۲۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۰:۲۶
هشدار مهم / مصرف چای سیاه این زمان است / بعد از آن به چای سرطانی تبدیل می شود
بازدید:۱۹۵
صد آنلاین | چای سیاه در ابتدا طبع گرم دارد یعنی 30 دقیقه ولی بعد طبع آن سرد میشود ڪه سودازا است و یڪی از علت های ایجاد MS و وسواس فڪری زیاد خوردن همین چای سیاه است.
کد خبر : ۸۵۵۰۸

چای یکی از محبوب‌ترین نوشیدنی‌های جهان است و محبوب‌ترین گونه‌های آن چای سبز، سیاه و اولانگ هستند که همگی از برگ‌های گیاه Camellia sinensis تولید می‌شوند. چیزهای کمی وجود دارند که به اندازه نوشیدن یک فنجان چای داغ رضایت بخش یا آرامش بخش باشند؛ اما مزایای این نوشیدنی به همین جا ختم نمی‌شود. چای برای قرن‌ها به دلیل خواص درمانی آن در طب سنتی مورد استفاده قرار گرفته است.


 

چای سیاه در ابتدا طبع گرم دارد یعنی 30 دقیقه ولی بعد طبع آن سرد میشود ڪه سودازا است و یڪی از علت های ایجاد MS و وسواس فڪری زیاد خوردن همین چای سیاه است.

 

 

علاوه بر این، تحقیقات مدرن نشان می‌دهد که ترکیبات گیاهی موجود در چای ممکن است در کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های مزمن مانند سرطان، چاقی، دیابت و بیماری قلبی نقش داشته باشد. اگرچه مصرف متوسط چای برای اکثر افراد یک انتخاب بسیار سالم است، اما میزان مصرف چای سیاه در روز ۳ تا ۴ فنجان است و مصرف بیش از ۴ فنجان (۹۵۰-۷۱۰ میلی‌لیتر) در روز می‌تواند عوارض جانبی منفی داشته باشد. در این مطلب از غفاری دایت به چند نمونه از عوارض جدی مصرف بیش از اندازه چای اشاره کرده‌ایم؛ پس تا پایان این مطلب با ما همراه باشید تا با مضرات چای مانده و مضرات چای برای معده آشنا شوید.عوارض خطرناک مصرف بیش از اندازه چای را بدانید!

 



حالا که متوجه شدیم میزان مصرف چای سیاه در روز حدود ۳ تا ۴ فنجان است، عوارض متعدد مصرف بیش از اندازه چای را می‌گوییم.

 

کاهش جذب آهن
چای منبعی غنی از دسته‌ای از ترکیبات به نام تانن است. تانن‌ها می‌توانند به آهن موجود در برخی غذاها متصل شوند و آن را برای جذب در دستگاه گوارش غیرقابل دسترس کنند. کمبود آهن یکی از شایع‌ترین کمبودهای مواد مغذی در جهان است و اگر سطح آهن پایینی دارید، مصرف بیش از حد چای ممکن است وضعیت شما را تشدید کند. تحقیقات نشان می دهد که تانن چای بیشتر از غذاهای حیوانی، مانع جذب آهن از منابع گیاهی می‌شوند. بنابراین، اگر از یک رژیم غذایی گیاهی یا گیاهخواری سخت پیروی می‌کنید، ممکن است بخواهید به میزان چای مصرفی خود توجه بیشتری داشته باشید. مقدار دقیق تانن در چای بسته به نوع و نحوه تهیه آن می‌تواند به طور قابل توجهی متفاوت باشد. با این حال، محدود کردن مصرف خود به ۳ فنجان یا کمتر (۷۱۰ میلی‌لیتر) در روز احتمالاً یک محدوده امن برای اکثر افراد است.

 

 

افزایش استرس و اضطراب
برگ‌های چای به‌طور طبیعی حاوی کافئین هستند. مصرف بیش از حد کافئین از چای یا هر منبع دیگری ممکن است به احساس اضطراب، استرس و بی‌قراری کمک کند. یک فنجان متوسط ​​(۲۴۰ میلی‌لیتر) چای بسته به نوع و روش دم کردن، حدود ۱۱ تا ۶۱ میلی‌گرم کافئین دارد. چای سیاه نسبت به انواع سبز و سفید دارای کافئین بیشتری است و هر چه بیشتر چای خود را دم کنید، محتوای کافئین آن بیشتر می‌شود؛ بنابراین از مضرات چای مانده می‌توان به کافئین زیاد آن اشاره کرد.

 

 

تحقیقات نشان می‌دهد که دوزهای کافئین کمتر از ۲۰۰ میلی‌گرم در روز بعید است که در اکثر افراد باعث اضطراب قابل توجهی شود. با این حال، برخی از افراد نسبت به سایرین نسبت به اثرات کافئین حساس‌تر هستند و ممکن است نیاز به محدود کردن بیشتر مصرف خود داشته باشند. اگر متوجه شدید که عادت چای شما باعث می‌شود که احساس عصبانیت یا عصبانیت کنید، می‌تواند نشانه‌ای از مصرف بیش از حد آن باشد و ممکن است بخواهید برای کاهش علائم آن را کاهش دهید.

 

حالت تهوع
برخی از ترکیبات موجود در چای ممکن است باعث حالت تهوع شود، به‌خصوص زمانی که به مقدار زیاد یا با معده خالی مصرف شود و این موضوع از مضرات چای برای معده است. تانن موجود در برگ چای عامل طعم تلخ و خشک چای است. ماهیت قابض تانن‌ها همچنین می‌تواند بافت گوارشی را تحریک کند و به‌طور بالقوه منجر به علائم ناراحت کننده مانند حالت تهوع یا درد معده شود. مقدار چای مورد نیاز برای داشتن این اثر می تواند به طور چشمگیری بسته به فرد متفاوت باشد. می‌توانید کمی شیر اضافه کنید یا مقداری غذا همراه با چای خود میل کنید. تانن‌ها می‌توانند به پروتئین‌ها و کربوهیدرات‌های موجود در غذا متصل شوند، که می‌تواند تحریک گوارشی را به حداقل برساند.

 

 

عوارض بارداری
قرار گرفتن در معرض سطوح بالای کافئین از نوشیدنی‌هایی مانند چای در دوران بارداری ممکن است خطر عوارضی مانند سقط جنین و وزن کم نوزاد هنگام تولد را افزایش دهد. داده‌های مربوط به خطرات کافئین در دوران بارداری متفاوت است و هنوز مشخص نیست که چه میزان از آن بی‌خطر است. با این حال، اکثر تحقیقات نشان می‌دهند که اگر مصرف روزانه کافئین خود را کمتر از ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلی‌گرم نگه دارید، خطر عوارض نسبتاً کم باقی می‌ماند.

 

 

برخی از افراد ترجیح می‌دهند به جای چای معمولی دمنوش‌های گیاهی بدون کافئین بنوشند تا در دوران بارداری در معرض کافئین قرار نگیرند. با این حال، استفاده از همه چای‌های گیاهی در دوران بارداری بی‌خطر نیست. به عنوان مثال، دمنوش های گیاهی حاوی کوهوش سیاه یا شیرین بیان ممکن است باعث زایمان زودرس شود و باید از مصرف آن اجتناب شود.

 

مضرات چای سیاه برای کلیه
چای سیاه سرشار از اگزالات است، ترکیبی که به‌طور طبیعی در بسیاری از غذاها یافت می‌شود. مصرف بیش از حد آن نیز می‌تواند منجر به سنگ کلیه شود. به‌عنوان مقایسه، هر فرد به طور متوسط ​​بین ۱۵۰ تا ۵۰۰ میلی‌گرم اگزالات در روز مصرف می‌کند. یانگکوئیست می‌گوید: «این نوع نارسایی کلیه به دلیل مصرف بیش از حد میوه ستاره، میوه خیار، ریواس و بادام زمینی نیز گزارش شده است.» بنابراین یکی از عوارض جدی مصرف بیش از حد چای می‌تواند به دلیل مضرات چای سیاه برای کلیه باشد.

مهدی حسینی مغویان
نویسنده:
مهدی حسینی مغویان
اشتراک گذاری:
برچسب ها :
ارسال نظر
تازه‌ها
پربیننده‌ها پربحث‌ها