با فرا رسیدن فصل بهار طبیعت بدن نیز دچار تغییر و تحول می شود. باقی ماندن مواد زائد بدن در زمستان و رقیق شدن و به حرکت درآمدن این اخلاط به سوی اندام های ضعیف در فصل بهار موجب ابتلا به بیماری هایی مانند:دمل ها، ورم های چرکی، جوش ها، خارش، ورم های حلق، خونریزی بینی، زکام، گرفتگی صدا، سرفه، صرع، سکته ها و بیماری های دیگر می شود.
بنابراین متخصصان طب سنتی توصیه می کنند برای در امان ماندن از بیماری ها در فصل بهار به خوراکی ها و نوشیدنی های مصرفی توجه کنید. در این بخش بخور و نخورهای بهاری از منظر طب سنتی را برایتان آورده ایم.
کارشناسان طب سنتی توصیه می کنند در بهار از خوردن غذاهای چرب و سنگین خودداری نمایید و برای جلوگیری از سستی و افزایش غلظت خون در فصل بهار از رژیم غذایی سبک استفاده کنید.
سیستم گوارشی ما با خروج گرما از اندام های داخلی، ضعیف تر می شود و دیگر قدرت کافی برای هضم غذاهای سنگین نخواهد داشت پس باید مصرف غذاهای سنگین تر و چرب تر را کاهش دهیم.
در بهار مزاج، حرارت و میزان رطوبت بدن تغییر می کند و اخلاط بدن با گرم تر شدن هوا و عبور از زمستان سفت و منجمد می شوند و قدرت هضم و جذب در سیستم گوارش کاهش می یابد، بنابراین بهتر است در فصل بهار برای اینکه دچار مشکلات کمتری گردید، غذای کمتری مصرف نمایید. کم خوری در بهار باعث می شود بدن راحت تر بتواند خود را با شرایط تطبیق دهد و دچار مشکلات کمتری شود.
در فصل بهار خوراکی هایی با مزاج گرم مانند غذا های چرب و سرخ کردنی، خوراکی های تلخ، تند و تیز، و شور را مصرف نکنید و همراه غذا ادویه های دارای مزاج گرم را نخورید؛ بلکه بهتر است غذاهای خنک،غذاهای غلیظ و با طبیعت سرد مصرف کنید تا هیجان و رقت اخلاط و مواد تعدیل شود.
در بهار بسیاری از افراد دچار حساسیت های فصلی خواهند شد. از علائم حساسیت فصلی خارش گلو، چشم ها، بینی، عطسه، سرفه و... است. درمانگران طب سنتی برای درمان حساسیت توصیه می کنند افراد ۱۰ گرم گل بنفشه و شکر تیغال را در ۲ لیوان آب ریخته و روی حرارت ملایم بجوشانند تا ۱ لیوان آن باقی بماند.
دمنوش باقی مانده را صاف کرده و شب پیش از خواب میل کنند. بهتر است افرادی که خارش گلوی شان خیلی زیاد است علاوه بر شب، صبح بعد از بیدارشدن از خواب نیز ۱ لیوان از این دمنوش گیاهی بنوشند.
استفاده از روغن بنفشه و بادام برای درمان عطسه های ناشی از آلرژی و حساسیت فصلی مفید است. برای درمان عطسه روزی ۲ بار، ۱ قطره از روغن بنفشه را درون حفره های بینی خود بچکانید یا از این روغن به پیشانی خود بمالید. همچنین بهتر است مواد غذایی حساسیت زا مانند گوجه، بادمجان، ادویه جات، غذاهای سرخ کردنی، شکلات، و قهوه نخورید.
در فصل بهار، غذا های گرم و خشک نخورید و از انجام ورزش زیاد و سنگین اجتناب نمایید. همچنین از حمام مکرر خودداری شود و به جای آب از عرق کاسنی یا عرق شاه تره استفاده شود.
در فصل بهار، غذاهای شور، غذاهای کنسروی، مانده، غذاهای غلیظ مانند کله پاچه، خامه و ماست ترش نخورید.
منبع: نمناک
انتهای پیام/