهها شود.
یکی از نوشیدنیهای سالمی که میتواند همراه صبحانه جایگزین چای شود، شیر است. مخصوصا در فصول سرد سال اگر بخواهیم یک نوشیدنی گرم برای آنها داشته باشیم، میتوانیم از شیر استفاده کنیم. در تابستان هم میتوانیم آب میوههایی مختلف را به عنوان نوشیدنی برای کودکان استفاده کنیم. اما مقدار آنها را هم باید کنترل کنیم تا باعث چاقی در کودکان نشود.
چای به عنوان یک ماده انرژی زا و هوشیارکننده هنگام صبح میتواند نوشیدنی مناسبی باشد تا افراد بتوانند با تمرکز بیشتری مشغول به کار شوند. نوشیدن چای همراه صبحانه یک عادت قدیمی برای ما ایرانیهاست. شاید از نظر بسیاری از مردم این نوشیدنی به دلیل خاصیت انرژی زایی، افزایش تمرکز و از بین بردن حالت خواب آلودگی برای صبح مناسب هست. اما بهتر هست همراه صبحانههایی مثل عدسی، کله پاچه و زبان و مواردی از این قبیل که حاوی آهن هستند به خصوص چای پررنگ استفاده نکنیم تا آهن موجود در این غذاها کاملا جذب شود.
بعضی از افراد همراه صبحانه عادت به نوشیدن یک لیوان آب میوه دارند مخصوصا در زمستان که آب پرتقال که سرشار از ویتامین ث هست میتواند جایگزین خوبی برای چای باشد.