آخرین اخبار
۲۰ فروردين ۱۴۰۳ - ۱۰:۲۰
بازدید:۱۴۴
پس از دیابت یا افزایش قند خون که شایع‌ترین علت درگیری غدد است، کم‌کاری تیروئید قرار دارد. این بیماری شاید به اندازه‌ی دیابت، کشنده و دارای عوارض نباشد، اما قطعا می‌توان گفت، اثرات و عوارض چشم‌گیری به ویژه در طیف جوان جامعه به دنبال دارد. در ادامه‌ی مرور نکات پزشکی جامعه نگر، به گفتگو، عضو هیأت علمی دانشگاه شهید بهشتی و متخصص داخلی پرداخته است.
کد خبر : ۷۹۷۵۰

کم‌کاری تیروئید، بیماری ساده و پرعارضه (صبح من)

به گزارش مجله سلامت صد آنلاین ،علائم شایع کم‌کاری تیروئید شامل ضعف، بی‌حالی، ریزش مو، در خانم‌ها اختلالات قاعدگی، خشکی پوست، یبوست مزمن و… است. هر کدام از این عوامل، شاید به خودی خود خیلی خطرناک نباشند اما...

پس از دیابت یا افزایش قند خون که شایع‌ترین علت درگیری غدد است، کم‌کاری تیروئید قرار دارد. این بیماری شاید به اندازه‌ی دیابت، کشنده و دارای عوارض نباشد، اما قطعا می‌توان گفت، اثرات و عوارض چشم‌گیری به ویژه در طیف جوان جامعه به دنبال دارد.

در ادامه‌ی مرور نکات پزشکی جامعه نگر، به گفتگو، عضو هیأت علمی دانشگاه شهید بهشتی و متخصص داخلی پرداخته است.

وی در توضیح مشکل کم‌کاری تیروئید، در ابتدا به معرفی این بیماری پرداخته و گفت: غده‌ی تیروئید، غده‌ی کوچکی در قسمتی قدامی گردن است که مسئولیت تولید هورمون‌های تیروئیدی را عهده‌دار می‌باشد. عملکرد این غده، ممکن است به علل و عوامل گوناگونی دچار اختلال شود. این عوامل می‌تواند جراحی، قرار گرفتن در معرض اشعه، نارسایی خودایمنی، آسیب مادرزادی، کمبود ید و… باشد.

کم‌کاری تیروئید، بیماری ساده و پرعارضه (صبح من)

عضو هیأت علمی دانشگاه شهید بهشتی در ادامه با بیان این مطلب که حدود ۸۰ یا ۹۰ درصد از دلایل کم‌کاری تیروئید یا همان هیپوتیروئیدی در جامعه ما ناشی از علل خودایمنی است، افزود: این بیماری در واقع یک تظاهر در زمینه و بستر خودایمنی است که در کنارش بسیاری از عوامل دیگر هم ممکن است رخ دهد، اما شایع‌ترین شکل آن، کم‌کاری تیروئید است که بیشتر هم به صورت ایزوله و تنها رخ می‌دهد.

این متخصص داخلی در ادامه به بیان علائم کم‌کاری تیروئید پرداخته و می‌افزاید: علائم شایع کم‌کاری تیروئید شامل ضعف، بی‌حالی، ریزش مو، در خانم‌ها اختلالات قاعدگی، خشکی پوست، یبوست مزمن و… است. هر کدام از این عوامل، شاید به خودی خود خیلی خطرناک نباشند، اما وقتی مجموع این علائم در فرد دچار کم کاری تیروئید رخ دهد، نتیجه این می‌شود که فرد از ماکزیمم توانایی و پتانسیلی که دارد دور شده و تبدیل به شخصی ضعیف، افسرده، کم‌توان و خسته می‌شود. جالب است بدانید، بسیاری از این افراد پس از درمان، می‌توانند به فعالیت‌های اجتماعی خود، بازگردند.

کم‌کاری تیروئید، بیماری ساده و پرعارضه (صبح من)

ایشان افزود: بنا بر رویکرد‌های جهانی و توصیه‌های انجمن‌های معتبر، توصیه می‌شود همه‌ی افراد بالای ۳۵ تا ۴۵ سال دست کم یک بار از نظر کم کاری تیروئید ارزیابی شوند. چراکه درمان این بیماری، بسیار ساده است و با یک قرص ناشتا، تمامی علائم برطرف خواهد شد.

عضو هیأت علمی دانشگاه شهید بهشتی در پایان بار دیگر تأکید کرد: بهتر است افراد مبتلا به علائم گفته شده، هر چه زودتر به متخصص مراجعه کنند تا پس از انجام غربالگری و تشخیص بیماری، درمان خود را آغاز کنند.

21458/غ

 
اشتراک گذاری:
ارسال نظر
تازه‌ها
پربیننده‌ها پربحث‌ها