قیمت دلار ظرف دو هفته حدود 16 هزار تومان کاهش پیدا کرد. سفر رئیس سازمان انرژی اتمی به ایران قیمت دلار را وارد کانال 50 هزار تومان کرد و خبر توافق ایران و عربستان دلار را به کانال 40 هزار تومان رساند.
روز توافق، رئیس اتاق ایران و چین در توییتی از عرضه سنگین درهم به بازار ایران خبر داد و گفت ریزش شدید قیمت دلار در راه است.
امروز اقتصادآنلاین هم در گزارشی اعلام کرد محموله درهم جدید در راه ایران است. این رسانه نوشت «نرخ ها کاهشی شده، مردم اغلب فروشندهاند و صرافیها کمتر تمایلی به خرید ارز دارند، اما مهمتر از همه اینها، اعلام خبر عرضه یک محموله قابل توجه درهم در بازار است که میتواند تیر نهایی برای کاهش شدید نرخ ارز باشد تا جایی که نرخ دلار را به تحلیل صرافیها، به نیمه کانال ۳۰ هزار تومانی هم پایین ببرد.»
جز رئیس اتاق ایران و چین و البته معاملهگران میدان فردوسی، فرد دیگری این خبر را تایید نکرده و مشخص نیست محموله جدید درهمی که در راه ایران است چقدر است و اینکه چرا چنین محمولهای قرار است به ایران برسد؟
اما اگر چنین باشد، باید منتظر کاهش قیمت دلار بود. چراکه تغییرات قیمتی درهم تاثیر مستقیمی بر قیمت دلار دارد. با کاهش قیمت درهم، قیمت دلار هم پایین میرود و با افزایش آن، قیمت دلار هم افزایشی میشود.
افزایش عرضه درهم به بازار میتواند باعث کاهش قیمت درهم شود و این کاهش، میتواند قیمت دلار را مجددا وارد فاز ریزش کند. نکته قابل توجه این است که از میانههای امروز قیمت دلار روند افزایشی گرفت و از 44 هزار تومان به 46 هزار تومان رسید. اما همزمان با انتشار این خبر در بازار، قیمت دلار کاهشی شد و به 44 هزار تومان برگشت.
کارشناسان اقتصادی هم میگویند سد مقاومتی قیمت دلار محدوده 45 هزار تومان است. اگر دلار به بالاتر از این رقم برسد، سیگنال افزایش قیمت به بازار میدهد. اما اگر دلار به زیر 45 هزار تومان برسد و در این محدوده بماند، روند کاهشی ادامه پیدا میکند.