۱۹ فروردين ۱۴۰۳ - ۰۴:۱۶
بازدید:۲۵۹
فولات از جمله مواد مغذی است که بدن ما برای انجام برخی عملکردهای حیاتی به آن نیاز دارد. این ویتامین به بهبود سلامت کلی زنان و سلامت روان کمک می‌کند.
کد خبر : ۷۹۶۱۳

 فولات که به عنوان ویتامین B9 نیز شناخته می شود، یک ویتامین B محلول در آب است که نقش مهمی در عملکردهای مختلف بدن از جمله سنتز DNA، ترمیم و تقسیم سلولی ایفا می‌کند. این ویتامین برای سلامت زنان، به ویژه در دوران بارداری و نوزادی، مهم است. فولات همچنین برای تولید گلبول‌های قرمز ضروری است و به تبدیل غذا به ویژه غذاهای حاوی کربوهیدرات به انرژی کمک می‌کند.


مصرف کافی فولات با کاهش خطر نقص لوله عصبی در رشد جنین، بیماری‌های قلبی عروقی و انواع خاصی از سرطان مرتبط است. دخالت فولات در سنتز انتقال دهنده‌های عصبی به تنظیم خلق و خو و عملکرد شناختی کمک می‌کند. علاوه بر این، فولات برای سلامت دوران بارداری زنان مهم است زیرا به تشکیل جفت و جلوگیری از نقایص مادرزادی کمک می کند. این ویتامین همچنین در کنترل قند خون در بیماران دیابتی و پشتیبانی از سلامت مغز موء ثر است. با این حال، یکی از بهترین راه‌های رساندن فولات به بدن گنجاندن برخی مواد غذایی در رژیم غذایی است. اکثر مردم فولات کافی را از یک رژیم غذایی متعادل دریافت می‌کنند؛ اما دیگران ممکن است به کمک بیشتری برای دریافت مقدار کافی فولات نیاز داشته باشند. کمبود فولات می‌تواند باعث خستگی، زخم‌های دهان و خلق و خوی ضعیف شود. کمبود فولات در زنان، شایع‌تر است. در این مطلب به برخی از غذاهایی اشاره می‌کنیم که به افزایش سطح فولات در بدن کمک می‌کنند.


سبزیجات دارای برگ سبز: اسفناج، کلم پیچ، شلغم و کاهو منابع عالی فولات هستند.

حبوبات: لوبیا، عدس و نخود منابع خوبی از فولات هستند.

مارچوبه: این سبزی سرشار از فولات است و سایر مواد مغذی ضروری را فراهم می‌کند.

آووکادو: آووکادو نه تنها منبع خوبی از چربی‌های سالم است، بلکه حاوی فولات نیز هست.

کلم بروکلی: کلم بروکلی یک سبزی چلیپایی است که فولات را همراه با سایر ویتامین‌ها و مواد معدنی تامین می‌کند.

مرکبات: پرتقال، گریپ فروت، لیمو و لیموترش نمونه هایی از مرکبات حاوی فولات هستند.

پاپایا: این میوه استوایی سرشار از فولات است و سایر ویتامین‌ها و مواد معدنی را نیز تامین می‌کند.

موز: این میوه در حالی که فولات فوق العاده بالایی ندارد، به دریافت کلی شما از این ویتامین کمک می‌کند.

جگر: این عضو بدن گوسفند یا گاو، حاوی مقادیر زیادی فولات است، اما به دلیل محتوای بالای ویتامین A، باید در مصرف آن تعادل را رعایت کرد.

 

 

 

 

 

منبع: ایسنا

انتهای پیام/2111

اشتراک گذاری:
برچسب ها :
ارسال نظر
پربیننده‌ها پربحث‌ها