آخرین اخبار
۰۲ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۷:۳۰
بازدید:۱۹۰
صد آنلاین | محمد علی مهتدی در یادداشتی می نویسد: اکنون قدرت بازدارندگی جمهوری اسلامی در اوج است و نه فقط حریم ایران بلکه خاک سوریه و هر جا که مستشاران نظامی ایران حضور داشته باشند را پوشش می دهد.
کد خبر : ۸۱۸۵۰

به گزارش صد آنلاین ،  اقدام کودکانه رژیم صهیونیستی در ارسال چند ریزپرنده به آسمان اصفهان و ادعای زدن پایگاه هشتم شکاری ارتش  مضحکه خاص و عام شده و موجی از لطیفه های تمسخرآمیز را در رسانه ها و در شبکه های اجتماعی در فضای مجازی به راه انداخته است.

 

 

 

 


هرچند همه این ریزپرنده ها با پدافند زمین به هوا سرنگون شده وهیچ کدام به هدف اصابت نکردند، با این حال، تحلیل‌هایی پیرامون این اقدام رژیم وجود دارد که باید مورد توجه قرار گیرد.

 واقعیت این است که پاسخ جمهوری اسلامی به اقدامات تروریستی رژیم اشغالگر، بویژه در سوریه و حمله به ساختمان کنسولگری ایران در دمشق، آنچنان قدرتمند و قاطع بود که ایران  به اعتراف همه تحلیلگران، چه دوست و چه دشمن، به عنوان بزرگترین قدرت منطقه ای در اوج بازدارندگی قرار دارد.

تحلیل زوایا و ابعاد مختلف این پاسخ که با استفاده از انبوهی از پهپادها و موشک ها صورت گرفت بحث مفصلی را می طلبد که در این وجیزه نمی گنجد. با این حال، لازم است به چند نکته در این زمینه اشاره شود:

ایران در این پاسخ با دست باز وارد بازی شد و استفاده از عنصر غافلگیری را کنار گذاشت و این، قبل از هر چیز، نشان قدرت و اعتماد به نفس کامل ایران بود. به آمریکا و همه کشورهای منطقه هشدار داد که وارد این بازی نشوند وگرنه با آنها به شدت برخورد می شود. لذا همه از انجام پاسخ ایران اطلاع داشتند و فقط نوع و حجم آن را نمی دانستند.

ارسال بیش از 300 پهپاد و موشک از خاک ایران به سمت فلسطین اشغالی، با توجه با اینکه رسیدن این پهپادها به هدف زمان می برد، خود ویژگی خاصی بود که رژیم صهیونیستی فرصت داشت خود را برای مقابله با آن آماده کند. حدود دو ساعت قبل از آغاز حمله، بنیامین نتانیاهو را به پناهگاهی در عمق زمین بردند و همسرش را به نقطه نا معلومی منتقل کردند و نتانیاهو جلسه کابینه خود را برای اولین بار در عمق زیر زمین تشکیل داد. این می رساند که آنها واقعا تصورات نادرستی از اهداف حمله ایران داشتند. انبوه پهپادها و نوع موشک ها باعث شد که سیستمهای ضد موشک رژیم از گنبد آهنین گرفته تا فلاخن داود و ضد موشک اریحا  و ارو و دیگر سیستم‌ها عملا دچار ناتوانی شوند و برغم گرفتن تعدادی از پهپادها ، تعدادزیادی از موشک ها به هدف های تعیین شده اصابت و آنها را ویران کرد.

 هدف های مورد حمله نه شهرها و مراکز اقتصادی، بلکه یک پایگاه نظامی و آشیانه هواپیماهای اف 35 در صحرای نقب و در نزدیکی شهر بئرالسبع  بود. زمانی که آنها متوجه این هدف ها شدند، جنگنده های فوق مدرن اف 35 را شتابزده به خاک اردن منتقل کردند. یادآوری کنیم که وضع اردن در منطقه بسیار بحرانی و شکننده است چرا که رژیم پادشاهی، ارتش و دستگاه امنیتی عملا در خدمت اسرائیل هستند و این در حالی است که جامعه اردن اعم از 60 در صد فلسطینی یا عشایر غیور شرق اردن به شدت مخالف این سیاست هستند و داخل اردن در حال جوشش و غلیان است.

حالا رژیم صهیونیستی با این حجم از ضربه ای که بدان  وارد شده، چگونه می تواند به ایران پاسخ دهد. آنها که قدرت بازدارندگی خود را بطور کامل از دست داده بودند، در آغاز بارجزخانی تاکید کردند که حتما پاسخ می دهند اما زمانی که نشستند و گزینه های مختلف را بررسی کردند مشخص شد که هیچ امکانی برای پاسخگوئی ندارند.

یکی از گزینه های آنها حمله به تاسیسات هسته ای ایران در بوشهر، نطنز و اصفهان بود که بطور حتم باید با کمک آمریکا و شاید برخی از کشور های منطقه صورت می گرفت که خود مشکلات قراوانی داشت.

با این حال زمانی که ایران تهدید کرد در صورت حمله به این تاسیسات ، در سیاست مسالمت آمیز هسته ای خود تجدید نظر خواهد کرد، آمریکا این گزینه را کاملا کنار گذاشت. اکنون، صرف نظر از خنده دار بودن ارسال ریز پرنده ها به آسمان اصفهان، لازم است تحقیقات دقیقی در این مورد صورت گیرد.

یک سوال مربوط به این است که این ریز پرنده ها از کجا و چگونه وارد ایران شده اند چرا که بعضی از تحلیلگران این احتمال را می دهند که آنها از داخل روانه شده اند. تحلیل دیگری می گوید هدف از ارسال این ریزپرنده ها مشغول کردن سیستم پدافند ایران بوده تا جنگنده های اف 35 بتوانند از حریم هوائی عراق وارد ایران شوند و اهداف تعیین شده را مورد حمله قرار دهند. در هر صورت نباید از این احتمالات به سادگی گذشت و بطور حتم محافل نظامی و امنیتی روی این مسائل کار می کنند.

اکنون قدرت بازدارندگی جمهوری اسلامی در اوج است و نه فقط حریم ایران بلکه خاک سوریه و هر جا که مستشاران نظامی ایران حضور داشته باشند را پوشش می دهد. از دید دشمن، نقاط ضعف ما درجبهه  داخلی یعنی وجود نفوذی ها و موج نارضائی مردمی است که آن هم امید می رود مورد توجه تصمیمگیران قرار گیرد.

اشتراک گذاری:
ارسال نظر
تازه‌ها
پربیننده‌ها پربحث‌ها